No nie gadaj Narcyzie? Co brales, że zobaczyles w sobie kobiete wartą zachodu?
Kobiety są warte zakochania, choć rozsądniej byłoby nie rozmnażać nieharmonijnego gatunku ludzkiego…
Nie jestem bardziej od kogokolwiek Narcyzem. Jestem zakochany w harmonijnych stworzeniach Przyrody i w mądrych książkach, czasopismach. Dla ludzkich kobiet mam ogrom szacunku za ich wybór trudniejszych ról życiowych, by odegrać ten ludzki teatr.
Rozumiem, ze sam siebie zaliczacz dibtuch harmonijnych wodzonych na pokuszenie?
Nie jestem pewny, czy dobrze odgaduję dibtucha, nie czepiając się literówek…
Odczytuję to jako “do tych harmonijnych…”
Dibtuch mialo byc do tych. Ale faktycznie moj smartfon 5g ma tendencje do zycia na wolnosci slowa w zderzeniu z dostawca netu czyli polskim orange.
Myślisz, że cierpię na manię potrzeby przewodzenia? Ja widzę z jednej strony nieudolność ludzkich decydentów, a z drugiej mam świadomość, jaką rzadką, specyficzną drogę przeszedłem, aby pojąć najważniejsze zagadnienia ludzkiego świata i życia.
Wrócicie pod przewodzeniem…?
Z definicji POWRÓT, to ponowne znalezienie się w jakiejś sytuacji, miejscu lub stanie. Żaden z adresatów tego pytania nigdy nie odżywiał się wyłącznie słodkimi owocami, co już w przedbiegach czyni powrót do tego stanu logicznie niemożliwym.
Nie można wrócić do miejsca, stanu i sytuacji, w których się nigdy nie znajdowało.
Tak wyszło, bo przerobiłem to pytanie z mojego przewodzenia, na przewodzenie mojego światopoglądu. Nie chciałem, aby mi zarzucano manię potrzeby przewodzenia, więc dokonałem pewnej niefortunnej przeróbki pytania, na co logicznie zwróciłeś uwagę.
Są jakieś sposoby na bezsenność, poszukaj sobie.
Na bezsenność jest metoda - nie spać w dzień.
@okonek, @Nunu, w ogóle nie cierpię na bezsenność. Choć zbyt dużo nie sypiam, chciałbym jeszcze mniej spać, lub zgoła wcale, ale znam z młodości dolegliwość bezsenności. Jest okropnością, gdy starasz się zasnąć, a nie udaje ci się to przez długie godziny nocne.
To nie tyle mania, co wręcz obsesja!
Myślisz, że wygodnicki leń chciałby się natrudzić przy przewodzeniu? Czy raczej chciałby, aby wszystko samo się harmonijnie kręciło?
Myślę, że wygodnicki leń ma parcie na szkło i stanowisko poparte własnym mniemaniem o swojej wielkości
Zapewniam Cię, że się mylisz. Nie mam zbyt wysokiego zdania o ludzkim gatunku, aby mi zależało na jego opinii o mnie. Ja naprawdę chciałbym żyć w lepszym, mądrzejszym świecie, bez tych oceanów krzywd i cierpień myślących, odczuwających stworzeń.
“ Zapewniam Cię, że się mylisz.”
Jeśli więcej już nie napiszesz o tym ani słowa, uznam, że się pomyliłem. Ale nie wytrzymasz i napiszesz.
To zależy - moga być przerwy w komunikacji spowodowane pobytami w sanatorium