O prosze!Rasista.Jeszcze nie wyjechal a juz narzeka…
Dlaczego zawsze właśnie ciebie spotykają nieprzyjemności ze strony “obcych”. Gdziekolwiek jesteś zawsze jakiś dziki brudas udowadnia ci że jednak jest dzikim brudasem. Może widzisz to co chcesz widzieć.
@Devil tu nie o katolicka biel chodzi i slowianskosc
ja mam trzydziestoletni staz emigrancki i nie mow mi, ze Polacy sie nie potrafia zasymilowac. potrafia i to bardzo dobrze. ci, ktorzy tak twierdza to niedobitki, ktorym sie nie udalo lub nie chcialo - jak to napisal kiedys iberoamerykanski pisarz (Marquez albo Cortazarm juz nie pamietam) jest taki typ czlowieka, ktoremu jest wszystko jedno gdzie jest byle mial swoja szklaneczke rumu, lezaczek i cygaro. i nie wymagano od niego myslenia.
Bo moim zdaniem to wszystko nie zależy od koloru skóry, orientacji i wyznania.
sporo zalezy.
jest cos w tym powiedzeniu, jak cie widza tak cie pisza.
poza tym inaczej jest w GB, inaczej w Kanadzie, inaczej w Hiszpanii.
a jeszcze inaczej w Austrii czy Rumunii.
duzo by opowiadac. do emigracji trzeba dojrzec. i zdecydowac sie gdzie masz zamiar byc “u siebie” a to troche trwa.
Od siebie to każdy coś musi dać. Życie opiera sie na kompromisie. Każdy powinien mieć takie same obowiązki i prawa.
Wracając do USA - wojsko nie będzie dobrym rozwiązaniem na dłuższą metę. Niech aresztują awanturników, niech ukarzą psa którym przydusił Floyda ale niech na tym się nie skończy. Coś gdzieś zaniedbali. Tutaj wszyscy są przegrani. Ciekawi mnie co sobie myślą czarni w USA którym się udało - lekarze, prawnicy, aktorzy, muzycy (jazz lubiany przez collinsa), naukowcy
Jak są antyglobalni to palenie aut globalnych koncernów samochodowych jest już wytłumaczeniem A tak naprawdę większość tego typu protestujących to osoby bezrobotne czyli swojego rodzaju czarnuchy
Normalny człowiek nie ma na to czasu bo po pierwsze jest w pracy a po drugie nie niszczy mienia innych bo wie ze trzeba na nie ciężko zapracować.
Od kiedy ?
To nie narzekanie a stwierdzenie faktów. Każdy kto mieszka i uczciwie pracuje np w UK widzi jak funkcjonuje większość czarnych czy brunatnych i może mieć wkurw na ich lenistwo i sposób bycia
Żeby nie było. Ja nie bronie zadymiarzy. Wkurza mnie po prostu wrzucanie wszystkich “dzikich” do jednego worka. Całej rasy.
Collins wielokrotnie dawał upust swoim nacjonalistycznym poglądom. Wiara, tradycja, rodzina i słowiańskość. Wkurza go lewactwo na pytamy.
Dobranoc.
co do traktowania brunatno-bezowych w Hiszpanii? wiekszosc sie nie przyzna, ale fiesty majace tradycje sredniowieczne, polegajace na zjadaniu duzej ilosci kaszanek i wieprzowej kielbasy popijanej winem maja sie dobrze…
Fakt- powinno się wrzucić tylko 99% czarnych
Premier Kanady niedawno, przy okazji wyborów padl ofiara czarnego rasizmu. Wyciągnęli mu fotke że studenckiej imprezy, kiedy przemalował się na murzyna, nie pomogly tlumaczenia, ze byl to bal kostiumowy, a on Aladyn. Za szuwaks ns buzi musial przepraszac.
Ewidentnie Aladyn.
Ale to byla afera. Moze @Szczery_do_BULU to lepiej wytlumaczy dlaczego?
Szybko za to przeprosił.
Trump by przeprosił?
Jakby mu grozilo nie byc wybranym? Pewnie by jakis show zrobił, zeby odwrócić kota ogonem.
Głosów czarnych to on raczej nie dostanie.
Latynosow też nie.