to bym się załamał?
Z zasady nie wierzę ludziom, którzy głoszą proroctwa, a które sie nie sprawdzają.
Które z moich się nie sprawdziły?
Od czasów starego pytamy wiele dotyczących końca świata i „narodzin księżyca przez ziemie” (cokolwiek ma to oznaczać).
A póki co pozostał Ci miesiąc z kawałkiem do tego by nie spełniło sie kolejne proroctwo.
Właśnie na TVP1 leci program dokumentalny o inteligencji zwierząt. (przytaczałem spełnienia się przewidywań o. Pio i o. A.Cz. Klimuszki).
Świetny filmik!
Ptaszydla to w ogole sprytne stworzenia.
A jesli chodzi o f9branie sie do jedzenia to bardzo sprytne.
I do tego maja niesamowity zakres tego co sa w stanie zjeść. (w zaleznosci od gatunku oczywiscie…)
Mądre te ptski ale na harmonijkach nie potrafią grać (chyba)
One maja harmonijki w gardlach.
Wierzę
Niektorzy nazywaja to przedluzeniem gatunku…
Czesto dosc halasliwym.
Wrony polubilam od czasu jak w czasie pandemii mewy odzyskaly sporo utraconego terenu i zaczely sobie gody urzadzac od czwartej rano (to znaczy nie wiem czy to gody, czy efekt dzialania urzadzen odstraszajacych ptaki na lotnisku, ale halasu robią prawie tyle co startujacy odrzutowiec)
A “zakochane” wrony całkiem ładnie śpiewają.
Wiedziałem o mądrości wron już od dawna, a do filmiku mogę dodać, że ośmiornice też są zaskakująco mądre.
Czytałem kiedyś o wronach, że umieją odróżnić strzelbę od kija …
Efektywny, składany aparat lotny noszą ze sobą, i nie wygląda, aby im ciążył. Jestem zakochany w kawkach, wronach, kaczkach krzyżówkach, łabędziach, gołębiach i mniejszych oraz większych ptakach. Zachwycają mnie. Ludziom współczuję ich ogłupienia.
Ani o. Pio ani o. Klimuszko nie podawali dat końca świata nie podawali dat końca świata, Ty owszem.
Również żaden z nich nie wspominał o czymś tak abstrakcyjnym jak „rodzenie księżyca”.
No ale najważniejsze ze coś leci na TVP1
Choć obydwaj mieli swoje zdolności, nie posiadali moich szerokich horyzontów.
Już tylko 1,5 miesiąca zostało do weryfikacji Twojej osoby