Wszyscy za jednego!

Przecież oni o tym wiedzą.

Myślę, że oni aż tak bardzo nie znają Europy, jak nam się wydaje.

Nie miej złudzeń. Nie o wszystkim. Wiesz coś o stratach armii ukraińskiej? Gówno dowiesz się z mediów. To ja Cię informuję, że też są bardzo duże. Media robię olbrzymi szum, ale nie informują w tym, czego nie wiedzą. Albo bajdurzą w tym czego nie wiedzą. Nie bądź dzieckiem mediów.

2 polubienia

Mało tego.Media z wyrafinowaniem informują tylko o stratach cywilnych aby wywierać takie a nie inne wrazenia.Pamiętam jak sie takie tendencje wyzwalało na spotkaniach redakcyjnych.Zawsze w służbie kłamstwu.

2 polubienia

Jak Putinowi nie uda się w Donbasie to w grę wejdzie atom
:scream:

Media też nie powinny o wszystkim pisać, choćby o rodzaju uzbrojenia, ruchach wojsk, są rzeczy objęte tajemnicą wojskową, głównie dla dobra tegoż wojska.
Ale też media manipulują, o tym samym fakcie portafią wydać dwie skrajne informacje i ich interpretację. A są ludzie którzy oglądają/słuchają tylko jednej stacji. Zobacz, jak media manipulują i kłamią w rosjii?
Nie na darmo mówią, że media to czwarta władza.
Sorry, to było do Foki :slight_smile:

3 polubienia

Prędzej broń chemiczna i biologiczna

Ale ja sie wlasnie z tobą zgadzam i mysle podobnie, nie raz o tym tutaj pisząc.
Nie wiem w jakim kontekscie juz to pisalem co zacytowales.

Uwazam ze w mediach aktualnie podawane jest to co ludzie mają wiedzieć i myslec o tym konflikcie. A kto wie jak jest naprawde…

O stratach armii ukrainskiej (ze nie ma info)pisalem od samego poczatku to dostawalem tutaj odpowiedzi, ze chyba jestem slepy i wystarczy poszukac XD a jak widac, nie bylo to podawane

Ale wiem na 100 procent ze w jednym z pierwszych dni wojny, tvn24 podal informacje porowmawcze w formie tabelki o stratach ukrainy i rosjii i to byl ten jedyny raz… byly porownywalne z minimalną przewagą strat Rosji, pogrupowane na wszystkie rodzaje sprzetu i zolnierzy. Od tamtego momentu zadne info nie jest podawane.
I widzialem to na zywo na wlasne oczy, dlatego w ten sam dzien pisalem, ze Ukraina ma takie same straty a ktos sie przyczepil, ze jakie mam zrodlo… no nie mam bo widzialem to w tv przez minute…
I nie wiem czy inne stacje polskie czy niemieckie w tym samym momencie tez podawaly te statystyki, bo ogladalem tvn… Moze wtedy jeszcze byly dostepne? Ale to byl jeden raz. Moze jakis przeciek? To byl chyba 4 lub 5 dzien wojny

1 polubienie

Na pewno wiedzą jak jest na prawdę ludzie u władzy służby wywiadowcze wysoko postawieni wojskowi i ludzie powiązani z tymi grupami

4 polubienia

No to tak. A my mamy wiedziec to co mamy w mediach.

1 polubienie

Nie tylko teraz. Zawsze w mediach podawane jest to co media, ich zarządcy i właściciele chcą. Dlatego nie można polegać na inf z jednego źródła.

4 polubienia

No tak, ale piszemy tutaj o wojnie wiec myslalem o wojnie. Dlatego bardzo dobry zrodlem jest internet na ktorym mozna znalezc wszystko, oczywiscie tez nieprawde.

1 polubienie

Pierwszy raz od dawna podano publicznie z ust prezydenta Ukrainy że zginęło od 2,5 tys. do 3 tys żołnierzy ukraińskich a 10 tys zostało rannych (na ile są to prawdziwe informacje nie wiem)

3 polubienia

Dokładnie tak samo słyszałam z TV, ale mąż twierdzi, że to trochę zaniżona ilość.

2 polubienia

A tutaj też: https://wiadomosci.wp.pl/zelenski-o-stratach-ukrainy-zapytano-go-takze-o-krazownik-moskwa-6758667096836704a

Pewnie tak ale z drugiej strony,obrona w warunkach miejskich moze przynosić większe straty w ludności cywilnej.

I tak właśnie jest. Łatwiejszym celem są cywile; łatwiej ostrzelać osiedla mieszkaniowe, łatwiej strzelać na ulicy do nieuzbrojonych cywili :frowning:

1 polubienie

To też ale wystarczy trafienie budynku a pod gruzami giną ludzie masowo.

1 polubienie

To zawarłam w ostrzeliwaniu osiedli.

1 polubienie

Ruskich miało zginąć ok. 20 tysięcy ale wg. danych amerykańskich ta liczba to ok. 12 tyś.