Raczej nie wierzę by miał iść siedzieć ale raczej chodzi by zaczął się mieszać i obrażać
No zobaczymy, kolana mu wyleczyli, ale cos ostatnio mizernie wygląda…
Niech żyje wiele lat. I niech odpracuje w więzieniu całość swoich krzywd
On i praca? Niech on lepiej siedzi i nic nie robi, bo znowu cos sp…y
wiesz co niech robi cokolwiek
Kolejna pokazówka obecnego rządu.
Siedzieć nie pójdzie.
Niech rozlicza prokuratura. Politycy niech się wreszcie zajmą pracą bo jest co robić.
Oj lepiej nie. Zabrac telefon, zostawic tv bez netu i pilota,
Dosc juz napsuł
Wiem raczej chodzi by prezes zaczął się wywnętrzać
Ludzie kochane! A za co jarozbaw ma iść do więzienia? Za te dwa nieporadne klapsy? Dostanie grzywnę i będzie musiał publicznie przepraszać. Nie róbmy jaj. Tu chodzi o co innego, co jest ważniejsze od samej kary. Chodzi o pokazanie, że państwo zaczyna działać i nie ma równych i równiejszych wobec prawa. Nie ma kolesiów, zamiatania pod dywan, swojskich prokuratorów. A druga sprawa jest taka, że w międzyczasie może go prokurator przesłuchać w innych kwestiach. No i na komisję musi się stawić, bo jak nie, to doprowadzą. I to jest potężny cios w PiS. Bezkarność i nietykalność jarozbawa się skończyła. Zero bez immunitetu też. No, wreszcie coś pięknego.
Raczej chodzi o to by zaczął mówić.
Zobaczym,co z tego zostanie,jak się władza zmieni,za 4 lata.
To,o co sie upominasz,nie powinno podlegać w ogóle,polityce a tym bardziej,jakiejkolwiek dorazności!
U nas niestety,prawo jest takiej jak partia rządząca.
Dalej nie chce mi sie pisać
Raczej znaczenie być 2 stroną
Mówić to on długo nie będzie. Ale wreszcie popuści.
A ja myślę, że dla własnego dobra, obecny rząd odetnie prawo od polityki.
Tylko, że po tych ośmiu latach ziobrowania, to jest orka na ugorze. Niemniej jednak kibicuję Bodnarowi.
Na razie policjanci się zbuntowali, walnęli pięścią w stół i zapowiedzieli, że protestują.
Ok. Masz rację.
A w ogóle nie powinno być żadnych immunitetów, moim zdaniem.
Święty Mikołaj odwiedził i Jarka ;> Darmowa promocja człowieczeństwa zawsze w cenie i to wszystko przed ważnym wydarzeniem dla każdej partii czyli wyborami.Piękny prezent dla obecnej opozycji którego Kaczyński jest dużą twarzą.Tyle zapowiadali dziś rządzący i co z tego wyszło?Góra urodzia mysz która na dodatek jest bokserem w dobrej sprawie.Napisałem dobrej społecznie sprawie bo obrona domu,rodziny ,dobrego imienia osób które odeszły i tych co są, to podstawa męskich zachowań.Kaczyński jaki jest każdy wie,trochę wyśmiewany,niedoceniany ,wiele można o nim powiedzieć,wyżyć się bo przecież to modne.I tu teraz zadał ciosy które de facto nie były ciosami,których w ogóle nie było.Jednak On się do nich przyznaje i słusznie bo chwały mu doda ,niewiele odejmie.Niechby nawet poszedł siedzieć ,na miesiąc i pójdzie/Służyć ojczyźnie można w różne sposoby ,raz wygodny fotel premiera innym razem koja w celi.Życie.A obecna władza, cóż jak to mówią cienka jest linia między byciem groźnym i śmiesznym ,oni coraz bardziej zwracają się ku tej drugiej opcji.I tylko nie chce wierzyć i nie uwierze,że ich główno dowodzący nie widzi błędu ,on to widzi ale musi zaspokoić ego ludzi rządnych krwi pisu.Myślenie na krótką metę bo Jarek w Sejmie wczoraj zbierał gratulacje z uśmiechem na twarzy,On wie ,wy dalej ślepi.
Zygmunt III Waza potrzebował 40 lat by zlikwidować kręgosłup państwa, którym rządził czyli prawo i jego egzekwowanie. Efekt taki, że to państwo z martwym prawem i istniało nieco jeszcze ponad sto lat. Bo to doprowadziło do rozbiorów Rzeczypospolitej.
Kaczyński przez 8 lat rządów PiS bardzo dużo uczynił w tym kierunku i najważniejszą teraz sprawą dla Polski jest powrót do prawa i Konstytucji. Bez tego Polska daleko nie zajedzie. Żeby państwo istniało i funkcjonowało
musi mieć prawo i możliwość jego egzekwowania. I rząd każdego państwa jest do tego by stać na straży prawa, a jednocześnie nie wtrącać się do jego działania. Od tego jest parlament by je poprawiać, a nie psuć, co miało miejsce gdy władzę miał PiS.
Kaczyński teraz gra rolę cierpiętnika przy poklasku jego akolitów, to znamienne w jego sytuacji. Dramatem Polski jest to, że duża część narodu nie zdaje sobie sprawy ze szkód, które PiS Polsce uczynił, co widać jak na dłoni przez kogoś choć trochę umie wyciągać wnioski z tego co dzieje się wokół.
Jeżeli ktoś co miesiąc robi polityczny cyrk i widowisko z wielkiej tragedii, w tym śmierci swego brata u mnie na szacunek nie zasługuje. Ból i żałoba po czyjejś śmierci nie na tym polega, co wyczynia Kaczyński.
Ten, którego Kaczyński uderzył, miał wieniec z napisem do niczego nie prowokującym, ten napis głosił prawdę. I to najbardziej bolało i boli Kaczyńskiego, treść tego co na wieńcu napisane.
Piszesz kolego, że Kaczyński dla aktualnej opozycji jest dużą twarzą. Ja napiszę więcej, on dla opozycji z PiS jest wszystkim, nie tylko twarzą, ale i powietrzem do oddychania. Są na jego skinięcie palcem, bez refleksji, bez zastanowienia. Bo ich codzienne życie zleży od tego.
Polityczny cyrk na tzw miesięcznicach nie robi on ale ludzie którzy stoją po przeciwnej jemu stronie.Ty widziałeś choć jedną czy tylko piszesz o tym co usłyszysz w mediach?Ja widziałem i powiem Ci tak ;widzę ludzi modlących się i tych którzy ich atakują słownie czy w postaci takich napisów na banerach lub na pomniku.Wyobrażasz sobie chwilę zadumy i modlitwy przy wrzasku megafonów ?Dla mnie to jest zdziczenie.
Piszesz o rozliczeniach ok są potrzebne ale czemu tylko jednostronne ?Czemu w poprzednim Senacie blokowano odebranie immunitetu Panu Grodzkiemy?Dwustu świadków chciało zeznawać w jego sprawie w sadzie i nie pozwolili koledzy i koledzy po i przystawek .Inne kwiatki też się odnajdą jak pan mecenas mdlejący czy pani co Madonnie sypnęła 5 mln z ministerstwa sportu (sic!) Czemu tak ich bronią,przecież niewinni nie muszą się obawiać…Powiesz sprawy pisu poważniejsze, na większę sumy OK nie mówię nie,sporo tych milionów ale nie rozliczając wszystkich ,broniąc swoich przyzwalają na dalsze przekręty.
Od modlitwy jest kosciol, cmentarz czy kaplica, nie miejsca publiczne.
A i to bez robienia manifestacji.