Wiesław Gołas wyruszył w swą ostatnią drogę... [*]

A to w takim razie,dodaj odpowiednią barwe @Lee!

A jek myslisz co zrobilam wczesniej :wink:

Ok.Sorry :joy:

Forum ma sporo mozliwosci wypowiedzi, tylko trzeba chciec je poznac.

Spotkałem się dziś z moim bratem, który przypomniał mi autentyczną anegdotę związaną pośrednio z Gołasem

Rodzice gościli kiedyś w domu pewnego Duńczyka, znającego trochę język polski. Jak to dawne przyjęcie, nie obyło się bez czegoś mocniejszego. Gdy już część biesiadników miała w czubie, mój ojciec podnosząc kieliszek zaintonował: “W Polskę idziemy” , a że głos miał tubalny zabrzmiało to jak uroczysty hymn. Wtedy Duńczyk, na którego spożyte płyny wpłynęły najbardziej, podniósł się, sądząc że to jakaś narodowa polska pieśń i stał z kieliszkiem wzniesionym do góry i powagą na twarzy.
W sumie niewiele się pomylił. Zamierzona jako ostra ironia, faktycznie stałą się hymnem - tyle, że polskich pijaków :slight_smile:

5 polubień

U nas tak zawsze…
Taki zwiastun disco polo czyli Chałupy Welcome to,byly dość mocno podaną kpiną,czego moze nie slychać ale filmik z tańczącym parkietem nie zostawia wątpliwości.
I co?Niemal przebój wszechczasów i to na poważnie! :roll_eyes:

2 polubienia

Ja to zawsze odbieralam jako satyre. Chalupy welcam tez.
Nie liczac produkcji spd znaku Waly Jagillonskie.
Jeli ktos to bral na serio to mi go zal.

3 polubienia

Popatrz co sie dzieje na weselach.Ale to moze zwodnicze bo zaraz Ci doskoczą ze to"dla zabawy"
No to inaczej…
Posluchaj koncertu życzeń jesli takowe jeszcze są…
Ja ze dwie dekady temu,straciłem wszelkie zludzenia…

1 polubienie

Nie wiem jak z weselami, bo za daleko mieszkam, zeby w takowych uczestniczyc, ale z tego co ludzie wypisuja to zrobilo sie skrzyzowanie domu wariatow z targowikiem proznosci.
Nie licza jakiegos poplatania z pomieszniem, czyli wiejskie wesele w miescie z DJ grajacym disco polo.
:wink:
Koncerty zyczen to juz chyba przeminely?

Tu mnie dobija rap i do tego rymowanki hiszpanskie.

1 polubienie

Ostatni koncert zyczen mialem…w 1998 roku.Tuz po slubie :innocent:
I musialem przelykac potworki Eleni oraz Janusza Gniatkowskiego.Na Chalupy…nigdy sie nie zgodzilem!
A co bylo potem to juz nie wnikalem.Ani w Plusie ani w RMI tego goovna nie bylo…

1 polubienie