GRUBO. Trochę długie, ale odważne i treściwe.
Coś im ostatnio pisowanie nie wychodzi.
Zaczynam rozumiec dlaczego Kaczynski nie ma konta bankowego.
Najgorsze jest to, że zaufanie do polskich instytucji finansowych zostało zniszczone i przez dziesięciolecia będziemy je odbudowywać. Nasz system bankowy został wręcz znacjonalizowany, a pozostali na rynku właściciele banków próbują pozbyć się ich lub współpracują z mafią pisowską.
Z drugiej strony większość społeczeństwa nadal nie rozumie, że zawłaszczenie państwa przez kaczystów przyniesie nam katastrofę gospodarczą. PiS chwali się nawiązaniami do Piłsudskiego i Sanacji, a przecież to oni doprowadzili Polskę do ruiny gospodarczej i całkowitego braku przygotowania do wojny.
Pozycje bankow to przede wszystkim przeoral kryzys 2007.
A dodajac typowa dla PiS manie sowietyzacji Polski?
To faktycznie strach pieniadze trzymac gdzie indziej niz w skarpetce pod materacem.
I to niekoniecznie w zlotowkach.
Ale to nie ten kryzys kazał bankom przekazywać do KAS informacje o swoich klientach. Zachodni inwestorzy wycofali się z polskiego sektora bankowego w strachu przed zmianami prawa. Doszło do tego że niemiecki Commerzbank za późno zdecydował się na sprzedaż Mbanku i nikt go nie chciał kupić za rozsądne pieniądze.
Ja już dawno wycofałem się z polskich banków z kapitałem pisiackim, zostawiłem sobie tylko konto w Nest i Viabuy.
To czesc druga mojej wypowiedzi - ta o sowietyzacji Polski.
Kaczynskiemu udaje sie to co Stalinowi nie do konca wyszlo.
Ja mam od roku konto w N126 i wiem że nikomu nic nie pokażą.
Ten “bank” nosi nazwę N26.
126, to był Fiat. P.
ok jedynka to po prostu sama wlazła.
Jednak ta jedynka nie jest jedyną pomyłką w tekscie, który napisałaś.
N26 jest parabankiem, działającym podobnie, jak działał taki twór, jakim był wielki Wirecard. Takie twory nie mają gwarancji państwowych na środki ulokowane na rachunkach. Wglądu na stan i operacje na Twoim rachunku nie ma jedynie sąsiad Kowalski i Nowakowa z naprzeciwka.
.ufam, że nie zepsułem Tobie niedzieli. ![]()
Uf nie zepsułeś. n26 ma gwarancję już od roku i już nie jest parabankiem.
Ale tak zaczynali tak samo jak lucasbank a dzis mają gwarancję i zabezpieczenia lepsze niż np bank z lwem w Polsce. W porywach mieliśmy na n26 35k euro i nie było problemów. Jedyny minus to taki że przelewów do Polski za free nie ma.
Chciałoby się uwierzyć że ten Roman jest tak samo złym prawnikiem, adwokatem jak był złym ministrem w przeszłości (przypomniał to jeden z komentarzy). Nic na to jednak nie wskazuje. Wygląda na to że Polska jest po uszy ubabrana w błocku bezprawia. ![]()
…te łapy, które próbują się wszędzie wcisnąć, w końcu wylądują w nocniku.
O nie @ZiraaeL, o nie! Najpierw pod toporem.