Przyjecie na 10 osób plus 3…Film zrealizowany przez Jerzego Gruze w 1973 roku.Do scenariusza Jana Himilsbacha.Zdzislaw Maklakiewicz,Leon Niemczyk,Wieslaw Dymny,Henryk Hunko oraz Olgierd Łukaszewicz i Jerzy Stuhr w epizodzie.
Z wyzej wymienionych zyją juz tylko dwaj ostatni…I pewnie nasza obecna produkcja telewizyjna wygląda jak wygląda,min. dlatego…Bo Ci dwaj z Seksmisji tez trzymają sie od niej z daleka…
Ten znakomity film telewizyjny mial premiere w karnawale Solidarnosci a potem znowu przepadł…
Nie widziec tego to grzech.Własciwie nawet cięzki ![]()
A na zachętę,piosenka.Do muzyki Jerzego"Dudusia" Matuszkiewicza…
Ech…
Tak się składa, ze jakieś dwa tygodnie temu leciało to na TVP Kultura. Nie odmówiłem sobie przyjemności by obejrzeć. Arcydzieło!
Z ciekawostek - pojawia się tam młody Boguś Linda oraz Jurek Stuhr, co ciekawe głos podłożył mu Piotruś Fronczewski.
Linda mi chyba umknąl ale o Stuhrze wspomnialem.Fakt,to byl nie jego głos…Ale czy Fronczewskiego?
Linda pojawia się na początku pod pośredniakiem, potem juz nie. Jest tez Artur Barciś.
A przepraszam głosu Stuhrowi użyczył Stefan Friedmann
O wlasnie…Zgadza sie.
Świetny film. Bardzo realistyczny. Tak właśnie w PRL było.
A piosenki nie posluchasz?Wystarczy kliknac ![]()
Znam i słucham teraz. Ja ten film ze trzy albo cztery razy oglądałem.
A ja tylko raz na plebani w Szczepankowie,jako przedbieg do"Przesluchania",Bugajskiego.Dawno temu,gdzies w pierwszej polowie lat 80-tych…