Które sytuacje są albo były dla Ciebie odkrywaniem nowych światów?
.
“Tylko my, lżejsi od mgły
dryfujemy w nowe światy, gdzie nie dotarł jeszcze nikt”
Które sytuacje są albo były dla Ciebie odkrywaniem nowych światów?
.
“Tylko my, lżejsi od mgły
dryfujemy w nowe światy, gdzie nie dotarł jeszcze nikt”
Po przedawkowaniu
Jedyny i prawdopodobnie ostatni raz,gdy poczułem ze wszystko wokół ma inny wymiar i że życie staje sie z dnia na dzień,inne,miał miejsce w dniu narodzin mojej córki.
Pamieć od lat,przestaje być moim znakiem flagowym ale akurat to zdarzenie,nie ma sobie rownych i pamietam wszystko niemal minuta po minucie.
Nowy,wspanialy świat…
Ale to nie z Huxleya…Każdy może to odkryć w swoim życiu.
Paszport na wszystkie kraje swiata lezacy w szufladzie. Bo to moje prawo. Korcil i swoje zrobil.
Poczekaj na wnuki
Podobno narodziny dziecka to coś wzniosłego i coś, co całkowicie zmienia dotychczasowe życie.
niektórzy nigdy nie odkryją, bo żyją w bańce. Wielu ludziom się wydaje, że coś wiedzą a jakby sami się znaleźli w pewnych sytuacjach to też może by nie dali rady. Na portlau na o opisana jest taka historia
Wygląda to tak, jakby ta kobieta była potworem i do tego niewdzięcznym. A mi się wydaje, że potowrami to są ci, którzy pozwalają, żeby rodziło się nieuleczalnie chore dziecko. To, że ona nie narzekała to może nie miała komu a bycie non stop przy tak chorym dziecku to jak więzienie…i za co tu być wdzięcznym? Tu nie zaspokajała ta rodzina jakichś potrzeb tej pani ponad stan…
Przecież te wdowy robiące zamachy nie wzięły sie znikąd, tylko to zjawisko chyba zjawiło się w czasie, gdy różne kraje zostały najechane przez obce wojska.
No nie"podobno"!
Nie ma nic piękniejszego w życiu.I ta cudowna świadomość że przekazujesz pałeczkę w sztafecie zwanej życiem…Tego nawet poeci nie opiszą choć im zapewne,łatwiej…
W każdym razie,moje życie calkowicie się odmieniło i przewartościowało…
Zestawienie schzofrenii (nieleczonej, lub zle leczonej), fanatyzmu religijnego polaczonego z fenomenem radykalizacji pogladow, ktora to zaraza niestety bywa dosc powszechna wśród muzułmanów. Talibowie to przypadek kliniczny, nie tyle schizy co radykalizacji. Choc i inne wyznania przed tym nie uciekly. Nie wszystkie wojny religijne da sie wytlumaczyc wzgledami ekonomicznymi.
Zachowanie tej kobiety? Podrecznikowe.
Nie tak dawno, to musialabym poszukac, bo raczej tego typu zdarzenia rejestruje i odkładam do zapomnienia podobny spacerek z odcieta glowa , tyle, ze mausi urzadzil sobie mieszkaniec niewielkiego miasteczka w Hiszpanii. A oni tez maja wysoki odsetek osob dotkniektychbroznego rodzaju problemami psychicznymi czesto powiązanych z nietypowa genetyka, sa to efekty “hodowli wsobnej”, calkowitego zakazu usuwania ciąży i wielu czynników powodujacych degeneracje, jesli mozna to tak okreslic "materialu ludzkiego " w tym tez niedozywienia.
Wlasciwie dopiero po smierci Franco Hiszpanie zobaczyli jak mozna zycpo ludzku i trzeba im przyznac, ze wzieli sie szybko i dokladnie za nadrabianie zaleglosci. Choc jak sami twierdza jest jeszcze duzo do zrobienia.
Ale to juz inny temat.
Tu opisano przypadek mieszanki wybuchowej o jaką nietrudno i niestety, choc autorka tego materialu wzbrania sie przed posądzenieniem o stronniczość religijną to jednak jest to opowieść nie o jednej, wyjatkowej aberracji do jakich dosłowne interpretowanie ksiegi swietej prowadzi. Zamykac na to oczy? Afganistan, Pakistan, kraje afrykanskie?
Rosja,lto jeszcze radykalny islam skażony komuną, czyli podwojana dawka jadu. Podbnie jak konflikt blisowschodni starannie od ziesiecioleci poelegnowany przez obie zainteresowane strony.
Toruńska sekta przy tym t zabawa w piaskownicy.
@collins02 niestety, tu mamy do czynienia z nianią, ale wbrew pozorom instnkt opiekunczy i rodzicielski nie wszystkim jest dany.
@Nunu duza czesc zmian genetycznych w badaniach prenaalnych wylapiesz. Ale niedorozwoju plodu spowodowanego trybem zycia przyszlej matki i czesto ojca czy rodziny? Powiedzmy USG na pozniejszym etapie. Ale juz porazenia mozgowego nie wykryjesz. Podobnie jak zmian wywolanych niedotlenieniem w trakcie porodu.
Tak, ze pytanie, kto pozwala na rodzenie sie niepelnosprawnych dzieci???
Nawet osoby z trisomia czyli downem nie musza byc roslinami. Wiele z nich jest zdolne do samodzielnego życia. A ze klamac nie potrafia? Albo z trudem oszukiwania się ucza? Hmmm. Moze by tak ustalic, ze tylko tacy ida do polityki?
Pytanie bylo dość jasno sprecyzowane i odpowiedzialem w zgodzie ze swymi odczuciami.
A co do owych narodzin,polecam film Jima Sheridana"Dzieci gorszego Boga".Byl w Polsce na Konfrontacjach,chyba w polowie lat 80-tych.Kto za mlody lub niezbyt zainteresowany,znajdzie w sieci.O ile zechce.
Ja to widzę jedno wielkie nieszczęście w tych krajach…czy te radykalizmy są gdzieś, gdzie nie ma kraju najechanego wojną? Nie bronię ich, ale gniew to bunt niewysłuchanych…a poza tym to ja za mało wiem, żeby to móc zrozumieć … Cieszmy się z tego, co mamy…
Widzialam, w kinach tez chyba byl, ale ktotko? A może tu w telewizji?
Czasem to juz mi sie myli co i gdzie?
Radykalizacja pogladow jest fenomenem do dzis nie rozpracowanym przez naukę.
Takie sączenie jadu, prawie na pograniczu hipnozy przez radykalizujacego guru? To trochę mało.
coś jakby nowy świat?
https://www.edziecko.pl/rodzice/7,79361,30031791,3-5-letni-chlopiec-wyszedl-z-przedszkola-i-blakal-sie-po-ulicy.html
Nie, to głupota opiekunów, nie mieszaj tych dwóch rzeczy.
Kolego sprawdz czemu to dziecko wybralo wolność zanim uzyjesz slowa głupota