Wchodzić w stare pytania i odpowiadać?

Jak uważacie?
Weszłam w pytania kulinarne, popatrzeć o czym były pytania.
Później w inne kategorie i pytania już dawno zadane.
Zastanawiam się czy lubicie wracanie do pytań, czy lepiej stare zostawić w spokoju :thinking:
Na starym pytamy, czasem pisałam w pytaniach z przed kilku miesięcy i czasem miałam wrażenie, że komuś już głowę zawracam.

A w kulinarne weszłam nie bez powodu. Dziś widziałam przez chwilę w tv jak gotowano czerwoną kapustę ze śliwkami. Nie wiem co dalej było i do czego, ale spodobało mi się połączenie.
Jedliście taką kapustę?

6 polubień

U nas czerwona kapuste jada sie z jablkami
A na stare pytania lubie czasem popatrzec (przeczytac)

2 polubienia

Ja tak jakoś starymi pytaniami się nie podniecam, bo było, minęło i nie ma z kim pogadać i może nikt nie czyta.
A jeśli chodzi o czerwoną kapustę, to jadłam, lubię, ale bez śliwek, taką duszoną z tłuszczem, na ciepło. Mama robi czasem do obiadu, ale nie wiem jak.

1 polubienie

Też lubię. Na starym Pytamy dość często bywałam w starociach :slightly_smiling_face:
Miałam też bazę pytań ulubionych/ciekawych do których wracałam kulinarne, historyczne, wesołe. Najstarsze pytanie było z 2007r.

1 polubienie

No takie mam też wrażenie, że było zadane i minęło.
Lubię poczytać, ale czy w nich odpowiadać to mam wątpliwości.

1 polubienie

Lubię przeglądać “stare” pytania.
A wiesz, że jak odpowiesz, w takim pytaniu to je windujesz do góry na liście aktualnych :wink:
Nie jadłam czerwonej kapusty ze śliwkami, ale robię z boczkiem wędzonym i jest dobra.

3 polubienia

Goraco popieram!
Czasem temat jest niewyczerpany,czasem cos umknie…Czasem pojawi sie nowe spojrzenie.
A poza tym,kazdy ruch jest lepszy od nic nie robienia :slightly_smiling_face:
Bo nie tylko nam sie moze cos wydaje do dopowiedzenia ale i innym,takze.

5 polubień

No widzę, że tu jest inaczej na pytamy, bo pojawi się pytanie znów na tapecie.
Więc może to być na plus.

2 polubienia

Tak, ostatnio przywróciłam zamknięte pytanie i o dziwo byli chętni do dyskusji.
Bardzo fajna sprawa.

3 polubienia

Pytanie żyje dopóki otrzymuje systematycznie odpowiedzi. Ciężko jest wskrzeszać te starsze. To takie na siłę.

Ale czasami zadane późno, albo wcześnie rano nie każdy widział i chciałby się wypowiedzieć.
Wątpię, że ktoś przegląda pytania z początków forum.

2 polubienia

Pytania żyją średnio 24h.

Ja tak robię, że wchodzę w kategorie i po kliknięciu w wybraną pokazują mi się wszystkie pytania w niej zadane.
Tak można zajść dość daleko w czasie, szczególnie jeśli kategoria jest nie często oznaczana.

2 polubienia

Dlaczego nie? Jak jest interesujące, to należy odnawiać i kontynuować. Taki jest moje zdanie.

6 polubień

jesli temat fajny to takie wykopalisko archeologiczne ma swoj sens, a juz w tematach kulinarnych na pewno.
przykro mi jedyne zestawienie czerwonej kapusty ze sliwkami jakie jadlam to byla surowka ze sparzonej slodkiej cebuli, czerwonej kapusty i sliwek w occie. bardzo smaczna - zalewa ze sliwek w niewielkiej ilosci pieknie zakwasila i dala czerwony kolorek warzywu podstawowemu (tam jeszcze bylo troche oleju rzepakowego, soli i pieprzu)

3 polubienia

tutaj nieco dluzej :slight_smile:

1 polubienie

już dawno nie miałem tyle czasu, lub brak zajęcia, by patrzeć w stare tematy.

Ja cierpię na bezsenność.
I lubię tu siedzieć by się po całym dniu dobić :crazy_face:

2 polubienia

To czytaj moje wypociny. Od razu zaśniesz. :grinning:

3 polubienia

też czasem bym chciał. U mnie działa to ja światło - zamykam oczy i już (a czasem nie zdąże ich zamknąć :smiley:)

2 polubienia