Uwielbiam Edith Piaf

Uwielbiam Edith Piaf.
Mimo, że piosenka jest o melodii a nie o deszczu, słowa Pa-dam kojarzą mi się z deszczem. Dlatego tę piosenkę wstawiłam. Pada u mnie od rana. Tak normalnie, bez burzy, ale wreszcie nie ma upału. Nie żaliłam się, ale już mnie to gorąco dobijało. A teraz? Świat znowu jest piękny…
Też macie deszcz? Kto ma?
:grin:

2 polubienia

Od wczoraj leje.
Buro, zimno i ponuro.

Za tydzien, jak sie nic nie zmieni będę wracac pod palmy.

2 polubienia

Przyznaję Ci rację. Nie jest to może pogoda marzeń, ale po tak długo trwającym dokuczliwym upale każdy przejaw jakiegokolwiek chłodu wydaje się czymś fajnym.
:grin:

1 polubienie

Już nie Pa-dam na twarz bo chłodniej i popada czasem trochę.

2 polubienia

Tak. Nareszcie trochę pada. Przydałoby się więcej deszczu, oczywiście nie ulewnego, krótkotrwałego,lecz takiego kilkudniowego, aby choć troche złagodzić suszę jak jest obecnie w Polsce.

3 polubienia

Susza to wszędzie w Europie, ja do oszczedzania dobra jakim jest H2O nawykłam, bo Hiszpania pustynnieje.

A co do deszczu?
Niektórzy twierdza, ze podlewanie pustyni w Dubaju tez się przyczynia zo zmian klimatycznych, bardziej niz europejski podatek od CO2, bo przedsiadka na tower nie zniweluje szkód jakie powoduja próby zamieszkiwania terenów gdzie zyc się nie da.
Wczesniejsze? Las Vegas, zanik Morza Aralskiego? Ludzie się nigdy nie nauczą…
Ja i tak przy tych polskich upalach nie mialam źle, bo mieszkam w chyba najbardziej zielonej czesci miasta, stare drzewa, wielki park łaczacy sie z podmiejskimi lasami obok, więc zyc się dało. Zresztą te “marne” 32 stopnie latem?

Gorzej z komunikacją miejską, gdzie o klimatyzacji można pomarzyć i zabetonowanym centrum miasta.
No i peryferyjne blokowiska z zadeptanymi trawnikami i jakims drzewkiem na horyzoncie?
Ale zdecydowanie wole cieplejszy klimat.
No cóż zycie nie jest uslane różowymi płatkami kwiatów.

Mam.I szlag mnie trafia bo przypadł akurat na moje wolne dni… :roll_eyes:

1 polubienie

A co się przejmujesz? Załóż jakieś mniej eleganckie ciuszki i ruszaj na deszcz. Popada na Ciebie, to podrośniesz jeszcze troszkę!
:wink:
No fakt! Każdemu w różnych chwilach różne pogody pasują.

1 polubienie

Nie mam nic przeciwko deszczowi w upale.Ale nie jak za oknem jest ledwie 16 stopni…Na listopad jest jeszcze czas :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

Kiedyś mieliśmy artystów. Dziś mamy celebrytów.

1 polubienie

Ja mam aktualnie 18 stopni więc całkiem inaczej patrzę na deszcz.

Kiedyś wszystko było lepsze! :wink:

1 polubienie

Prócz technologii

2 polubienia

Może nie tylko technologii? :grin:

2 polubienia