Uznasz wyjątkową obfitość pareidolii podczas

wybuchu wulkanu Mt St. Helens, za typową, naturalną?

Akurat ta pareidolia, pojawia się i znika, ale jak się kliknie w foto, to pojawia się w atrakcyjnych formach - wg mnie.

Oczywiscie, ze tak.
Tego typu zjawisko nie tylko w przypadku wulkanów występuje. Sw. Helena wyjatkiem nie jest, ale i chmury, samochody , góry a nawet Ksiezyc ma “buzię” nie mowiac juz o sytuacjach gdzie ludzie w przypalonym nalesniku, plamie oleju czy roproszeniu swiatla w szybie, dzewie czy nawet skarpetce dopatruja sie wizerunkow swietych.

Oczywiesie jest duzo zjawisk, ktorych wytlumaczyc sie pareidolia nie da. Ale jest ich niewiele. I czy zaliczac je od razu w poczet cudów? Ludzie czesto widza to co chca zobaczyc

2 polubienia

Jak znajdę stop-klatkę z obfitością pareidolii z wybuchu tego wulkanu, to ją wstawię.

Ja raczej tego typu skojarzen nie mam. Ale ze starszych map?
Kot i mysz czyli Czechoslowacja i Austria?

Zreszta Europa na na tyle rozbudowana linie brzegowa, ze takich skojarzeń mozna mieć dużo.

1 polubienie

Czasem matka ziemia daje ludziom ostrzeżenia

2 polubienia

W postaci wulkanów? Jak ludzi nie bylo to tez wybuchaly i to czesciej…

1 polubienie

Nie wiem, czy uznam, ale po co takie coś pokazują? https://kobieta.gazeta.pl/kobieta/7,107881,30348124,26-latka-zyje-jak-w-bajce-ma-wlasna-stylistke-gosposie-ekipe.html

Ten temat to chyba nie tutaj
Polina Nioly Pushkareva

Rosjanka mieszkająca w Los Angeles, ale mówiąca z argentyńskim akcentem; Ma konta TikTok w różnych językach i obiecuje zmienić Twoje życie, jeśli ją podążysz. To tajemnicza kobieta, którą wielu niedowierzających internautów porównuje do oszustki Anny Delvey.
Ameryka, Netflix, tiktok i wszystko jasne.
Cytat to tlumaczenie z portalu w sylu pomponik czy inny pudelek - La Cuarta. (Chile, siedziba na peryferiach Santiago)
Tak, że możesz spać spokojnie.

Ja nie podążę. :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Ilość pareidoliowych głów i postaci nie do policzenia.

A diabła widziałeś w tym dymie?

Stado muszek owocowek widział.
Zresztą kolega ze wzgledu na zbyt duza ilosc czasu zabieranego moderacji ma wolne.

1 polubienie