Kaczyński Kaczyński Kaczyński co on takiego zrobił że go nienawidzicie ?KRS ?Konstytucje łamie na kolanie ?Ogólnie o czym tu pisać…Pierwszy najcięższy argument wybory KRS .A gdzie w tej słynnej konstytucji 97 jest napisane kto ich wybiera?
Kolego @WiecznieGłodny
Kaczynski i jego klika zlamali wszystkie zasady demokracji, z trojpodzialem władzy włącznie.
A kazdy, kto próbuje wprowadzac jakakolwiek dyktaturę, czy to będzie proletariatu, teokracja czy kleptokracja? W przypadku PIS obie opcje szły w parze, podpierajac sie nosnymi haslami najgorszej wersji popliuzmu - komuizmem nacjonaistycznym. Wprowadzajac w życie spoleczne zjawisko zwane syndromem oblezonej twierdzy.
Ciec z Pcimia tracacy miliardy spółki panstwowej? Nepotyzm i korupcja? Mianowanie krewnych i znajomych bez komperencji na kluczowe stanowiska? W komunie to przerabialiśmy…
Mam goscia za to lubić?
Piszesz dosyć niespojnie i o skutkach nie przyczynach.
Jestem pewien, że gdyby nie kłamstwo smoleńskie, gdyby te żałobne demonstracje na cały kraj nie były publicznym widowiskiem i nie odbywały się w środku miasta, to na tym placu nie byłoby awantur, byli by tylko przechodnie. Po co te cyrki? Żeby wszyscy widzieli, jak Kaczyński kochał swego brata, jak go żałuje? Na tym polega żałoba? A dlaczego przez 8 lat szczątki samolotu nie zostały sprowadzone, jak to obiecywano w kampaniach wyborczych?
A z jakiej racji L. Kaczyński spoczywa na Wawelu?
Prawo PiS rozwalił i to jest fakt, czy się to Tobie podoba, czy nie. I to trzeba naprawić.
Czy Grodzki brał łapówki? Nie udowodniono tego absolutnie choć dokonywano wielkich wysiłków, żeby coś udowodnić i to nie było tak z tymi świadkami, jak tu przedstawiasz. Ale tego w tv publicznej za PiSowych rządów tego nie było. Tylko szczucie na Grodzkiego. A teraz przedstaw mi, proszę choć jeden napis z tych wieńców. Ja znam ich treść, bo czytałem.
A jak wyglądały te miesięcznice z bliska? Kolega @Bingola ci może powiedzieć, mieszka w Warszawie.
Rozliczenia nie są jednostronne. Palikot już poleciał, będzie sprawa i wyrok. Jeden poseł z PSL też stracił immunitet za tankowanie paliwa do swego auta za służbowe pieniądze. Poszło o 500 zł. Zapomniałem nazwisk posłanki i posła z KO, którzy już posłami nie są i to za bardzo drobne sprawki.
A teraz napiszę Ci coś o dziadku Tuska, który był w Wermachcie. Tak, został wcielony, bo był obywatelem Rzeszy, jak znasz przedwojenną geografię. I to zostało rozdmuchane do stopnia niesłychanego. Ale o tym, że zwiał i dołączył do armii Andersa, ani słowa. A on w tej armii walczył przeciwko Niemcom. I to jest istota PiS. Za fasadą Bóg, Honor, Ojczyzna, za fasadą pobożności i patriotyzmu kryło się wielkie bagno i złodziejstwo na niespotykaną skalę.
I jeszcze jedno pytanie. Dlaczego propisowski sędzia odpowiedzialny za najtajniejsze informacje, niejaki Szmyd zwiał na Białoruś, a nawet dostał azyl od Łukaszenki?
Cieć?Masz go lubić czy nie?O czym Ty do mnie piszesz…Obajtek wpłacał sporo kasy z tytuły podatków Orlenu ,ok 75 mld ,dziś Orlen musi brać pożyczki ok 2 mld euro żeby płynnie funkcjonować…Podobnie jak większość spółek skarby panstwa ma spore kłopoty pod nowymi zarządami.Kto tam za to odpowiadał na początku uśmiechniętej kolacji …mhm wiem pan dzisiejszy europoseł,który miał tak super rządziś,a został kopnięty w dupę przez Tuska.Za to on dostał jedyneczkę,podobnie jakm .zona na prezydenta Gliwic.Pan Budka rozpędził wszystkich z tych spółek,nie patrząc na nic i dziś mizerne są wpławty do budżetu oj mizerne ale wini się Obajtka ,pisowców Prawie 300 mld deficytu na przyszłoroczny budżet ale dobrze jest pisać za granicy,co was to obchodzi jak zadłużana jest Polska,ważne że Kaczyński odsunięty,ze Obajtek ,Kurcze czemu on jeszcze nie siedzi?Miał siedzić,obiecywali.
