Tak uważa wielu księży.
Wielu złych rzeczy udałoby się uniknąć, gdyby relacje między dziećmi i rodzicami były zdrowe. Gdyby rodzice rzeczywiście interesowali się życiem swoich dzieci, a nie tylko dla swojego spokoju kupowali kolejne zabawki. Nie dotyczy to oczywiście wszystkich rodziców, ale dotyczy to niestety sporej ich części. I to właśnie nie z rodzin z problemem alkoholowym, ale tych bogatszych, wykształconych, tych goniących za karierą.
Czyli winni są rodzice a nie kler?
W Polsce był taki chór jeszcze za komuny. Nazywał się Poznańskie Słowiki. Słynny na cały świat. Dopiero po upadku PRL okazało się, co tam się działo odnośnie pedofilii. Oficjalnie, bo nieoficjalnie wszyscy wiedzieli łącznie z rodzicami tych śpiewających chłopców.
raczej ujelabym to inaczej - gdyby wszystkie relacje w rodzinach byly zdrowe to ksieza by nie mieli zwierzyny lownej w postaci nieszczesliwych dzieci. a o to, zeby one zdrowe nie byly to czesto juz oni sami sie staraja. jako spowiednicy doroslych i kaznodzieje wlazacy ludziom w sfere intymna.
Trafnie i konkretnie.
Nie opowiadaj proszę tutaj takich rzeczy, bo to burzy wręcz obsesyjny światopogląd kolegi @Devil, że podofila to wyłącznie domena księży.
Nie sądzę by tak uważał. Ale lubi się znęcać nad klerem.
Ja to odpuszczam, bo jestem antyklerykałem poglądowym, ale nie czynnym.
O domach dziecka też miałbym coś niecoś do powiedzenia.
Nie tylko ale oni jako pośrednicy między Bogiem i ludźmi powinni wyjątkowo jasno świecić dobrym przykładem.
Znowu to samo. PiS też powinien nie kraść bo mówił dobra zmiana a PO nie obiecywało że będzie dobra zmiana więc mogło xd ups ale to nie na temat xd
Wszyscy kradną.
Ale twoje pisanie o księżach tego w ostatniej odpowiedzi jest takie jak pisanie o pisie ze " taka miała być dobra zmiana bla bla bla"… irytujące
Ale co ma piernik do wiatraka?
Jak nie wiesz co napisać to nie pisz nic.
Wracaj do Polski i wstąp do PiS skoro tak bardzo ich kochasz. Niemcy są lewackie
uczciwy polityk to oksymoron, @GumowaKaczka
On nie wie co to znaczy. Musi wygooglowac. A potem ogarnąć.
No ma to że jak słucham ciebie gdy piszesz po raz setny ze księża powinni być tacy i tacy bo to i to, to tak jakbym słuchał Bingole które mówi że PiS miał być taka dobra zmiana a robi to i to… Nie napisze że PO kradło bo nie było mowy że to będzie dobra zmiana… Każdy polityk nie jest uczciwy ale przez dobra zmiane ciągle wypominać się to pisowi… To to samo
Kler to demony w sutannach. Patologia i obłuda. Ociekają spermą i złotem.
A to było dobre.śmiechlem tam gdzie nie powinienem
no nie wiem czy taki Jedraszewski to juz tylko nie zlotem? i zadza wladzy. zeby jednego klechy nie mozna bylo do pionu ustawic w kwestii procesji? tu ludzie jeszcze by przyklasneli jakby poszedl siedziec za narazanie ich zdrowia - chyba tylko wyjatkowi fanatycy cos tam by podkrzykiwali, ale i to na odleglosc, zeby nie zostac zlinczowanym.
Kler ma lepszy immunitet niż politycy. Zamiast więzienia długie wakacje na prowincji.