W drodze do Wimbledonu

Jeśli się nie mylę to chyba w Bad Homburg?

1 polubienie

To jednak chyba jakaś pomyłka. Nie wiem co to bylo.Czytalem niemal "w locie":roll_eyes:

2 polubienia

O Idze dowiedziałem się od Ciebie. Nic ponadto.

Tymczasem Linnette wygrała z Tauson i jest w półfinale.

1 polubienie

Bad Homburg
Iga jest rozstawiona, zaczyna w drugiej rundzie.

2 polubienia

Vondrousova dosłownie rozwaliła Sabalenkę!!!
Czy trawa w tym roku,wywrói układ sił?
Nie sądzę ale widać że przez okres Wimbledonu z okładem,to może być inny tenis :innocent:

2 polubienia

Iga właśnie poradziła sobie w niełatwym meczu z Aleksandrową. 6:4;7:6…Tie break z jednym potwornym błędem ale udało się i Świątek gra dalej.Zwyciestwo dosyć pewne i zasłużone.

2 polubienia

Zaczęło się…
Świątek-Paolini w półfinale w Bad Homburg.
Na razie 2:0 dla Polki…Trwa trzeci gem.
2:1 ale po walce.Ciekawy gem-finałowe piłki jednak wyrażnie dla Włoszki.
4:1 dla Igi!
Kolejne przełamanie a nerwowa nieco Jaśminka,wydaje się być zagubiona…
5:1…Znakomicie Iga jest dysponowana.Szczególnie serwując!
6:1 i 1:0.Znakomita dominacja Igi!!! Niemal bez pudła.
Drugi set może oczywiście być inny,wszak nie raz to widzieliśmy…Ale to był naprawdę dobry set naszej zawodniczki.
Po męczarniach z dzikusami w Paryżu, chciałbym podkreślić jak dotąd WZOROWE zachowanie niemieckiej publiczności!!!
A teraz set no.2

No i mamy 1:0 dla Paolini! Ciekawy gem ale …Przegrany.
A teraz kolejne przełamanie i to do zera!Brawo Iga!
1:1
I 2:1…Polka chwilami gra znakomicie!
2:2 a Paolini wygrywa gema w którym Iga robiła lepsze wrażenie…Szkoda…
3:2 dla Igi.Ponownie do zera,przy trzech winnerach! Brawo!
4:2 po kolejnym przełamaniu.Dwie piłki Igi w tym gemie,to absolutne mistrzostwo świata!
5:2 i,jak powiedział komentujący na Sky,“idealny gem serwującej”.
5:3 dla Polki.Pieknie skończyła Paolini ale reszta gema to byki naszej zawodniczki…
6:3 i 2:0.
Bardzo wyrazne i piękne dla oka,zwyciestwo Polki!
I pierwszy finał na trawie,w karierze!!!
Będziemy świadkami kolejnego"przełamania"? :sweat_smile:

2 polubienia

3-2 dla Igi, w drugim secie. Iga nadaje tonu, ale Paolini szuka też swoich szans, tak można ostatnie dwa gemy opisać.
4-2, tak naprawdę dominacja Igi.

No i mecz do jednej bramki, a Paulini chyba chiała i próbowała grać, tylko, że Iga bywała chwilami naprawdę szybka.

2 polubienia

Oby to było zwycięstwo, też dlatego, że pierwsze po ponad roku.

2 polubienia

Iga grała pewnie.I to jest najlepszy prognostyk.
19:11 dla Igi w winnerach.I tylko 10 błędów w całym meczu!
Świetne i dawno niewidziane statystyki.Plus zero podwójnych błędów.
A teraz wiemy już ze w finale Iga zagra z Pegula.
Trzeba przyznać Amerykance,że"doroczny" kryzys trwał u niej bardzo krótko.

2 polubienia

Świątek-Pegula w finale turnieju w Bad Homburg…

Iga wygrywa pierwszego gema…Gem na wysokim poziomie,ciekawy.
1:1 i wyrazna przewaga Peguli…Co z tego wyniknie?
2:1 dla Igi,po świetnym gemie! Przydałoby się teraz przełamanie…Wciąż nie wiem,co będzie dalej :innocent:
2:2…Lepsza Pegula ale Iga miała szanse na przełamanie…Niestey..Jakieś piłki w kosmos i po zabawie.
3:2 dla Igi…Ciężko ale jednak dosyć pewnie…Ciężar gry czuć…Wręcz namacalny :innocent:

3:4…No i mamy przełamanie. :roll_eyes:Po gemie pełnym dziwacznych,fatalnych błędów.Pegula ma znacznie więcej cierpliwości i akurat ona,jeśli nic się nie zmieni,moim zdaniem,wygra ten mecz.
Iga musi atakować i nie grać na forhend Amerykanki!

4:5 dla Peguli.Gem ratunkowy niezły w wykonaniu Igi ale…
6:4 dla Amerykanki,na bardzo wyrazne życzenie Igi…Jej auty są na poziomie juniorskim,trzy strzały do wypracowanej,pustej bramki kończą sie na kompromitujących,metrowych autach…
Iga gra coraz gorzej…Pojedyńcze wygrane piłki których ma więcej od Peguli,nic tu nie zmienia…

set 2.

