Gowina juz sie z rzadu pozbyli.
Prezes idzie na rympal.
Ale Discovery i USA to nie austriacki biznesmen od srebrnych wiez.
Właśnie wracam z protestu pod Sejmem. Protesty były w ponad 100 miejscowościach w Polsce, nawet w Jastarni i Krynicy Morskiej.
Dla mnie to ani wolne ani media. Ale Pis się ich boi.
Żadne media nie są wolne, bo ktoś je posiada i ustala profil działalności. Chodzi o wolność od polityków. Czegoś takiego jak TVPis demokratyczna Europa jeszcze nie widziała.
A tak na marginesie, w kolebce demokracji, USA, praktycznie me ma mediów publicznych. I jakoś to nikomu nie przeszkadza, główne stacje telewizyjne, to prywatne CBS, ABC, NBC, Fox i kablowa CNN
Ale mnie tego nie tłumacz. Ja to wiem. Tyle że dla mnie tvn to dobre filmy. TVP nie zastąpi mi ich.
Mam propozycję. Zamiast protestować wykupmy po kilka akcji TVN?
To nie takie proste
Ta ustawa sprytna, przeciez oficjalnie wlascicielem jest spolka zarejestrowana w UE, ale jej wlascicielem jest anerykanski Discovery, (@Bingola popraw jesli inaczej) a tego tak latwo nie wykupisz
Sprytnie to pomysleli.
Pomysl Gowina, zeby ograniczyc to do OCED jest mocno nie na reke prezesowi, bo nic by nie zmienil. Yaro chce zdusic inne media. Z Polsatem mu wyszlo, TVN to nie ten kaliber. Oby sobie resztki zebow na tym polamal.
Lepiej zainwestowac w program CELA+ ![]()
No właśnie tvn kontroluje firma z Holandii
Ale ta firma jest wlasnoscia Anerykanow.
I na tm wic czyli spryt ustawy polega
Więc firmę kupi ktoś z Polski i odda udziały
Ja raczej stawiam na Orlen ![]()
![]()
![]()
Niemcy lokalne gazety oddali
Ale to akurat kiedy naklady papierowe spadają?
no orlen nie kupuję nie wspieram zlodzieja
Co?
To trzeba siegnac dosc daleko wstecz.
KNF to komisja nadzoru finanswego
Polecam fragment kontrowersje
Przy tej zarlocznosci PiS jesli chodzi o zawlaszczanie to niedlugo z glodu umzesz, chyba, ze rodzina wspomoze wlasna produkcja.
Obejrzalem dzis wydanie “wydarzen” Polsatu i moge stwierdzic ze jest to calkowicie bezstronne i obiektywne prezentowanie wiadomosci w porownaniu do “wiadomosci” tvp czy “faktow” tvn.
Po prostu przedstawienie najwazniejszych wydarzen dzisiejszego dnia bez zadnych niepotrzebnych emocji.
“Jak Polsat pokochal pis”… pewnie chodzi o to ze Polsat nie atakuje tak przesadnie pisu jak tvn, ktory wlasnie przez to co robi ma opinie mediow totalnej opozycji.
Polsat o obu stronach mowi kompletnie bez emocji skupiajac sie na faktach… Tvn wsciekle atakuje pis a skupiajac sie tylko na faktach (jak polsat) to opowiada o rzeczech zlych na temat aktualnej opozycji i to widac ze bardzo niechetnie, wiec roznica jest…
Gdy pis jest w opozycji to tvn zachowuje sie w stosunku do wladzy (PO) tak jak teraz Polsat w stosunku do wladzy (PiS) czyli ok, ale mimo to ciagle atakuje pisowska opozycje czego nie robi teraz polsat w stosunku do opozycji… no nie da sie ukryc… predzej to polsat jest bardziej bezstronny i niezalezny niz tvn, mimo oszczedzania pisu xD
Tiaaa Polsat to taka grzeczna telewizja
Tance z geiazdami, Ewa gotuje, wyspa milosci, farma, walka o slawe. Czyli rozrywka dla nie poiadajacych swojego zucia i wstepne eliminacje na kolejnych celebytow.
“seriale z zycia wziete” z opowiescam dla kucharek pozbawionych silnejszych doznsn niz zupy nie przesolic.
Uglaskane nasz nowy dom i interwencje - b trzeba wykazac, z sprawy spoleczne sa nam nieobce.
Filmy? Glownie klasy B i C jako przeboje.
Ogolnie sieczka z melasa i nawijanie makaromu na uszy. Ale o nie tylko na swiecie Polsat ma taki repertuar. Ale tego typu oferty sa jednymi z wielu, a nie wiodacymi, na zasadze z braku alternatywy.
Idą jak burza. Komisja przyjęła tylko poprawki PiS.
Teraz senat potem sejm a potem TVP forever.