Uwierzycie, że Harrisson Ford kończy dziś 80 lat?

Nieustraszony Indiana Jones, Łowca Androidów, a nawet komandos z Navarony czy student z Zabriskie Point! A także niezapomniany poszukiwacz żony z Frantic Polańskiego.
Sto lat Indiana!

8 polubień

Człowiek z żelaza, nie do zayebania…

1 polubienie

I pomyslec, ze zaczynal od pomocnika stolarza?

2 polubienia

Nie tylko, potem został samodzielnym cieślą, co jest jego hobby do dziś!

3 polubienia

Z hobby czasem da sie wyżyć :rofl:
Ale czasem warto miec pare groszy. Ma za soba kilka ról, kamera go lubi i tyle.

2 polubienia

Najbardziej lubię go we wspomnianym Frantic i w nowej wersji, The Fugitive [kiedyś to był serial znany u nas jako “Ścigany”]
To taka trójka twardych ,prawdziwych mężczyzn,przy okazji pełnych uroku, inteligentnych których kamera kocha.To Harrison Ford,Tommy Lee Jones i Liam Neeson.
Ostatnie takie trio :thinking:

3 polubienia

Lubię Harrisona Forda. Wiąże się z nim wiele ciekawostek. Z tego względu, że aktywnie angażuje się w sprawy ochrony środowiska, na jego cześć nazwano gatunek pająka (Calponia harrisonfordi) oraz mrówek (Pheidole harrisonfordi).
Harrison Ford ma na brodzie bliznę, widać ją troszkę również na zdjęciu. Jest to blizna po nieumiejętnym użyciu bicza w filmie “Indiana Jones i ostatnia krucjata”. Helikopter, który posiada wypożycza czasem policji do akcji ratunkowych …
Itd.
Ciekawy z niego facet.
No i fakt, dziś kończy 80! Podwójny 40 latek. Teraz, jak Rosiewicz śpiewał kolej na trzecie 40, któż to wie …

5 polubień

Trafilo mu sie tez kilka rol nieudanych. Bycie zawodowym aktorem nie jest uslane platkami z róż :rose:
A jaka jest granica przeżywalności? To od trybu zycia tez zależy

2 polubienia

Szykuje się nowy indiana Jones. Ciekawe czy Ford udźwignie tę wymagającą rolę.
Sporo ma na koncie dobrych filmów.

2 polubienia

To bedzie zalezalo od reżysera i efektow specjalnych i oczywiście scenariusza
Starzejacy sie Indiana? Moze za brata ojca zatrudnic na planie Clinta Eastwooda?

1 polubienie

Przy takiej ilości udanych, mam kłopoty ze wskazaniem takowej.Raczej to filmy były do bani bo on sam, broni się zawsze.Nie wszystko widziałem ale dla niego wytrwałem nawet przy Air Force One :innocent:

1 polubienie