1:0 dla Igi.Gem do zera plus 4 i 5 as Polki.
1:1…I wszystko wraca do normy.Co Iga wypracuje,musi od razu zepsuć jakimiś drugoligowymi zagraniami…
2:1 dla Igi,po kolejnym gemie do zera!!! Przyznaję że mam poważny kłopot ze zrozumieniem gry Świątek :upside_down_face:
2:2. 7 winnerów Peguli,przy 17 Igi.Wnioski proszę sobie samemu wyciągnąć…
3:2 dla Polki.Ważny choć trudny gem.I co się dzieje?Oto Polka strzela 6 i 7 asa w meczu!!! Tego chyba nie było jeszcze w ogóle! Nie mówiąc o trawie…
3:3…Raz jeszcze..Nie da sie spokojnie patrzeć jak Iga marnuje cały dorobek i wszystkie piękne winnery,przez kompromitujące błędy,z metrowymi autami na czele…
4:3 dla Igi…Iga walczy mimo narastającej frustracji,jak powiedział komentator na Sky.Jak wielkim sprzymierzeńcem jest serw,Iga mam nadzieję zapamięta raz na zawsze!
Po drodze oczywiście strzał poza całkowicie pusty,otwarty kort… :face_with_raised_eyebrow:

4:4…Fatalne odbiory Igi.W kosmos lub w metrowe auty…Nic się nie zmienia…
5:4…Ufff…Wymęczony ale bardzo dobry gem Igi.I jeden z najlepszych gemów w całym meczu.

5:5..Pegula nic tutaj nie wygrała.4 auty Igi :enraged_face:
5:6…I stało się.Genialna gra Peguli pozwoliła jej na przełamanie.W takim momencie!!!Wielkie brawa dla Amerykanki!!!
5:7 i 0:2.

Załużone zwyciestwo spokojniejszej znacznie,Amerykanki.Pegula w decydujących piłkach,pokazywała klasę.Jeden z ledwie 2 asów w jej wykonaniu,przypadł na przedostatnią piłkę meczu!!!
Jessica miała na koncie znacznie mniej winnerów,grała mniej popisowo czy po prostu “dla oka” a jednak wygrała w 2 setach…
Iga chyba może być zadowolona z występów w Bad Homburg.Jej pierwszy final na trawie,niesamowita ilość dobrych serwów i wspomnianych winnerów…
Niestety,wciąż te same,głupie by nie rzec,prymitywne błędy,hamują ten niewątpliwy postęp w grze…
Wstydu czy katastrofy nie było.Trawa nie taka straszna jak prorokowali tzw. "fachowcy"choć niektóre returny z pierwszego seta bardziej przypominały krykieta…
Czy coś wiadomo przed Wimbledonem?
Mało lub bardzo mało.Dyspozycja dnia może tu decydować.Do trawy może dojść jeszcze wilgotna nawierzchnia mimo iż chyba dawno w Anglii nie padało…
Wydaje się że przede wszystkim,Iga musi wygrać pierwszy mecz.A to będzie trudne.Pewności nie ma w grze Polki,nawet za grosz choć pewnym pocieszeniem jest świetny dzisiaj,serwis.Tak pierwszy jak i drugi który sprawiał Peguli nawet większy kłopot :upside_down_face:
Innymi słowy…Jest znacznie lepiej niż się spodziewano,niż wskazywały wyniki z innych gier w sezonie.I to na trawie…Czy to jakiś przypadek czy faktycznie,coraz lepsza dyspozycja w grze Polki,okaże się już niebawem.

2 polubienia

No i stało się, Jessica wygrywa ten mecz, z psychologiczną Igą, jak to powiedział komentator.
Oglądałem z 5 ostatnich gemów, i fakt, solidniej wyglądała Pegula, no i wiedziała kiedy zrobić breaka.
No, ale i tak to jakiś sukces dla naszej, gdzie na trawie mało co zdobywała w karierze. Więc, chociaż gdzieś tam dojdzie w Wimbledonie do ćwierćfinałów.

2 polubienia

Nic nie zdobywała.Chyba jakiś ćwerćfinał był jej topowym osiągnięciem.Pytanie jednak,czy to faktycznie postęp czy tak jak inne,nawet lepsze na dzisiaj,zawodniczki,po dobrym turnieju zaraz zagra piach… :innocent:

2 polubienia

Wimbledon wystartował i…Buhahahahah…Nie ma już Ostapenko.
Brytyjka Sonay Kartal odprawiła ją w 3 setach: 6:2;2:6;6:2 !!!
Nie widziałem,w dodatku nie widziałem nigdy Sonay ale…Tu trzeba ostrożnie z siłami :laughing:

2 polubienia

Koledzy @collins02 i @ciekawie, oglądałem całe Bad Homburg, co tak ładnie opisaliście ale w pięknej Polsce jestem na wakacjach i nie mam czasu na takie pierdoły jak internet, co, mniemam spotka się z Waszem zrozumieniem. I mam prośbę o zapodanie pytania na temat Wimbledonu, bo ja nadal tutaj będę zaglądał tylko z doskoku.

2 polubienia

Jestem w pracy i tez doglądam z doskoku.
Badosa przegrywa na razie z Boulter 1:4
Emma Raducanu wygrała z Chinka Xu w dwóch setach…
Na Emmę zawsze miło popatrzeć ale…Był to przeciętny mecz.Dosc powiedzieć ze w drugim secie było…6 przełamań :laughing:

2 polubienia