A dlaczego ma nie brać? Skoro ma dzieci to bierze… takie prawo se stworzyli… dzieciaki kieszonkowe mają…
Kaczyński głupi nie jest… mądry mu niepotrzebny. Nic dziwnego, że prezydentówna nie angażowała się w politykę… zresztą jakoś sztucznie razem wyglądali…
Jest szczególnego rodzaju fenomenem politycznym,. Szkoda, że nie wykorzystuje tego dla dobra Polski.
Jest fenomenem nie nadążającym za światem. Taki ktoś bardzo by się Polsce przydał, ale musiałby być to człowiek aktualny.
Teraz chodzi mu tylko i wyłącznie o władzę. Bez względu na wszystko. Po nim, choćby potop.
Nie znam się na polityce, choć się czasem wypowiadam. ;-)Oceniam postawy, zachowania. . W nim jest potencjał, mógłby być wielkim dobrym nawet przywódźcą , mógłby porwać tłumy, ale on woli sterować zza kotary… tak mu wygodniej… zresztą jego czas mija… jakieś plany ma jeszcze…, a co w jego główce jest… to się przekonamy niebawem…
Chce zabrać się za media. Po co ludziom jakieś inormacje? Media mają uświadamiać, że ta władza jest dobra. I, że ludzie mają kochać władzę, Ja już to przeżyłem.
Pierwsze oznaki juz widac po Polsacie…
Jak wszyscy to wszyscy, babcia tez…
Ja tylko odpowiedzialam, ze Giertych ma czworke dzieci w tym corke, ktora jescze sie uczy, ale bodaj od ubieglego roku jest pelnoletnia. Wiec nie wiem jak to 500+ dziala, czy do konca nauki, czy tylko do pelnoletnosci? Bo jak tak by sie doplacalo tylko “najbiedniejszym” to sie w koncu okaze, ze te MOPSy, 500+ i fura innych dodatkow “bo sie naleza” spowoduje, ze tacy maja wiecej kasy i do tego nieopodatkowanej niz uczciwie pracujacy, ktorzy maja chocby o zlotowke dochod wyzszy niz ten uznaniowy uprawniajacy do wszelkiej masci zasilkow.
Do Ciebie poleciała odpowiedz ale czytałam wpis wcześniejszy… o tym samym i do tego się ustosunkowałam. Jeśli babcia ma dzieci, to też jej się należy. Takie prawo które nie zahacza o kryterium dochodu w sprawie 500plus? A powinno. Co do MOPS-u, dla każdego coś innego a nie wszystko… można się nieżle ustawić to fakt… każdy orze jak może… jak się należy i dają - to się bierze. Dyrektorzy mopsu też się ustawiają z pieniędzy miasta… bo nierozdysponowane lądują na prywatnych kontach… na koniec roku.
Ja tylko uwazam, ze jezeli zasilek 500+ jest powszechny, to powinien wliczac sie do dochodu i podstawy wg ktorej oblicza sie inne typy zasilkow typu mops czy podobne.
A tak nie jest.
Aha to nie wiedziałam tego. Dziwne, że nie jest… taaaaka kwota…przecież do mopsowskiego dochodu wlicza się nawet dofinansowanie za czynsz…
Bo duza czesc rodzin jakby 500+ wliczyc do dochodu innych dofinansowan by nie zobaczla. Wprowadzono to oprawka do ustawy “o pincet” na samym poczatku.
Musieliby dokonać korekty w ustawie o pomocy społecznej… odnośnie wysokości tego kryterium, biorąc pod uwagę ilość dzieciaków itp… oby tylko dzieci głodne nie chodziły …
Tak jest. Znam osoby, którym cofnięto zasiłek MOPS, bo dodając 500+ dochód ich przekroczył Mopsowski próg pomocowy.
To byc moze cos znow zmienili. Na samym poczatku pamietam premier oborowa jak podkrzykiwala, ze pincet plus nie bedzie wliczany do dochodu w kwestii innych zasilow, bo to “na dziecko”.