Mam nadzieję że macie wolne i delektujecie się weekendem.
Tak. Mam wolne i sprzątam
Nie muszę, próbuję odreagować upał.
W przerwach między sprzątaniem, robię próbne wzory.
Coś sobie wymyśliłam, sprawdzam czy warto kontynuować
Poduszki?
Upału sie nie da odreagowac. Wieloletnie proby nie daly rezultatu.
Jesli o to chodzi to po prostu trzeba popatrzec z politowaniem na to co masz zaniar zrobic i dac temu kilka dni wolnego.
Albo robic krotkimi etapami z przerwami na dlugie przerwy z zimnym drinkiem, piwem lub lemoniada - to juz wg uznania.
Albo przestawic sie na nocny tryb zycia, kiedy bywa odrobine chlodniej.
Tak. Chcę zrobić pokrowce z włóczki.
Już wiem, że muszę dokupić druty lub włóczkę o grubszym splocie.
Twoja rada się nie sprawdza. Nie robiąc nic, zbyt mocno koncentruję się na pogodzie.
Podobno na kaca, najlepsza praca. U mnie to działa w upalne dni.
Alkohol
Przy takich temperaturach powącham nakrętkę i usnę.
Ide na nocke,za pare godzin…Tak wiec,teraz tylko jedzenie i troche lektury.
Praca jest dla biednych.
@Devil Moja to dla zdesperowanych
Sa tacy, ktorzy uwazaja, ze odrobina alkoholu w upaly nie zaszkodzi. Tubylcy nawykli do klimatu popijaja lemoniade ze swiezych cytryn, z cukrem, sola i ginem w niewielkich ilosciach. Ja w upaly alkoholu nie rusze, czasem wieczorem biale wino z gazowana woda mineralna i lodem lub mlode czerwone z tutejsza fabryczna lemoniada zwana dla zmylki casera czyli domowa, plasterkiem cytryny i oczywiscie tez z lodem.
@collins02 To masz jeszcze niefajniej niż ja…
Och nie! Ja sie nie skarże.A poza tym,w soboty i w niedziele nie ma prawie nic do roboty.Za to jest klimatyzacja i moglem wczoraj odreagowac te 34 stopnie
@collins02 To dobrze Ja jeszcze tylko godzinę…
Mamy wrzucać pytania, czy zadawać je w tym temacie Tobie?
Wrzucac pytania, bo inaczej sie balagan zrobi i w koncu nie bedzie wiadomo kto z kim i o czym rozmawia.
Dawaj mnie te butelkę kobieto.
To tej firmy co wloska tandete fermentacyjana upycha jako luksus na polskim rynku?
Poczekaj aż się schłodzi, ma zupełnie inny smak, trochę takie oszukane białe Martini.
Nie wiem @okonek o co pytasz.