Woda święcona

Czy tak będzie teraz wyglądać woda święcona w kościołach? W Kanadzie już się pojawiła. :wink:
Skład zacny (70%) a i zapach przyjemniejszy… :wink:

2 polubienia

Pojecia nie mam. W Hiszpanii od lat nie widzialam wody w kropielnicach, ale w kosciolach to bywam rzadko, glownie towarzysko lub turystycznie. W razie czego przygotowuje ja ksiadz na bieżąco. A w Lourdes to nawet nie wiem czy ta płynąca z rozlicznych ujec - zrodelek to hurtem swiecona, czy trzeba nabrac do pojemniczka w ksztalcie Matki Boskiej z koreczkiem na glowie i dopiero zabrac na msze do poświęcenia.?

2 polubienia

w TV mówili, że tę w Lourdes zamknęli z powodu s)wirusa… :frowning:

2 polubienia

A to można pić???

Raczej jesc, bo to galaretke przypomina.

2 polubienia

Dobrze wiedzieć! A ja mam na dziś kurczaka w galarecie!!!

3 polubienia

A tak teraz będzie wyglądał papier wartościowy xD

3 polubienia

Lepiej być zdrowym niż poświęconym.

3 polubienia

Podobno polska poczta nie przyjmuje przesylek miedzynarodowych. Ciekawe jak firmy kurierskie?

2 polubienia

Popieram stosowanie takiej wody święconej

Aż dziś nam wydali w pracy by odkażać tylko auta firmowe w środku, głównie klamki, kierownice i gałki + rolka ręcznika papierowego, a siebie to własna inicjatywa

A my już kilka tygodni temu sobie żartowaliśmy, że do kościołów zamiast wody święconej powinno się wlewać formalinę, i ludzie by byli na mszy przy okazji bardzo “wzruszeni” jej przebiegiem, zwłaszcza ci stojący w pobliżu, tylko kaszlu byłoby ciężko uniknąć :upside_down_face:

2 polubienia

A nie lepiej lizol?

1 polubienie

Aa nie wiem, to po prostu były takie dywagacje nad wiaderkiem z formaliną i preparatami. :joy:

3 polubienia

Weź mnie nie wqrwiaj. Teściówka wysłała mi coś tydzień temu. Utknęło 10 marca w miejscu nazwanym “Terminal Przeładunkowy”. Dwa dni później ogłosili, że nic za granicę nie wyleci. I jestem w ciemnej dooopie, bo muszę to kupić lokalnie za podwójną cenę, a jak (jeżeli) przesyłka dojdzie, to może się okazać, że będę mógł to sobie już w dooopę wsadzić.

2 polubienia

Nie wsadzaj: wyślij do mnie, pewnie się przyda… :rofl:

1 polubienie