kawki i wrony, w czasie wiatru i deszczu są w swoim żywiole, czując wiatr na piórach i ucztowanie z pysznych i pożywnych larw na trawnikach.
Ja bym tam wolał w niektórych żywiołach nie być.
Są groźne… Juz niejeden żywioł pochlonął mnóstwo ofiar.
Te kawki i wrony to dopiero sa odważne. Zrobilem kiedys fotke, jak wrona atakowała kanię. Przy okazji pokazę. A Ty harmonik, podobno ptaki lubisz, fotografowac lubisz. Pochwal się swoimi ich fotkami…
Może poszukam. Chyba więcej pokazywałem na starym pyta.my. Może też pokaże stada szpaków i kawek innych autorów, bo są bardzo wymowne.
Innych autorów to sobie kazdy poszuka. Nie cwaniakuj. Pisales, ze sie nie chcesz z tym portalem rozstac, bo masz tu fajne fotki.
No to dawaj. Chwilę poczekamy, nie badż w goracej wodzie kąpany. Poszukaj te najlepsze…
Nie jestem taki szybki Bill
Niestety nie mam. Może jeszcze nadrobię ten czas…
Ptaki wymiotuja?
Ten Twoj to odchrząknął.
Że wyrzucaja z wola mlodym pożywienie z dziobka w dziobek to wiedziałam.
A z tymi rudzikami to cos dziwnego.
Powinny u mnie tylko zimować, a jak widzialam niektóre mają to w ostatnim piórku podogonia i zaczynają się osiedlać. Bezczelnie podjadajac karme z kocich miejskich karmników, a zimą tu owadów nie brakuje. Oportunisty, ale czasem ładnie śpiewają.
Pytalem sie go potem.
Przekazal mi takie info:
– Ben, wszyscy ci beda wciskac, ze ptaki nie wymiotuja, ale ja bylem u tej obok (tam jest drugi rudzik, widac go) i sie tak zaprawilem, ze mam kaca, łeb mnie napiernicza i puszczam pawia. Przerob ten filmik, by wygladalo, ze odchrząkam…
No to przerobilem.
Tu może nie chodzi o wymiotowanie, a o wydalanie, które u ptaków jest czymś normalnym, bo przecież one nie tylko tak karmią młode, ale też tak usuwają z gniazd nieczystości.
Pewnie tak. Z tym wymiotowaniem to nadinterpretacja. Sowy robia tez cos podobnego. Zostawiaja tzw wyplówki…
Życie to sztuka przystosowania

Harmonik, my czekamy za Twoimi dobrymi zdjęciami. Obiecaleś…
Dobra @harmonik, domyślam się, że czekasz za moim zdjęciem wrony i kani. Wrzucam, ale mam nadzieję, że odpowiesz mi, na pytanie:
Na tym zdjęciu wrona atakuje kanię czarną czy rudą (chodzi o nazwę gatunku) … ![]()
Ja wiem, to kania zielona… ![]()
![]()
![]()
Tylko kolega skromny…
Ben, miałbym co wybrać z setek tysięcy niezłych fotek, ale mam problem z dyskiem zewnętrznym, może z powodu że nie jest w Windowsie11?