ciesz sie, wielu ludziom skrocili tym glosowaniem zycie.
Czyli że wybory jednak będą? Xd
tiaaa, zmilitaryzuja Polske, zeby sie przy korycie utrzymac.
zamiast na respiratory i ochrone zdrowia kasa na wybory?
Coorva znowu w nocy???
To kiedy ja mam spac?
Inaczej niz “patrioci,tak”?
Teraz na tym to polega?
Tym razem glosowanie do upadlego. Warto zapamietac nazwiska tych, ktorzy glosowali za. Tak za dwa, trzy tygodnie jak sytuacja bedzie jak w Haiti po trzesieniu ziemi. Oby nie, bo nikomu smierci nie zycze, ale czarno widze sytuacje w Polsce jesli chodzi o epidemie.
Wypominanie w przypadku smiertelnosci nic nie da.Zywi tez sie wybronia na fali entuzjazmu…
Ale faktycznie,zaczyna wzbierac we mnie,jak w “hameryknskim” filmie,chec walniecia piescią,w sam środek ryja wypchanego polityką.
Tylko dlaczego ten hamerykanski film to horror?
Nie wiem…Kto z nas jest decydentem?
Wlasnie posluchalem sobie Owsiaka i caly czas utwierdzam sie ze to jest NASZA kandydatura na Nobla pokojowego.I niechbym mial juz wiecej piwa nie wypic ale jak zobacze swiatelko w tunelu to za nim pojde
To to nic. Przecież głosowanie w południe upadło, więc PiSS zrobił wrzutkę do porządku obrad, żeby jeszcze raz głosować kilka godzin później. Głosowanie do skutku we wszystkich cywilizowanych krajach jest nielegalne, ale Polska już nie jest cywilizowanym krajem.
Problem w tym ze prywatna wykladnia nie ma u nas racji bytu.Nie pasuje?To chooje zmienią.I nawet nikt nie zwroci uwagi.
Tak wlasnie wyglada dyktatura proli,juz przerabiana…
I dzisiaj tez by sie znalazlo sporo.Ale nie coorva w nocy,pod oslona ciemnosci i ludzkiej kpiny
Pyrrusowe zwycięstwo. Moim zdaniem, za ten “sukcesik” koronanygus i jego świta zapłacą klęską. To widać, słychać i czuć. Już słyszę ten kwik świń odrywanych od koryta.
Ale ilu ludzi umrze?
Kopalnia Wujek przy tym to przedszkole. Jesli kogos obrazilo, sorry. Ale wkurzona jestem.
PiS dwa lata temu usunął z ordynacji wyborczej głosowanie korespondencyjne (dla osób niepełnosprawnych), bo można w ten sposób sfałszować wybory.
Wczoraj PiS przywrócił głosowanie korespondencyjne dokładnie z tego samego powodu.
To teraz juz wiem
Przedwczoraj po długiej przerwie na mównicy sejmowej Kaczyński dał głos. Nie mówił nic o sytuacji w Polsce, o dramatycznej sytuacji w szpitalach, o nadchodzącym kryzysie, o niedogodnościach życia codziennego w czasie pandemii, o ludziach narażających się zawodowo na chorobę, a nawet śmierć. On uzasadniał miejsce swego dupokleja w TK.
Zaiste, z niego mąż stanu, jak kupa gnoju.
Naprawdę nie mogę się doczekać, kiedy te pokrakę na kaczych nogach szlag trafi!
Chyba zaliczę jednak w życiu wybory, na które nie pójdę…bo na ch…, jak i tak wiadomo, kto je wygra, a przyniesienie z nich “czegoś” (niekoniecznie korony, czegokolwiek, w momencie, kiedy opieka medyczna leży i płacze) i potem wypad np. do sklepu to takie trochę mało bezpieczne, zarażanie rodzinki też mi się średnio uśmiecha.
Poza tym ja tego kraju coraz bardziej nie rozumiem.