Wielu białasów też ma go dość.
Nie wiem. Co ciekawe do niedawna mial poparcie bogatych hispanoamericanos pomimo muru a moze wlasnie dlatego?
Tyle, że to nie czarni rozpętali tę kampanię, tylko konserwatyści.
Byli źli że sie na czarno pomalował?
Zdjęcie opublikował Time Magazine, jako przykład że Justin jest rasistą, takie malowania twarzy na czarno ma historyczne zabarwienie rasistowskie. Partia konserwatywna podchwyciła i mędliła to ile wlezie, a i tak nie wygrali wyborów,
Tak na marginesie jestem płacącym składki członkiem kanadyjskiej partii konserwatywnej, dużo mi do nich bliżej, niż do liberałów lub socjalistów z NDP
az tak gleboko w to nie wchodzilam - u nas to bylo pokazywane jako egzotyczna ciekawostka ze swiata, chod pewnie Trudeau do smiechu nie bylo.
Się to rozlało
https://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/protesty-po-smierci-george-a-floyda-nie-tylko-w-usa,1018584.html
W czwartek pogrzeb Floyda.
Ja tam specjalnie za nim nie przepadam. Do polityki wszedł, bo Kanadyjczycy kochają tatusia, nie zdając sobie sprawy, że to za sprawą tatusia każde pokolenie ma teraz gorzej. Ale w tym konkretnym przypadku to wiadomo, że robią z igły widły.
W sumie nie ma się co dziwić. W US popularne jest przestępstwo “prowadzenie samochodu podczas bycia czarnym”. Podobałoby Ci się, gdyby w Europie zatrzymywali każdy samochód na polskich tablicach i przeszukiwali podejrzewając np. złodziejstwo? A może niemiecki dowcip: “jedź do Polski na wakacje, twój samochód już tam jest” jest śmieszny?
Taki troche francuski bawidamek sie wydaje byc.
Teraz po tym kryzysie covidowo rasistowskim, dokladajac dwie Niemki trzęsące Europa to w ogole nie wiadomo czego sie spodziewać.
Floyd w dniu śmierci był zakażony covidem. Wykazała to sekcja zwłok.
jak Cie pare minut przydusza to nie ma znaczenia.
teraz bedzie wysyp sensacji, bo za sprawe wzieli sie adwokaci a rodzinie marzy sie gigantyczne odszkodowanie.
Tylko jego dzieciaka żal.
Nikt nie broni bandytów i dzikiego tłumu.
Kilka ciekawych wypowiedzi. Byłego szefa pentagonu i Obamy:
https://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/smierc-george-a-floyda-czterej-policjanci-uslyszeli-zarzuty,1018689.html
Słynny uliczny artysta Banksy także oddaje hołd Floydowi i dołącza na swój oryginalny sposób do walki z rasizmem.