Wszyscy za jednego!

Odchodząc trochę od tematu to jak myślicie czy wojna na Ukrainie podniesie słupki poparcia PiSowi? W końcu wyszli na wizjonerów którzy już dawno ostrzegali przed Putinem ludzie skupią się na wojnie a nie na cenach inflacji covidzie itp…

3 polubienia

Nie.

Podniesie. Tak to działa. Wojna polsko polska oraz polsko brukselska zeszła na 3 plan.

Oby to była dla nas lekcja. Trzeba do UE a nie na wschód. Trzeba naprawić relacje z Brukselą.

1 polubienie

Dziś widziałem w Straży Pożarnej niedaleko cały transport worków z darami . Aby były dobrze rozdysponowane. Niestety w ciągu 2 dni spotkałem wielu Ukraińców i tak na prawdę mała część z nich przejmuje się tym co się u nich dzieje. A jak się przejmują to raczej rodziną a sami nie mają zamiaru wracać walczyć. Bardziej sytuacją się stresują Polacy niż Ukraińcy.

1 polubienie

Moi znajomi Ukraińcy polscy sprowadzają tu rodziny. 2 wyjechało tam do rodziców. Chcą walczyć. To kierowcy tirów.

2 polubienia

Mi to lotto :slight_smile:

1 polubienie

I dobrze. Przejmować się nim ?

Od przejmowania się to jest życie realne a nie wirtualne :wink:

1 polubienie

Tylko Adi nie miał atomówek :frowning:

1 polubienie

Dokładnie. A przejmować się jego zdrowiem? też się pytałem o stan zdrowia. Z troski ale mnie wyleczył.

1 polubienie

Druga strona także ma atom, o czy Pitun został już dobrze poinformowany.

Druga strona czyli NATO, bo w takiej sytuacji NATO z pewnością zareaguje.

Pitun tego konfliktu nie wygra, bo nie ma szans z całym światem.

4 polubienia

Pytanie dlaczego USA nie reaguje odpowiednio? Bo w takiej sytuacji w Iraku już byli.

1 polubienie

Jakiej reakcji oczekujesz? Obecnie Biden jest prezydentem, więc nie można porównywać polityki USA sprzed lat.

1 polubienie

Putin przegra, problem w tym, że wcześniej pozostawi po sobie zgliszcza. Oby nie nuklearne.

5 polubień

Ale nadal uważają się za zbawicieli świata.

E tam, to demagogia. Właśnie przed chwilą napisałeś, że USA nie reaguje odpowiednio. Potem, że uważają się za zbawicieli swiata.

No to jak? Piszesz raz tak, raz tak …

Jak się uważają to niech bronią świata.

Hehehe!

Widziałeś, ilu Amerykańców zginęło w Afganistanie w latach 2001-2020?
2419
Ruskich w ciągu 4 dni zginęło w Ukrainie 4500 …

To daje obraz stanu rosyjskiej armii, jej wyposażenia i wyszkolenia.

Dlatego oni tej wojny nie wygrają a Ukraina będzie gwoździem do trumny Pituna.

6 polubień

Ruskie nie uczą się na błędach. A na czele sił zbrojnych stoi idiota z chorymi ambicjami i kompleksami.

2 polubienia