Wakacyjna muzyczna pocztówka

Przywiozłem to sobie z Lesbos.Jak to pasuje do słońca!!!I szumu fal oczywiście…
Kiedyś nie potrafilem oderwać wzroku od miss elegancji,Angelii Zilii…Dzisiaj zasłuchałem sie w tej piosence…
Nieznana mi Eleftheria Arvanitaki…Cos w stylu,Mediterrenean Cafe Music :smiling_face:

6 polubień

Bardzo ladna. Irzeczywiście: wakacje, plaża, morze. Rozmarzyłam się…

2 polubienia

Teraz wychodze ale wiem juz ze jednym z zakupów bedzie wino :innocent: W końcu mam dzisiaj wolne a na zewnątrz 28 stopni…

1 polubienie

A z Grecji tylko mały krok do Włoch…

Lucilla Galeazzi…Inaczej ją sobie wyobrażałem,inne też są jej piosenki ocierające sie o jazz…Ale dzisiaj…mediterranean sound :smiling_face:

4 polubienia

O, też bardzo mi sie podoba. A u mnie 33 stopnie i pełne słońce…

3 polubienia

I jeszcze coś,tym razem z poludnia Francji.Chyba w hołdzie dla Django Reinhardta :wink:

5 polubień

O ile ta pierwsza tylko spodobała mi się, to te dwie następne, zwłaszcza ostatnia, to słodycz na mą duszę… :+1: I już podłączam do kompa obie miniwieże z Duala, żeby to jeszcze raz pięknie wysłuchać. :yum:

3 polubienia

Przepiękne!

2 polubienia

To nie tylko przyjemność ale i przygoda,odkrywać muzykę jakby wręcz korzenną.
Odwołem sie tu do jednego z moich ukochanych filmów z lat 90-tych.Lisbon Story,Wima Wendersa.
Sam film jest oczywiście piękny pięknem Lizbony ale mamy tez poezje Fernando Pessoa i…muzykę portugalskich mistrzów fado,Madredeus.
To bylo moje pierwsze zetknięcie z fado,z tym poetyckim smutkiem zmieszanym z alkoholem i pózną porą.
Prawie 30 lat temu ale za to po raz kolejny odkryłem jak niezwykłe potrafią być ścieżki muzyki…

2 polubienia

@mężatka ,jesteś?
Bo mam coś dla Ciebie!

Zdaje sie ze to popularna formacja na Korsyce.

1 polubienie

Jestem, znam to.

1 polubienie

Hmmmm…Ale entuzjazmem to teraz nie zgrzeszyłaś :wink: :joy:

Bosz… choć na godzinę tam się przenieś. Chłonąć muzykę, przepiękne widoki i zapomnieć o całym świecie. Za dużo chcę?
P.s. to o pierwszej piosence

1 polubienie

Bylem tam w tym miesiacu tylko 3,5 dnia.Ale każda taka wyprawa warta jest duzych pieniedzy.To inny świat,inne życie,całkowicie inne tempo…Czlowiek szybko ulega zazdrości…

1 polubienie

Wiem, byłam za dawnych, dobrych czasów. Inny świat. Świat, w którym nikomu się nie spieszy :wink:

1 polubienie

@collins02 wybacz, nie jestem aż tak muzykalna, szukam jedną popularną piosenkę korsykańską, chciałam ci ją zapodać, a jak na złość nie mogę znaleźć.

1 polubienie

Ale ja nie o tym :innocent: Spokojnie :wink:
Zartowałem.
Jak znajdziesz,chętnie poslucham.

1 polubienie

W to nie wątpię, że chętnie :))

Dlatego, nie przepadam za pisaniem i rozmawianiem w necie, bo nie zawsze prawidłowo zinterpretuję sens wypowiedzi.

1 polubienie

Ale na mnie mozesz liczyć.
No chyba ze przyjdzie Ci do głowy bronić disco polo :wink:

1 polubienie

Ja mam takie podejście do muzyki: dana piosenka musi się mnie podobać i naprawdę nie ma znaczenia czy jest to z gatunku takiego a takiego. Nawet jeśli wspomniane disco polo, jedna piosenka się podoba a druga nie. A i tak najbardziej lubię coś w rodzaju techno i tym podobnym. Taka fajna mocna muzyka bum bum bum :))