…odkrywam saneczkarstwo w transmisji z Łotwy.Ponownie,choć do igrzysk jeszcze trochę zostało.
Przy obecnej technice jest to fantastycznie fascynujące!!! Bardzo szybko można nauczyć się wychwytywać drobne błędy powodujące różnice…tysięcznych sekundy.
Austria,Niemcy,Łotwa,Włochy,USA…Światowy top.Polski duet panów na razie na 8 miejscu.Przyzwoicie,zdecydowanie lepiej od rojących się tutaj duetów ukraińskich ale jednak gołym okiem widać że szybkości naszym brakuje…
Piękny obiekt,atmosfera narodowego święta [dla Łotyszy to jak sport narodowy!].No i zima tam dopisała!
No i proszę…
Łotysze z 4 duetami w czołówce a jeden z nich triumfuje o…71 setnych sekundy.Polacy na 13 miejscu…Trudno mi to ocenić bo to pierwsza transmisja w sezonie ale Łotysze ewidentnie mobilizują sie na igrzyska.Szał na trybunach!!!
Jak rozmaite dyscypliny potrafią to spowodować. ![]()
A teraz zmiana kanału i …Innsbruck!!!
A Maryna Gąsienica-Daniel w Kranskiej Gorze,na 7 miejscu! Brawo! To już światowa czołówka!
Kacper Tomasiak 8 w Innsbrucku i 10 overall,w TCS!
Zimową potęgą na igrzyskach nie będziemy ale myślę że emocji nie zabraknie.Pnczeniści i biathlonistki mogą sprawić niespodziankę.Short track,snowboard…Kto wie?! ![]()
A od jutra,Zakopane!
Szkoda jedynie że w sezonie olimpijskim,obsada tylko nieco,NIECO lepsza od Pucharu Kontynentalnego.
A w Zakopanem konkurs duetów trwa…
Rzecz sportowo,drugorzędna ale…Oderwać wzroku od skoczni i panoramy nie sposób! Bajko ty moja!!!
No i kibice…
Jestem zaskoczony bo nic nie wskazywało na tak świetną atmosferę.A jednak!Brawo nasi!!!Z całej Polski..Z takiego Kamienia Pomorskiego,było co przejechać!!! ![]()
Ps.Gdzie jest Koszęcin czy Łapszyce???Bloody hell!!!
I jeszcze Potarzyca & Rusko? ![]()
Angielski komentator na Eurosporcie oraz towarzyszący mu Jernej Damian,ZACHWYCENI!!!
No i mamy to podium!!! ![]()
Polska trzecia w Zakopanem,w turnieju duetów.Tomasiak coraz lepszy! Oby nie zgubił formy przed igrzyskami!