Wspomnienie

8 polubień

W tym roku odeszla ostatnia osoba z rodziny, ktora pamietala tamten czas. Moja mama, miala wtedy 10 lat…

6 polubień

Ojej ogromnie Ci wspólczuję…

2 polubienia

Kiedyś czekając na znajomych,urządziłem sobie taki marsz…Było tych tablic pamiątkowych na Mokotowie mnóstwo.Pewnie i dzisiaj są…
Jeśli się ZATRZYMAĆ,skupić odrobinę i odłączyć od tych nieznośnych debilizmów wypełniających codzienne doniesienia…To zostaje w człowieku i to nie bynajmniej jako jedynie bilans zysków i strat.

A wczoraj rocznica podpisania aktu kapitulacji Powstania Warszawskiego,podpisanego przez “Bora” Komorowskiego…

2 polubienia

Gen. Anders uważał tych dowódców AK, którzy wywołali Powstanie Warszawskie, za mega nieodpowiedzialnych zbrodniarzy, którzy powinni trafić pod sąd wojenny.

No i kogo teraz będziesz myślała nie słuchać? Pewnie mnie …

Różne sa zdania na ten temat.
Co nie zmienia faktu, ze powstancy to bohaterowie
A Anders?
Jemu należałoby się osobne pytanie. Postac nietuzinkowa na pewno.
Co do argumentacji?
Znal od podszewki sowietów, jeszcze w okresie międzywojennym krytykował przygotowanie Polski do ewentualnej wojny, zdawał sobie sprawę z tego, że to decyzja, która niczego dobrego nie przyniesie.
Ale czy chciał kogos przed plutonem egzekucyjnym stawiać?
Nie szukała bym sensacji.

2 polubienia

A Ty akurat Powstanie przeżyłeś :laughing::laughing::laughing:

Nie pcham się w nieodpowiedzialne awantury. Oświecam… Niemniej, wspierając Solidarność, doprowadziłem do zasadniczych zmian geopolitycznych na Ziemi…

Jak ktoś by Cię nie znał, Okonek, to mógłby Cię wziąć za dużo młodszą. Wolno się starzejesz, o ile w ogóle… Żeby jeszcze nie ta Twoja złośliwość, może mogłabyś być do życia…

Gadaj zdrów. Zakładałeś KOR czy ROBCiO?

Zapewniłem sposobem wygraną Solidarności w wyborach 4.06.1989, co zmieniło geopolitycznie całą ludzkość.

To Ty Lechu? Bylo napisac, ze uzywasz ksywki Harmonik…