Kaczyński chciał zrobić co państwa dawnych demoludów zrobiły po przemianach końcówki lat 80-tych ,zburzyć ten okręgłostołowy układ mafijny ale nie udało się ,choć jakby był konsekwentny to mielibyśmy to za sobą.Tym razem jeszcze się ogądali na UE na innych ale w następnym rozdaniu nastąpi co musi si,ę stać
To co piszesz o Orlenie świadczy, że nie wiesz na czym taki biznes polega. Podajesz tylko to, co w Republice trąbią, licząc na to, że ich odbiorcy pojęcia nie mają o ekonomii. I w tym się, akurat nie mylą. Koleżanka @okonek zna się na tym i może Ci wytłumaczy na czym polega kreatywna księgowość i jakie są jej skutki.
Jak paliwo skoczyło z 4,6 na 8 pln bez powodu, jak przez miesiąc sprzedawali tylko “perfumowany” ON bo “innego nie ma” to się nie dziw.
Niepotrzebnie obrażasz Bingolę. I niesłusznie. A ta reszta co napisałeś? Typowa retoryka z Republiki.
Kolego tv republika jest dostępna na publicznym multiplexie.
Nie wiem, co oglądasz, personalnie tego nie określiłem. Ale mniejsza z tym.
Ale tak właśnie sytuację określa Republika, więc nadmieniłem o tym.
Nie napinaj się bo żyłka ci pęknie.
Nie zamierzam tylko prawda ,a jak jakiś problem możemy realnie ,czekam na pw
Lżysz na kogoś, bo ma inne poglądy? Obraził Cię kiedyś? Nazwał wulgarnie?
Zrobisz co zechcesz. Nikt tu nikogo na siłę nie trzyma. Typowe jest to, że sam nie posiadając konkretnych argumentów, zarzucasz to innym.
Twoja obecność i Twoje poglądy nie przeszkadzają mi na forum. Przeszkadza przekraczanie pewnych granic, nie tylko w dyskusji ale i w kłótni, kłócić się też trzeba umieć I niekoniecznie na tematy polityczne. Wiem, straciłem u Ciebie szacunek bo myślę inaczej. Ty u mnie nie, bo odbierałem Cię pozytywnie mimo odmienności poglądów. Tak, rozumiem jestem dla Ciebie gorszym sortem i stałem tam gdzie stało ZOMO. Trudno, będę jakoś z tym żył.
Zanim przeczytam wypowiez kolegi @birbant .
To co piszesz jest powtarzanien propagandowego belkotu osoby nie znajacej zasad dzialania tego ekonomicznego potworka jakim są spółki skarbu panstwa.
Same w sobie sa kryminogenne i zapraszają do naduzyc. Co PiS skwapliwie wykorzystal.
A robil to od początku lat 90, wyglada, że młody gniewny jesteś, więc poszukaj jak spółka Telegraf zgrabnie zarżnela RSW Ruch i przejmowala inne mniejsze firmy.
Czy odbywało sie to przy wspolpracy czesci bezpieki, wywiadu, mafii, pozniej osób oblugujacych FOZZ?
Jedno jest pewne, gdzie brakowalo przejrzystości finansowej a pojawialy się pieniądze nie wiadomo skąd pewne nazwiska padały.
Kaczynski byl wsrod nich.
A, że w Polsce różne dziwne rzeczy się działy?
Nie da się ukryć, ze kraje, które wyrwaly się z moskiewskiej orbity łatwo nie miały.
Poziom infiltracj i korupcji bywal jak w republikach bananowych.
A do czego zdolni sa ruskie? To widać po Slowacji i Wegrzech, gdzie Obajtek kasuje profity za oddanie stacji Lotos koncernowi MOL, powiazanym mocno z Moskwą. A i pewnie Arabia Saudyjska rewanzuje sie za pakiety akcji sprzedane duzo ponizej ich wartosci. A wykazanych po stronie zysku. Tak to ja tez potrafie - wyprzedac rodowe srebra i twierdzic, ze zarabiam.
Kolego, @WiecznieGłodny nie ma multipleksa, bo po co mu to?