I uważam, że w tym kontekście pejoratywnym zostało właśnie harmonijnie zapodane…
Przeciętnemu człowiekowi to wpadnie do głowy jako pierwsze, ale że okonek jest z Hiszpanii to ma pewną z tego powodu wiedzę, która nie u każdego jest taka sama …
Co to ma do rzeczy skąd kto jest ? Wiedza nie ma nic wspólnego z miejscem zamieszkania
Niby nie ma wpływu ale ułatwia pewne zdobycie danej wiedzy, która jest bliższa danej kulturze, a innej już nie koniecznie… Ja np tej ciekawostki o serach i oślim mleku nie wiedziałem … Chociażby dlatego, że mało mnie póki co takie rzeczy interesują …
Nawet najbardziej wypakowany wiedzą człowiek jest nikim dla mnie, jeśli nie traktuje wszystkich sprawiedliwie albo… wykorzystuje przycisk banowania wedle własnego widzimisię.
Tymczasem powiedz mi co stało się z @harmonijnym…?
Oryginalne salami jest, właśnie z oślego mięsa. Wszystko inne, to podróby.
Z drugiej strony Ty też ponoć Atkę źle traktowałaś
Powiedz mi coś więcej na ten temat…
Ja tam nie zaglądałem we wszystko na tym forum, ale tak wnioskuje z tego co się dowiedziałem od innych …
Pozytywnym. Ja juz dawno pozbylam sie polskich uprzedzen co do tego sympatycznego zwierzatka.
Poza tym jesli kojarzysz to i Jezus uzywal tego stworzonka jako srodka lokomocji…
No proszę Cię … parsknęłam śmiechem jak to teraz przeczytałam.
Czerpiesz ‘wiedzę’ o mnie z ust innych? Bo ktoś coś powiedział i mi to powtarzasz ale nie wiesz o co dokładnie chodzi???, ok wynoszę się stąd…
Nie wiem czy pamiętasz, ale … Było takie moje pytanie na forum - gdzie się Atka podziała - głównie na podstawie tego opieram swoją wiedzę …
Podlinkuj bo ja nic o tym pytaniu nie wiem albo nie pamiętam- chętnie poczytam, wpisz malpa w mój nick co bym powiadomienie otrzymała. I ja się tam wypowiadałam ? Co o niej napisałam , biedna nie loguje się teraz przeze mnie? O jakże mi przykro… Bo jej świąteczne idiotyczne pytania mijałam raczej na kilometr.
Jakbym chciala obrazic to bym mogla powiedziec, ze strusimi mozgami karmiony, strus ma wiecej neuronow w oku niz mozgu…
I co dałaś mu bana? Bo nic mnie pisze…
szczęśliwa jesteś teraz?
Nie chce mi się szukać - sama znajdziesz jak będziesz chciała … Ja też już wszystkiego nie pamiętam, ale się tam wypowiadałaś
No to co negatywnego napisałam o niej ?
no ja też nie będę szukać i marnować czasu na jakąś atę
A na leone czy ptaka wodnego przypadkiem czegoś też nie napisałam?. Nie ma ich… to pewnie przeze mnie. Tworzysz jakieś teorie spiskowe…
Ja tam nie wiem bo nie czytam wszystkiego na forum … Zresztą nigdy wszystkiego nie czytałem …
Nie, nie dalam mu bana, pewnie ma jakis film dokumentalny w TV, albo smiga po YT?