Witam w Matrixie

3 lata za nieodesłanie karty wyborczej? To już wybory nie są tajne? Karta będzie przypisana do konkretnej osoby?

5 polubień

Mam tego dość! Celowo nie odeślę karty! Niech mnie zamykają. To kiedyś będzie honorowa sprawa siedzieć za coś takiego.

6 polubień

A teraz ponoć mają zakaz aborcji zaostrzyć w przyszłym tygodniu… bo przecież nikt nie wyjdzie protestować :frowning:

3 polubienia

Gdybym popierała PIS to w tej chwili by mi przeszło.
/A popierałam wiele działań/
W tej chwili to już totalne przegięcie. Obawiam się że skończy się wielkim wybuchiem niezadowolenia społeczeństwa. Jak można tak “Za wszelką cenę???”

A inna sprawa - jak zagwarantowac anonimowość głosowania gdy kazdy odsyłą 2 karty w jednej kopercie: karta do głosowania i podpisaną deklaracje?

7 polubień

Przecież można by to zrobić prościej, bez drukowania, bez poczty - wysyłać SMS z nazwiskiem odpowiedniego kandydata, prawda? Pod numer na Nowogrodzką :slight_smile: . Juz oni to policzą.

5 polubień

Tylko czy mialby byc sms płatny czy akcja sms+ ?
Rece opadaja.
Trybunal Stanu to malo. Nie zycze tego nikomu, ale jak sie ta zaraza rozlezie, to sie bedzie kwalifikowało jako ludobojstwo i trybunal miedzynarodowy.

6 polubień

Płatny oczywiście. Dlaczego darmowy, skoro nic się nie dzieje?

3 polubienia

Płatny, a dochód przeznaczony na “święte” działo Ojca Rydzyka. Bóg Zapłać!

5 polubień

Jest taka legenda o mocy wdowiego grosza. Jakby prawdziwa to ja im tego wdowiego centyma na tace rzuce. A nawet dwa dla pewnosci, ze sie tym udlawia.

4 polubienia

Oj, napisało mi sie “Działo” zamiast “dzieło”, ale to raczej taka freudowska pomyłka :slight_smile:

2 polubienia

mam poprawic jak juz nie mozesz?

Mało tego @ihtiel, nasze koperty będą otwierane na lokalnej poczcie, aby karty zeskanować i do centrali (co to za centrala, kiedyś to była PKW) przesłać elektronicznie.
To w takim razie będą już głosowania publiczne.

5 polubień

Czy ja tu nie dawno nie napisałem że puszka z Pandorą sie rozsypała. I że tak już pozostanie?
Możliwe że z tą Pandorą napisałem nieco inaczej. :rofl:

5 polubień

To Pandora była w tej Puszce?

1 polubienie

Nie w tej Puszce tylko w tej puszce. (p)uszka takie blaszane i szczelnie zamykane. Do czasu.
Czytaj ze zrozumieniem bo przeinaczasz znaczenie tego trafnego powiedzenia.

Edit. Ha, ha, ha! Małe p w nawiasach napisało się jako paragraf. Coś nowego, może się przydać.

1 polubienie

to prorocze uzycie edytora kolego, rebusowe wrecz :wink:

Matrix chyba działa w najlepsze w tym pytaniu :thinking:

az sprawdze (c)
to male c w nawiasach

1 polubienie

A ja myślę, że trzeba przygotować witrynę w stylu allegro do handlowania tymi pakietami :wink:

3 polubienia

Odpowiem z wrodzoną kulturą?
Cytata taka: jak nie "umies"dupcyć głupce to złąź z dooopy sam podupcę
Dowolna interpretacja Dziadów-a jam jest dziad z dziada pradziada. :stuck_out_tongue:

3 polubienia