UWAGA! Zagadka — kto to powiedział?

„Jeśli jakaś władza ma wszystkie stanowiska w państwie, najróżniejszego rodzaju, jeżeli do tego ma prezydenta, jeśli do tego ma poparcie mediów, które nie zauważają jej błędów, które w jednych oczach widzą źdźbło a w innych belki nie widzą – żeby się odwołać do Ewangelii – to wtedy z naszą demokracją jest naprawdę bardzo niedobrze. Nie doprowadzajmy do takiej sytuacji!”

• Biskup Pieronek
  • Bronisław Komorowski
  • Jurek Owsiak
  • Adam Bodnar
  • Jarosław Kaczyński
  • Donald Tusk

0 głosujących

1 polubienie

no prosze tak swiete slowa, ze podejrzewalam Pieronka…

3 polubienia

Dla ułatwienia dodam, że słowa te pochodzą z 2010, kiedy to odbywały się wybory prezydenckie.

3 polubienia

No to sie pomylilam…

2 polubienia

Nie chce komentowac z powodow wiadomych!

1 polubienie

Owsiak?

1 polubienie

Nie. Mój imiennik to powiedział.

Prorokiem był…

1 polubienie

Nie podpowiadaj !

1 polubienie

Nie znam polityki polskiej, ale znam ciebie wiec typuje na Kaczynskiego
Ciekawe, czy dobrze zgadlam

3 polubienia

Wtedy by nie pytał:))

Skoro z tego powodu zakladasz temat to musi byc Kaczyński,jak amen w pacierzu!

4 polubienia

Tak tez pomyslalam

2 polubienia

Wiesz tak czułam…
I z sensem tej wypowiedzi się zgadzam!( co juz niegdys pisalam)

2 polubienia

Mówi wam coś słowo “hipokryzja”?

3 polubienia

Ale się nacięłam. Byłam pewna, że to słowa Pieronka !

3 polubienia

Mysle ze to niekoniecznie hipokryzja a moment w historii,gdy wypowiedzial te slowa.
Politycy klamią i bełkocą tak jak im czas i okolicznosci nakazują…
A wodka z Kiszczakiem and co.na filmie?
Dzisiaj najchetniej by to wymazali z wszelkich archiwów.Wtedy wcale nie chował sie przed kamerami…
To byl Lech,o ile pamietam ale to akurat bez znaczenia.

1 polubienie

A słowa Ziobry, który za PO domagał się dymisji ministra sprawiedliwości Ćwiąkalskiego po samobójstwie w wiezieniu? Teraz były po kolei 3 takie wypadki no a najnowsza afera z płaceniem za oczernianie sędziów powinna w normalnym kraju zaowocować dymisją całego rządu!

1 polubienie

No i sam widzisz…
Tyle ze łapanie za słówka,to tylko sport.I to bez medali.I bez igrzysk.
Tobie to cos mowi a innych wcale nie interesuje.I jeszcze Ci powiedzą ze tylko krowa nie zmienia poglądów :sweat_smile:

1 polubienie

Znając uczciwość Kaczyńskiego, jego prawdomówność i niezmienność poglądów, niedługo się wahałem aby go wytypować,
Słusznie komentuje @collins02. Obawiam sie że nawet gdyby wlasną żonę zamordował to jego elektorat by tego obecnie nie zauważył albo nie uwierzył.:roll_eyes:

4 polubienia