Wiem, że nie chcielibyście mieć moich 71 lat. Ale czy za moją emeryturę

Na życie to wystarczy człowiekowi 1/10 tego.

1 polubienie

Prawie 3 tys na jedną osobę , małe mieszkanie - niski czynsz , żywisz się pewno tym co z działki zerwiesz , pod warunkiem ,że tam robala nie ma ( mięsa nie godzi się jeść, nawet jak juz miedzy zębami sie miota) , na paliwo nie tracisz bo rowerem jezdzisz … :thinking:
Ty jesteś kasiasty :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 tys? To Ty burżuj jesteś :slight_smile:

3 polubienia

Mędrcy nie żyją kasiastością, lecz mądrością i świadomością.

1 polubienie

@harmonik a co ja mogę wiedzieć o życiu mędrca ?
Dobranoc )))))))

1 polubienie

No i dobrze sobie wyobrażałeś mnie, @GumowyKrokodyl, bo ja nie jestem poważny starszy pan, lecz młody duchem, ciekawymi pomysłami, ambicjami i dążeniami osobnik.

3 polubienia

Nie chcialam byc na emeryturze. Zycie mnie zmusilo. Bardzo lubilam prace…

2 polubienia

Nie, dziękuję. Myślę, że ze swoją średniej wysokości emeryturą na starość osiedlę się w Ekwadorze lub Malezji. Tyle mam na radarze na razie, ale mam jeszcze czas, może się zmienić.

1 polubienie

Mój światopogląd to najmądrzejsza rzecz na świecie, ułożony z najwartościowszej wiedzy, @ciekawie.

1 polubienie

Optymistą jesteś, @Szczery_do_BULU, że dożyjesz emerytury z tą nieharmonijną, patologiczną cywilizacją ludzką.

Wszystko co się rodzi, @GumowyKrokodyl, przeważnie odchodzi z tego świata. To wg Ciebie jest smutne? My tu jesteśmy przygłupowymi barbarzyńcami, i to byłoby smutne, gdyby nie było wirtualne. Możesz mieć ludzką rodzinę, a i ona może się zestarzeć, nawet Twoje małe, kochane dzieciaczki. Moje córki niedługo będą mieć pół wieku, czyli jakby będą paniami, o ile nie będą takie niepoważne, jak ich ojciec.

Nie dożyję emerytury. Nie martwie się.

Wolę życie wśród harmonijnych stworzeń, a nie wśród patologicznych, złośliwie nowotworowych, totalnie urabianych…

71lat,za duzo 3tys.pln,za malo,a swiatopoglad,nie dziekuje.

3 polubienia

Wiesz rozumiem tok myślenia gumowego:“Jaka kobieta z prorokiek harmonikiem bylaby wstanie dłuzej wytrzymac”

1 polubienie

Nie nie chcialabym ani lat ani poglądów. Pieniedzy tez nie, gdyz od lat przywyknięta jestem sama dbac o swoje finanse.

2 polubienia

Ze mną, to jak z dzieckiem, a do tego z bardzo mądrym, pokornym, doświadczonym dzieckiem. To bardzo ujmujące i atrakcyjne połączenie cech. Żebym jeszcze nie miał tyle tych silnych diabłów podskórnych, które nie chcą mnie opuścić.

To dlaczego trzymasz sie kurczowo siedlisk ludzkich?

Jak dożyję, to będę miała tyle lat :rofl: A na razie cieszę się tym co mam teraz, na siłę nie chcę się postarzać za żadne skarby :smile:

1 polubienie

Nic a nic nie chcę :slight_smile:

1 polubienie