Wychwyciłem to słowo oglądając ostatnio Moralność Pani Dulskiej - było użyte w takim kontekście, że od razu domyśliłem się o co chodzi.
Od zwyczajow lamparta?
Niezupełnie
Przed wojną byly lwy salonowe to i moze lamparty też?
Tak, od czasu wspomnianej lektury. Już wtedy mi się ono spodobało Ale chyba nie było zbyt popularne, bo nigdzie więcej się z nim nie spotkałam.
Zbyszko był całkiem ok. A że lampartował? A co miał robić jak nawet smartfona nie miał? Z Tatuniem na spacerki chodzić naokoło stołu?
Oczywiście, że znam to określenie. Bez szukania w guglu. Zresztą, gdy je poznałem o necie się nikomu nie śniło. Tabliczkę mnożenia też znam…
A prawo Archimedesa?
Cialo zanurzone w wodzie traci na brudzie?
I jak rozumiem, lampartowałeś na całego?
Ciiiii…!
PiS wystawia kandydata - sutenera, a Tobie tylko dupy w głowie…
A co? Polampartować nie można? Z takiem ładnem lampartem?
Nie znam,nie pamiętam?
Nigdy nie słyszałem by ktoś używał a słowa dziwolągi,na ogół odbijają sie ode mnie jak od ściany.W szkole Zapolska raczej irytowała a całość"uratował" Wajda swym genialnym serialem,“Z biegiem lat,z biegiem dni”.Ale to już zupełnie inna historia…
Sam lampart,prócz przypisanej mu szybkości,kojarzy mi się także raczej z filmem a mianowicie,z dawno niewidzianym,“Lampartem”,Viscontiego…
Tak więc…
Ale poszukam sobie teatru telewizji bo to w przypadku klasyki,zawsze był pewniak.
No właśnie to oglądałem w sobotę
No i nabralem na to ochoty.Mam całość na płytach i sobie przywiozę
Anna Polony,T.Budzisz-Krzyżanowska,J.Stuhr,M.Grąbka i fenomenalna Izabella Olszewska…Kreacje do zapamiętania na całe życie!
Plus twarz Jana Matejki…Nie pamiętam kto sie wcielił ale ujęcie przy Bitwie pod Grunwaldem,że aż mnie ciary przeszły!
Gepardy biegaja szybciej…
A, że lampart należy do podrodziny panter? To może pan tera, a pan później?
No tak,fakt…Ale gepard najszybciej się męczy.Jak nie zlapie na 100m. to w ogóle nie złapie.
Post został scalony z istniejącym tematem: Prezes taki bojowy?