W jakim "stanie" jest tolerancja w... stanach?

Wielu białasów też ma go dość.

Nie wiem. Co ciekawe do niedawna mial poparcie bogatych hispanoamericanos pomimo muru a moze wlasnie dlatego?

Tyle, że to nie czarni rozpętali tę kampanię, tylko konserwatyści.

1 polubienie

Byli źli że sie na czarno pomalował?

Zdjęcie opublikował Time Magazine, jako przykład że Justin jest rasistą, takie malowania twarzy na czarno ma historyczne zabarwienie rasistowskie. Partia konserwatywna podchwyciła i mędliła to ile wlezie, a i tak nie wygrali wyborów,
Tak na marginesie jestem płacącym składki członkiem kanadyjskiej partii konserwatywnej, dużo mi do nich bliżej, niż do liberałów lub socjalistów z NDP :wink:

2 polubienia

az tak gleboko w to nie wchodzilam - u nas to bylo pokazywane jako egzotyczna ciekawostka ze swiata, chod pewnie Trudeau do smiechu nie bylo.

1 polubienie

Się to rozlało :frowning:
https://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/protesty-po-smierci-george-a-floyda-nie-tylko-w-usa,1018584.html
W czwartek pogrzeb Floyda.

1 polubienie

Dobry materiał na ten temat …

Ja tam specjalnie za nim nie przepadam. Do polityki wszedł, bo Kanadyjczycy kochają tatusia, nie zdając sobie sprawy, że to za sprawą tatusia każde pokolenie ma teraz gorzej. Ale w tym konkretnym przypadku to wiadomo, że robią z igły widły.

1 polubienie

W sumie nie ma się co dziwić. W US popularne jest przestępstwo “prowadzenie samochodu podczas bycia czarnym”. Podobałoby Ci się, gdyby w Europie zatrzymywali każdy samochód na polskich tablicach i przeszukiwali podejrzewając np. złodziejstwo? A może niemiecki dowcip: “jedź do Polski na wakacje, twój samochód już tam jest” jest śmieszny? :wink:

2 polubienia

Taki troche francuski bawidamek sie wydaje byc.
Teraz po tym kryzysie covidowo rasistowskim, dokladajac dwie Niemki trzęsące Europa to w ogole nie wiadomo czego sie spodziewać.

1 polubienie

Floyd w dniu śmierci był zakażony covidem. Wykazała to sekcja zwłok.

1 polubienie

jak Cie pare minut przydusza to nie ma znaczenia.
teraz bedzie wysyp sensacji, bo za sprawe wzieli sie adwokaci a rodzinie marzy sie gigantyczne odszkodowanie.

1 polubienie

Tylko jego dzieciaka żal.

2 polubienia
2 polubienia

Nikt nie broni bandytów i dzikiego tłumu.

Kilka ciekawych wypowiedzi. Byłego szefa pentagonu i Obamy:
https://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/smierc-george-a-floyda-czterej-policjanci-uslyszeli-zarzuty,1018689.html

:clap::clap::clap:

Słynny uliczny artysta Banksy także oddaje hołd Floydowi i dołącza na swój oryginalny sposób do walki z rasizmem.