W oczekiwaniu na kwalifikacje 3 turnieju TCS

…odkrywam saneczkarstwo w transmisji z Łotwy.Ponownie,choć do igrzysk jeszcze trochę zostało. :innocent: Przy obecnej technice jest to fantastycznie fascynujące!!! Bardzo szybko można nauczyć się wychwytywać drobne błędy powodujące różnice…tysięcznych sekundy.
Austria,Niemcy,Łotwa,Włochy,USA…Światowy top.Polski duet panów na razie na 8 miejscu.Przyzwoicie,zdecydowanie lepiej od rojących się tutaj duetów ukraińskich ale jednak gołym okiem widać że szybkości naszym brakuje…
Piękny obiekt,atmosfera narodowego święta [dla Łotyszy to jak sport narodowy!].No i zima tam dopisała!

No i proszę…
Łotysze z 4 duetami w czołówce a jeden z nich triumfuje o…71 setnych sekundy.Polacy na 13 miejscu…Trudno mi to ocenić bo to pierwsza transmisja w sezonie ale Łotysze ewidentnie mobilizują sie na igrzyska.Szał na trybunach!!!
Jak rozmaite dyscypliny potrafią to spowodować. :smiley:

A teraz zmiana kanału i …Innsbruck!!!

A Maryna Gąsienica-Daniel w Kranskiej Gorze,na 7 miejscu! Brawo! To już światowa czołówka!

Kacper Tomasiak 8 w Innsbrucku i 10 overall,w TCS!
Zimową potęgą na igrzyskach nie będziemy ale myślę że emocji nie zabraknie.Pnczeniści i biathlonistki mogą sprawić niespodziankę.Short track,snowboard…Kto wie?! :blush:

A od jutra,Zakopane!
Szkoda jedynie że w sezonie olimpijskim,obsada tylko nieco,NIECO lepsza od Pucharu Kontynentalnego.

A w Zakopanem konkurs duetów trwa…
Rzecz sportowo,drugorzędna ale…Oderwać wzroku od skoczni i panoramy nie sposób! Bajko ty moja!!!
No i kibice…
Jestem zaskoczony bo nic nie wskazywało na tak świetną atmosferę.A jednak!Brawo nasi!!!Z całej Polski..Z takiego Kamienia Pomorskiego,było co przejechać!!! :star_struck:

Ps.Gdzie jest Koszęcin czy Łapszyce???Bloody hell!!! :innocent: I jeszcze Potarzyca & Rusko? :laughing:
Angielski komentator na Eurosporcie oraz towarzyszący mu Jernej Damian,ZACHWYCENI!!!

No i mamy to podium!!! :star_struck:
Polska trzecia w Zakopanem,w turnieju duetów.Tomasiak coraz lepszy! Oby nie zgubił formy przed igrzyskami!