nie wiem? te spirytusy sa z roznych surowcow - na bezclowej i bezakcyzowej gieldzie litr tego kosztuje grosze - ale jak to mowia?
nigdy, ale to nigdy nie zagladaj kucharzowi do kuchni, zwlaszcza arabskiemu.
Nie znam niczego gorszego od Vistuli.I mam nadzieje ze tak zostanie.
Swego czasu to była jedyna wódka którą piłam. Z nuta limonki.
Teraz w ogóle wódek nie pijam.
O!Bratnia krew
ja tez juz od dawna wodki omijam.
no chyba, ze w polskim sklepie uda sie kupic solone sledzie - to wtedy tradycji stac musi sie zadosc
a tak serio? nie to zdrowie - wodka bardzo podnosi cisnienie.
Mi zaś pewnego razu (na spotkaniu z kumplami i kumpelami z podstawówki) poszkodzila na zgagę . Ale mnie piekło żywym ogniem w przełyku! I to był ostatni raz.
Wódki nie pije sie zmrożonej, bo wtedy nie ma smaku, smakuje po prostu jak alkohol. Żeby wódka smakowała trzeba ją pić w temperaturze 6-8 stopni.
Od dawna nie pijam wódki ale zagadzam sie w pełni.Ta tendencja mrożenia to jakies chyba ostatnie 30 lat.Moj sąsiad mnie na taką zapraszał…Nonsens!
mozliwe, ale ja wodki nie lubie, wiec jesli juz to wole zmrozona.
No proszę wystarczyło pytanie o wódce zadać i już jaki ruch na forum
Mój drogi, większość rządów w Polsce miala kłopoty od chwili, kiedy podnosiły ceny wodki.
PiS też bedzie mial, ich na trzezwo?
A juz Jaruzelski z prohibicją do godziny 13? I wczesniej kartkami? Przechlapane.
Na temat technologii bimberku też bys podyskutowal. Wielu uzytkownikow to pewnie 'chemicy amatorzy"
Mikołaj II Romanow też strzelił sobie w kolano robiąc prohibicje przyśpieszył rewolucje
Czy akurat probibicja?
To juz byl “labedzi spiew”. Alkohol ma to do siebie, ze jego brak plus zakazy lub nadmiar prowadza do zachowan irracjonalnych.
Jesli, to byla raczej kropla przewazajaca czarę.
Glebę pod rewolucję przygotowali jego poprzednicy, o ile reformy Piotra Wielkiego byly przelomem w rozwoju gospodarczym i spolecznym Rosji, to jego potomkowie (tradycyjnie zwani Romanow, bo biorac pod uwage rodowody i plotki dotyczace sposobu prowadzenia sie carskich malzonek i niewydolnosci linii meskiej to nazwisko rodowe podobnie jak tytul cara bylo przyznawane umownie.
) postarali sie ten dorobek skutecznie roztrwonic.
Zamieszki zwiazane z darmowa wódką, a raczej haslem, ze jej zabraknie, na festynie z okazji koronacji cara staly sie tylko pretekstem dlugiego procesu obrzydzania wladzy cara. Czolowe postaci anarchizmu jak np. Bakunin byly juz czesto lezaca w grobach klasyka, ale nastepcy, czesto bardziej radykalni mieli sie dobrze. Ochrana tez tępiąc ich na brak pracy nie narzekała.
Kiepski stan gospodarki, głód i proby utrzymania absolutyzmu wladzy cara zastapila dyktaturs proletariatu, szybko zastapiona zamordyzmem i dyktatura komunizmu.
Przy Leninia, Stalinie i obecnie Putinie carat w wiekszosci przypadkow jest wersją light.