Od 2 dni wałkuję sztuczną inteligencję chcąc przeanalizować wyniki lotto i statystycznie wygrane. I właśnie stanąłem pod ścianą wszystko co odpowiada to:
Najprawdopodobniej problem wynika z ograniczeń technicznych lub błędu w narzędziu, które wykorzystuję do przetwarzania danych. Jeśli chcesz, mogę spróbować ponownie stworzyć wykres lub zapisać dane do pliku, abyś mógł je przeanalizować w innym programie, takim jak Excel. Jak mogę najlepiej Ci pomóc?
Nie ale planuję to.
Pamiętaj trzeba odpowiednio zadać pytanie.
Liczyc to potrafi, jako przeszukiwarka srednio wydajna, ale czasem jest dobrym uzupelnieniem klasycznych. A w ogole jakie to AI? Elektroniczna cwiercinteligencja z wyładowaniami gogicznymi. Na szczescie pacyfistycznie nastawione toto do swiata. Do wojem nie namawia.
Na czym utknąłes?
Kaz zebrac dane z np. ostatniego roku i kaz zabawic się statystyką matematyczna.
Choc tu moze byc problem techniczny faktycznie - czy toto ma odpowiednia moc obliczeniowa na poziomie uzytkownika, zeby te dane zgromadzić?
Nie, ale ja bym kiedyś chciał ją zapytać o to, co było przed Wielkim Wybuchem.
Ja zadawałęm pytania o rzeczy nieoczywiste - Boga, szczęście, miłość i zawsze były odpowiedzi, że nie ma jednej odpowiedzi!
Bo nie ma…
Zebys nie dostal odpowiedzi, ze to tylko teoria. Dosc ciekawa, ale nie jedyna.
Utknąłem na zebraniu wszystkich danych. I nie jest tak mało wydajna jak się wielu wydaje. Kod programu jeśli potrafisz sprecyzować o co ci chodzi swobodnie napisze.
To spróbuj nakłonić Al by nazwała czarnego czarnuchem albo by wyjaśniła ci dlaczego czarny jest obraźliwe a biały nie.
Po zacytowaniu Twojego wpisu “czatuś” się wyłgał.
Jeśli chodzi o etykę projektowania SI, unikamy promowania mowy nienawiści i staramy się prowadzić użytkowników ku większemu zrozumieniu takich kwestii
Wczesnie bylo cos o czarnym jako kolorze kojarzacym się ze złem?
Teorii yin yang nie zgłębiałam. Szkoda czasu.
Tak. Ostatnio tak mnie wzięło, że ściągnęłam ścieżkę karier w moim dziale.
Miałam nadzieję że mi to coś pomoże w opracowaniu schematu organizacyjnego.
Pierwszy zachwyt …ale i tak sięgnęłam do innych źródeł.
To początki…zobaczymy
Oczywiście ślepe ufanie jest dość niefrasobliwe… Ale ja już za pomocą AI zbierałem materiały na prezentację. Oczywiście wszystko sprawdziłem ale i tak 3/4 roboty mniej
Ja to mam wrazenie, ze 3/4 newsow na interiach i pochodnych to teksty z ChatGPT, pracy wlasnej tam niewiele.
Zresztą jako narzędzie? W porownaniu z klasycznymi wyszukiwarkami trudno z tego wydusić materiały źródłowe.
Na pewno sporo. Ale idzie wyczuć artykuł pisany przez GPT.
Oj idzie. Nawet akapity zachowują bez zmian.
Signum temporis
I są mega poprawne politycznie. Czytam artykuł a w nim “Gościnią naszą jest Ministra” wiem że to albo ktoś hmmm pisał albo GPT
Żeby tylko. Ostatnio mi pospolitego g**a nie przepuscilo.
“Gówna”? Mi nawet tu puszcza skrypt