A za kilka minut Polka Katarzyna Kawa - 132 rozpocznie kwalifikacje z Szwajcarką Susan Bandecchi - 236. Niestety, nie mogę znaleźć transmisji z tego meczu.
Wiadomo, że nasza Iga jest jedynką tego turnieju, ale jeszcze nie wiem, jak rozstawiony jest Hubi? Może kolega @ciekawie wie więcej?
Na korty wróciła Serena Williams, zagra na Wimbledonie i dla mnie jej tam gra, to zagadka.
hehe…, a to by dopiero było… Iga jest faworytką, ale Hubi jest zbyt chimerycznym zawodnikiem. Ma magiczne przejścia z najwyższego poziomu do gry z amatorskiego klubu. I odwrotnie.
W tym momencie Iga jest jedynką rankingu i z rolą faworyta już się oswoiła. Wiadomo, że to jest sport, ale tryumf kogoś innego w tegorocznym Wimbledonie byłby w moim odczuciu niespodzianką.
Co do Huberta, z pewnością ostatnie wygrane mocno go podbudowały mentalnie, zwłaszcza zwycięstwo nad obecnym liderem rankingu ATP. Wiadomo, że każdy mecz to nowa historia, ale na wyobraźnię potencjalnych rywali też to może działać. Więc kto wie …
Każdy przeciętny piwopijca może w dniach turnieju znaleźć się na jednym z kortów. Ceny biletów całkiem przystępne. Finał singla kobiet, to jedyne 3300-6000. Faceci odrobinę drożsi - od 9000.
Takich meczy jak ten Kawy raczej sie nie transmituje.Zresztą byłbym bardzo zdziwiony gdyby awansowala do głównego turnieju.
Meczy Sereny,mam nadzieje uda mi sie uniknąć…
Aby coś z tego mieć poza na ogół wyśmienitymi transmisjami,trzebaby własciwie byc emerytem bo jesli mnie kazdego dnia pracy,nie ma w domu po 13 godzin i to o 3 godziny od poludniowego Londynu to raczej ciężka sprawa…
Z reguły jest to całodniowe studio,wymiennie na BBC-1 i 2.Czasem gdy jest natłok wydarzeń,wchodzą na ITV.
Chyba żadna impreza nie jest traktowana z aż tak nabożną czcią.
To nie jeden mecz wokół którego dla chcącego nic niemożliwego.
Tutaj trzebaby być emerytem.I to raczej dobrze sytuowanym.Tym bardziej ze terminy meczy to rzecz calkowicie płynna…
Dlatego pisze, zeby oszczedzic na dojazdach namiocik. Bo pewnie hotele w okolicy to nie na przeciętną emerycką kieszeń?
Wiadomo, że Wimbledon to nie jeden mecz a maraton
Także dzisiaj powinna powalczyć w I rundzie eliminacji,Majka Chwalińska.Z jakąś nizej notowaną pseudo Hiszpanką.
Chwalińska jednak nigdy meczu w eliminacjach szlema nie wygrała i tutaj kazde zwycięstwo będzie niespodzianką.