https://www.youtube.com/results?search_query=niby+razem+a+jednak+osobno
AI to wciąż wersja beta. I dobrze bo pełna wersja nas zniszczy gdyż uzyska samoświadomość
Z ta samoświadomością to bym nie przesadzala.
To jednak ciagle narzędzie.
Jaki rozmiar musialby miec superkomputer, zeby w czasie rzeczywistym obliczyc parametry skoku kota, sterowac jego wykonaniem i jeszcze zdecydowac co zrobic z upolowana myszą?
Ja to sie czegos innego obawiam - kontakt dzieci z ta sztuczna cwiercinteligencja czesto powoduje odruch “wylaczenia myslenia krytycznego” . Zanik empatii, schematyczność poslugiwania sie jezykiem?
A czym skorupka za mlodu?
A liczy w wykonaniu sztucznej to wrecz poezja
Intak dobrze, że cokolwiek daje się zrozumieć.
Jak sobie przypomnę pierwsze “występy gościnne” tlumacza google?
A jeszcze wczesniej urzadzenia zwane translatorami, kiedy to słowo znosić tlumaczylo jako poer huevos? Czyli doslownie znosic jajka?
na goleniu nog juz sie zna. @Devil marnujesz sie w swojej pracy. Kariera w przedszkolu stanie przed Tobą otworem (raczej czarna dziura i przepascia w tym wrzasku dzieciecym). Sejm juz pracuje nad psuciem nauki dzieciom w przedszkolach, nie trzeba bedzie miec wyksztalcenia … na pianinie juz nie trzeba grac, zeby uczyc rytmiki.
Na bezrybiu i rak ryba.
Wychwanie nie konczy sie na rytmicznym przytupywaniu.
Empatii tym nie nauczysz.
no akurat muzyka mozna ilustrowac rozne sytuacje i wplatac w to uczenie empatii. Tylko to wymaga posiadania tej umiejetnosci.
Empatia to raczej cecha wrodzona, nie umiejętność.
Wiekszosc ja ma, kwestia jak ją rozwijać.
Niektorym brak neuronow lustrzanych, ale dzieki procesowi socjalizacji jest szansa, ze nie zabija nikogo w przyszlosci …
Czasem ręce opadają co robi AI, a ręce nogi i pozostałe członki, gdy “dziennikarz” który potrzebuje obrazka nie reaguje. Oto jakim zdjęciem zilustrowano artykuł o sprzedaniu na złom starego szwedzkiego statku wycieczkowego “Sztokholm”, znanego z kolizji z włoskim transatlantykiem “Andrea Doria” w latach 50.
Prawda że urocze?
Dzieci z podstawówek zawstydziłyby te wszystkie AI dorosłych, które nie nadają się do cytowania, bo to kompromitacja.
Na krótki spacerek w sam raz…
Ja to się zastanawiam czy w tych portalach to jeszcze choc jednego czlowieka zatrudniają? Na etacie nocnego stróża…