Maja Chwalińska - Aliona Bolsova 1:1 w setach a w III 1:1 w gemach.
Szansa jest…Widziałem raz fragmenty jej gry,bedac w Polsce i bardzo mi się to"żywe srebro" spodobało…
Pierwszego seta wygrała do 2. Drugiego przegrała do 4. A teraz jest 1:2 w gemach.
Cieszmy się @collins02 albowiem “żywe sreberko” wygrało 2:1. Trzeciego do 4.
No nareszcie!
Wielkie brawa dla Majki.Idzie jak burza,jesli podsumować ostatnie 2-3 łata.Nie wydaje mi się by weszła do głównej drabinki ale…czasem cuda się dzieją jeśli się zrobi pierwszy krok.
Wyjątkowo irytująca porazka Magdy Linette ale na szczęście mamy sukces chyba w ważniejszym meczu.
Drugi stopień eliminacji i K.Kawa wygrywa w 2 setach z S.Cheng.Amerykanka to dla mnie "ciemność"ale Kawa sumiennie przyzwyczaiła mnie do porażek z niżej notowanymi zawodniczkami.
Na razie,odpukac,walczy o swój Wimbledon wyśmienicie!
brawo!
6:4;6:2!
A jak Chwalińska?
Nic nie moge znalezc…Ale chyba jeszcze nie grała.Z tym ze jak wygra w 2 rundzie to pewnie trafi na Coco Vandeverde.I to by było wspaniale dla jej kariery.Bez względu na wynik.
@birbant ja sie ciesze, ze o naszych mowi sie w kontekscie - wyrownana walka, wygrana etc.
A abstrahujac od sportu Georgette Paulsin Mosbacher czyli republikanka, namaszczona przez Trampa ambasador USA w Polsce ponoć stwierdzila, ze narodowi polskiemu należy się pokojowa nagroda Nobla. Pytanie w tej kwestii założę jutro. Dzis się cieszę, ze nasi wygrywają. A jak nie to z honorem
Pani Chwalińska również zakwalifikowała się do drabinki głównej na turnieju w Wimbledon.
Jest taka tenisistka brazylijska Haddad Maia. Ma w tej chwili nieprzerwaną serię wygranych, już ponad 10 i co z tego wynika 2 wygrane turnieje na trawie. Myślę, że należy jej się bać. Widziałem jej grę i jest w trybie totalnalnym…, jest to wysoka tenisistka, i wygrała właśnie swój pierwszy turniej w karierze zawodowej. Jej bym się bał, co do Świątek. Jest też Serana Williams, która po powroci też może okazać się całkiem skuteczne w grze. Oby nie trafiła na nią w pierwszych rundach Iga.
Iga da radę…
Ta Haddad przegrała, właśnie z Kwitovą w Eastbourne. 0:2.
Serenie to bym zrobila test na plec i hormony
Tmyczasem Iga wygrywa już 3 gemy I seta z Janą Fett w pierwszej swej walce na Wimbledonie. Póki co, przewaga Igi jest ogromna pod każdym względem. 4:0 do 15. Komentatorzy się śmieją. 5:0 do 40 i w tym gemie Iga straciła niepotrzebnie 2 punkta. Po raz drugi AD dla Fett, choć to Iga miała pierwszą setową. AD dla Igi. Fett wybroniła i jest bardzo dobry okres jej gry. 6:0 do 40.
1:0 do 0.
Widać, że Iga bardziej stara się przyzwyczaić do trawy. To raczej sparing przygotowawczy nasżej zawodniczki przed grą z trudniejszymi rywalkami.
Ale jaja! Iga przegrywa gema do 0. Nic nie wychodziło, a Fett pokazała kły. 1:1 do 15. Iga wróciła do gry, po krótkim przestoju. 1:2. Tego seta Iga przegrała dla mnie niezroumiale. Było 30:0 i 3 punkta pod rząd oddała. Ja prdl, kurna, co się dzieje z Igą - 0:40. ???
1:3 i drugi gem od 0. Iga gra, jak na podwórku - 0:30. 0:40. 15:40. 30:40. 40:40. 40:AD. 40:40 - serw Igi. 40:AD. 40:40. AD:40. Uff! 2:3. Ale coś jest nie tak.
3:3 - ale nie było lekko, łatwo i przyjemnie. 4:3, ale nadal nie jest za dobrze, szczególnie serwowanie Polce nie za bardzo… 40:15. 40:30. 40:40. AD:40 - podw. bł. serw Fett.
5:3 do 40.
30:15. 30:30. 40:30. 6:3,
Iga wygrywa pierwszy mecz. W I secie grała swoje, ale w II coś się zacięło. Dobrą grę przeplatała z dość kiepską. Na szczęście po 1:3 zaczęła wracać do siebie.
Już nie będzie…
Mam pytanie do naszych ekspertów, na jakich kanałach można znaleźć mecze z Wimbledonu, lub ich dłuższe skróty. Pytam o polską telewizję, bo zdarzyło się, że właśnie tutaj jestem
Polską będę miał niedługo, to wtedy powiem. Teraz mam miejscową, ale tylko sam sport na całym świecie. Płacę za to niecałe 90 euro rocznie.
Magdalena Fręch pokonała dużo wyżej notowaną Camillę Giorgi 2:0 7:6/6:1. Ten II set, to koncert ze strony Polki. Grała lepiej niż Iga. oczom swym nie wierzyłem. No i mamy 4 panie w następnej rundzie. Linette, Chwalińską i Świątek.
Bedzie biało czerwony finał?