Widzieliście najnowszy sondaż partyjny? Masakra (dla PiS)

2 polubienia

Te wilczki to wcale nie takie mlode…
A socjotechniką? Jeszcze troche moherow zyje.
“narodowcy” kreca sie jak hieny, a KK tak latwo nie odpusci.
Strajki zamieniaja sie nie tylko w obrone kobiet.
Pojawiaja sie hasla antyklerykalne, antkonkordatowe (a to juz bardzo wymierne straty) i nie masz gwarancji, ze prowokacji postaci podpalania kosciolow nie bedzie? Byle zachowac obecny stan posiadania?

2 polubienia

Młode czy nie, nieważne. Normalne wieprze przy korycie są w miarę nieszkodliwe, ale jak trafi się świr, który do tego wmiesza ideologię i porwie tłumy, to już zaczyna być groźnie. Typowy scenariusz wszystkich katastrof. Betonowy, moherowy elektorat to podobno ze 20%, więc do pokonania. Niewykluczone, ze kroi się grubsza rewolucja, czy się uda pogonić kler? Pożyjemy, zobaczymy.

3 polubienia

Pogonic jak pogonic, odizolowac od koryta i pokazc gdzie ich miejsce.

2 polubienia

Jeżeli Hołownia zgromadzi wokół siebie ludzi równie wyważonych w działaniu i wygłaszanych opiniach, jak on sam, może to być w końcu ciekawa alternatywa względem obecnie wypalonego już wojenką duopolu partyjnego, trawiącego naszą rodzimą scenę polityczną i zarazem kraj. Oby tylko z rozmysłem dobierał ludzi do swego najbliższego grona, bo takie wzrastające w sondażach ugrupowanie z pewnością już zaczyna się jawić jako nader atrakcyjna alternatywa względem rodzimych tonących okrętów. Dobrze byłby odczuć przypływ świeżości do naszej polityki, a nie jak dotychczas, niby nowe ugrupowanie, ale jednak ”twoja twarz brzmi znajomo”.

9 polubień

Duda nie może już kapitału politycznego zbijać. Nie potrzebny mu.Bycie prezydentem to zakończenie kariery politycznej. Ale za to jak zgrabnie kapitał zbiera córcia… Mogę się założyć że w najbliższych wyborach wystartuje na posłankę i to z jedynką.

5 polubień

Albo w polityke nie pojdzie.
Adwokat w porzadnej zachodniej firmie to pewniejszy chleb.

3 polubienia

Pójdzie. Z tymi poglądami była by słabym prawnikiem.

Tylko krowa nie zmienia pogladow :joy:

1 polubienie

Niby tak ale polityka jest łatwiejsza.

Czy ja wiem?
Giertych zdaje sie jest innego zdania :rofl:

1 polubienie

Słuchasz opinii konia?

Kon to kon, duzy i kopie…

1 polubienie

Qń jednak posłem bywał w 2 kadencjach. Do 3 nie wszedł bo LPR nie osiągnął minimum.

No to Qń poszedl w adwokaty…

Ale 2 kadencje odwalił. A doskonały chirurg też lepiej zarabia… a mamy kilku w sejmie i senacie. Zresztą Jadosław też podobno prawnik a w życiu niewiele przepracował większość jest posłem.

1 polubienie

Co do prezesa to nie wiem czy ten jego “doktorat” nie jest utajniony?
Chirurgom z czasem coraz trudniej operowac, wzrok nie ten, reka mniej pewna to szukaja innych zajec.

2 polubienia

Żaden utajniony. Po prostu wstydliwy.“Teoria państwa i prawa oraz filozofia marksistowska”

3 polubienia

Giertych nawet ministrem oświaty był. Zasłynął z mundurków i żałoby narodowej po samobójczej śmierci uczennicy. Samobójczynię chował sam biskup, jakby targnięcie się na siebie nie było grzechem. Dyspensę miała?
Chirurgowi na stare lata, a nieraz nawet i nie na stare, zaczyna się ręka trząść, do operacji już się nie nadaje. Coś ze sobą musi zrobić - zostaje p-osłem.
A polityka brudna jest, nikomu nie życzę babrania się, bo nawet stojąc z boku i tylko przyglądając się można się zniesmaczyć.

3 polubienia

Słodko gorzka wesolość wokół tego co piszesz,polega na tym ze tysiace jak nie miliony wlasnie bardzo by chcialy abyś im życzyła tego"babrania",oczywiscie za taką kase.Nawet bez zbliżających sie podwyżek dla"cięzko pracujących osłów".Wszak koniec roku jest okazją :innocent: