3 lata za nieodesłanie karty wyborczej? To już wybory nie są tajne? Karta będzie przypisana do konkretnej osoby?
Mam tego dość! Celowo nie odeślę karty! Niech mnie zamykają. To kiedyś będzie honorowa sprawa siedzieć za coś takiego.
A teraz ponoć mają zakaz aborcji zaostrzyć w przyszłym tygodniu… bo przecież nikt nie wyjdzie protestować ![]()
Gdybym popierała PIS to w tej chwili by mi przeszło.
/A popierałam wiele działań/
W tej chwili to już totalne przegięcie. Obawiam się że skończy się wielkim wybuchiem niezadowolenia społeczeństwa. Jak można tak “Za wszelką cenę???”
A inna sprawa - jak zagwarantowac anonimowość głosowania gdy kazdy odsyłą 2 karty w jednej kopercie: karta do głosowania i podpisaną deklaracje?
Przecież można by to zrobić prościej, bez drukowania, bez poczty - wysyłać SMS z nazwiskiem odpowiedniego kandydata, prawda? Pod numer na Nowogrodzką
. Juz oni to policzą.
Tylko czy mialby byc sms płatny czy akcja sms+ ?
Rece opadaja.
Trybunal Stanu to malo. Nie zycze tego nikomu, ale jak sie ta zaraza rozlezie, to sie bedzie kwalifikowało jako ludobojstwo i trybunal miedzynarodowy.
Płatny oczywiście. Dlaczego darmowy, skoro nic się nie dzieje?
Płatny, a dochód przeznaczony na “święte” działo Ojca Rydzyka. Bóg Zapłać!
Jest taka legenda o mocy wdowiego grosza. Jakby prawdziwa to ja im tego wdowiego centyma na tace rzuce. A nawet dwa dla pewnosci, ze sie tym udlawia.
Oj, napisało mi sie “Działo” zamiast “dzieło”, ale to raczej taka freudowska pomyłka ![]()
mam poprawic jak juz nie mozesz?
Mało tego @ihtiel, nasze koperty będą otwierane na lokalnej poczcie, aby karty zeskanować i do centrali (co to za centrala, kiedyś to była PKW) przesłać elektronicznie.
To w takim razie będą już głosowania publiczne.
Czy ja tu nie dawno nie napisałem że puszka z Pandorą sie rozsypała. I że tak już pozostanie?
Możliwe że z tą Pandorą napisałem nieco inaczej. ![]()
To Pandora była w tej Puszce?
Nie w tej Puszce tylko w tej puszce. (p)uszka takie blaszane i szczelnie zamykane. Do czasu.
Czytaj ze zrozumieniem bo przeinaczasz znaczenie tego trafnego powiedzenia.
Edit. Ha, ha, ha! Małe p w nawiasach napisało się jako paragraf. Coś nowego, może się przydać.
to prorocze uzycie edytora kolego, rebusowe wrecz ![]()
Matrix chyba działa w najlepsze w tym pytaniu ![]()
az sprawdze (c)
to male c w nawiasach
A ja myślę, że trzeba przygotować witrynę w stylu allegro do handlowania tymi pakietami ![]()
Odpowiem z wrodzoną kulturą?
Cytata taka: jak nie "umies"dupcyć głupce to złąź z dooopy sam podupcę
Dowolna interpretacja Dziadów-a jam jest dziad z dziada pradziada. ![]()