Trafiony-zatopiony!
Brawo!
“Jest czwarta nad ranem” i po trudnym dniu i ciężkim meczu,sam nie wiem dlaczego nie śpię.I pewnie nie myślę,rozregulowany…
Ale…dlaczego Czesi mają kupować lotniskowiec,będąc bez dostępu do morza?
Wiesz jak mawiano w stanie wojennym?
“Im gorzej tym lepiej!”
A niech ich własna nienawiść pożera!
30 lat temu,mial miejsce pucz Janajewa.Jak zawsze anarchia ale fajne było to że cała ta zadyma,obróciła sie przeciwko komunistom.
W sowietach wszelka pajęczyna odradza sie prędzej czy pozniej…Pewnie i za pół wieku,znowu jakiś"putin" wznieci wojnę.
Naszym przekleństwem jest to że żyjemy rzut kuflem od tej zarazy…
Dopiero się obudziłam, a zasnęłam 13 godzin temu. Organizm reguluje. Nie da się oszukać. A i ja z tą regulacją nie walczę. Senna jestem, to śpię. I już.
Mają dostęp. Mają zrobić referendum w Kaliningradzie i zaanektować go wspólnie z Polską, bo referendum wykaże 97, 9% poparcia. To takie żarty Czechów, żeby ruskich wkurzać. Są rysunki z krecikiem na plaży w Kralowcu(Kaliningradzie).
Kliknij i zobacz, https://legaartis.pl/blog/2022/10/06/kaliningrad-jest-czeski-polacy-i-czesi-zartuja-z-rosji/
Nie słyszałeś o aneksji Kaliningradu przez Czechy? Po Aneksji mają dostęp do morza
Nie…Ja jakoś intuicyjnie chyba, omijam skutecznie wszelki medialny “humor”
To taka kpina - reakcja na referenda i aneksje obszarów ukraińskich przez rusków. Trochę humoru w tych strasznych czasach. Podobnie, jak “Zakazane piosenki” w czasie naszej wojny. Niosły jakąś pociechę.
Nie no…Ja to rozumiem ale jakoś to się ode mnie odbija bo wszędzie boje się poziomu współczesnych kabaretów.
Ja nieraz oglądam memy kpiące z polityków, bo sama polityka, to szambo, ale nie da się bez niej żyć, chyba, że w eremie. Ostatnio na tapecie miałam Radzia Sikorskiego.
No I masz Co to jest polityka w eremie???
Nic, ale chyba tylko w eremie jej nie ma! :)) Więc bez niej, to tylko w eremie żyć można. Bo nawet klasztor prowadzi swoją politykę
A czy “erem” da się jakoś zdefiniować?
erem, to samotnia, coś jak pustelnia; eremita to mnich mieszkający samotnie, lub w klasztorze, bez kontaktu z innymi.
O!
Nie znałem tego słowa.Uzywalem zawsze tych dwóch,pozostalych.Prawde mówiąc,myslalem ze to skrótowa nazwa jakiegoś komercyjnego radia
Zapomniałam dopisać: nie mylić z haremem
Ja nie lubię skrótowców. LPR to Lotnicze Pogotowie Ratunkowe, ale też Liga Polskich Rodzin.
Powiedzialabym, ze erem jest odwrotniscia haremu
Jeśli istnieje coś tak abstrakcyjnego jak “naród”.
Owszem rodzimy się i żyjemy na terytorium jakiegoś państwa i nawet wydaje nam się ,że jesteśmy jego obywatelami ,
Ale i tak figę mamy do gadania ,gdy ktoś nas sprzeda czy odda "w dzierżawę ".
Takiej wody z ludzkich mózgów jaką robią cwani psychopaci ostatnio to chyba historia ludzkości nie znała.
Chociaż przecież
HISTORIA LUBI SIĘ POWTARZAĆ
a czy w tym czy w innym miejscu na Ziemi ?
CZŁOWIEK CZŁOWIEKOWI WILKIEM