Wchodzić w stare pytania i odpowiadać?

Jak uważacie?
Weszłam w pytania kulinarne, popatrzeć o czym były pytania.
Później w inne kategorie i pytania już dawno zadane.
Zastanawiam się czy lubicie wracanie do pytań, czy lepiej stare zostawić w spokoju :thinking:
Na starym pytamy, czasem pisałam w pytaniach z przed kilku miesięcy i czasem miałam wrażenie, że komuś już głowę zawracam.

A w kulinarne weszłam nie bez powodu. Dziś widziałam przez chwilę w tv jak gotowano czerwoną kapustę ze śliwkami. Nie wiem co dalej było i do czego, ale spodobało mi się połączenie.
Jedliście taką kapustę?

U nas czerwona kapuste jada sie z jablkami
A na stare pytania lubie czasem popatrzec (przeczytac)

Ja tak jakoś starymi pytaniami się nie podniecam, bo było, minęło i nie ma z kim pogadać i może nikt nie czyta.
A jeśli chodzi o czerwoną kapustę, to jadłam, lubię, ale bez śliwek, taką duszoną z tłuszczem, na ciepło. Mama robi czasem do obiadu, ale nie wiem jak.

Też lubię. Na starym Pytamy dość często bywałam w starociach :slightly_smiling_face:
Miałam też bazę pytań ulubionych/ciekawych do których wracałam kulinarne, historyczne, wesołe. Najstarsze pytanie było z 2007r.

No takie mam też wrażenie, że było zadane i minęło.
Lubię poczytać, ale czy w nich odpowiadać to mam wątpliwości.

Lubię przeglądać “stare” pytania.
A wiesz, że jak odpowiesz, w takim pytaniu to je windujesz do góry na liście aktualnych :wink:
Nie jadłam czerwonej kapusty ze śliwkami, ale robię z boczkiem wędzonym i jest dobra.

Goraco popieram!
Czasem temat jest niewyczerpany,czasem cos umknie…Czasem pojawi sie nowe spojrzenie.
A poza tym,kazdy ruch jest lepszy od nic nie robienia :slightly_smiling_face:
Bo nie tylko nam sie moze cos wydaje do dopowiedzenia ale i innym,takze.

No widzę, że tu jest inaczej na pytamy, bo pojawi się pytanie znów na tapecie.
Więc może to być na plus.

Tak, ostatnio przywróciłam zamknięte pytanie i o dziwo byli chętni do dyskusji.
Bardzo fajna sprawa.

Pytanie żyje dopóki otrzymuje systematycznie odpowiedzi. Ciężko jest wskrzeszać te starsze. To takie na siłę.

Ale czasami zadane późno, albo wcześnie rano nie każdy widział i chciałby się wypowiedzieć.
Wątpię, że ktoś przegląda pytania z początków forum.

Pytania żyją średnio 24h.

Ja tak robię, że wchodzę w kategorie i po kliknięciu w wybraną pokazują mi się wszystkie pytania w niej zadane.
Tak można zajść dość daleko w czasie, szczególnie jeśli kategoria jest nie często oznaczana.

Dlaczego nie? Jak jest interesujące, to należy odnawiać i kontynuować. Taki jest moje zdanie.

jesli temat fajny to takie wykopalisko archeologiczne ma swoj sens, a juz w tematach kulinarnych na pewno.
przykro mi jedyne zestawienie czerwonej kapusty ze sliwkami jakie jadlam to byla surowka ze sparzonej slodkiej cebuli, czerwonej kapusty i sliwek w occie. bardzo smaczna - zalewa ze sliwek w niewielkiej ilosci pieknie zakwasila i dala czerwony kolorek warzywu podstawowemu (tam jeszcze bylo troche oleju rzepakowego, soli i pieprzu)

tutaj nieco dluzej :slight_smile:

już dawno nie miałem tyle czasu, lub brak zajęcia, by patrzeć w stare tematy.

Ja cierpię na bezsenność.
I lubię tu siedzieć by się po całym dniu dobić :crazy_face:

To czytaj moje wypociny. Od razu zaśniesz. :grinning:

też czasem bym chciał. U mnie działa to ja światło - zamykam oczy i już (a czasem nie zdąże ich zamknąć :smiley:)