pytanie znów wokół polityki. Ubiegamy się o zwrot byłego posła od madziarów choć ten dostał legalny azyl i interpol nie wdrożył przez to tzw " czerwonej noty", z drugiej strony “człowiekowi” ściganemu przez Trybunał w Hadze mówimy wała - nie zostanie u nas aresztowany.
W prwaodawstwie zrobil sie totalny balagan. Z tym azylem u Orbana to też wariactwo jakies. Z immunitetami też sobie nie radza. Juz dawno zamiast komisji powinny byc wnioski prokuratury.
Na temat Netaniahu to wole sie nie wypowiadac, bo nic cenzuralnego mi do glowy nie przychodzi. No moze to, żeby Tusk paru doradców wyslal na zielona trawke, wzial rzecznika prasowego z talemtem i kilku prawnikow z prawdziwego zdarzenia zatrudnił. A jak juz przy tym jestesmy? To Hołowni zafundowal podyplomowe studia prawnicze z zakresu Konstyrucji.
Spiaca juz jestem, więc na razie daruje sobie koniecznosc wziecia w karby grupy osob wymagajacych specjalnej troski jakim jest zbieranina zwana radą ministrów.
A czy w oświadczeniu Tuska jest jakieś konkretne nazwisko?
Dyplomacja wymaga hipokryzji
Mało powiedziane.
Z tgo co się doczytalam nie. Jest ujecie ogolnkowe, tak zwanie dyplomatycznie ujął , ze ewentualna obecnosc przedstawicieli Izraela bedzie objeta zgodnie z prawem opieka polskich służb ochrony. Nie wypowiedzial sie co do sposobu i miejsca…
Choć uwazam, że najlepszą metodą byloby zignorowanie gadania Dudy w tym temacie.
No właśnie. Tusk udzielił politycznej odpowiedzi a żądne jego krwi hordy już dorabiają swoje.
Do Koalicji to ja mam inne zastrzeżenia, jedno już bardzo konkretne, którego nikt nie widzi ale poczekam z tym.
Widzi albo nie. Koalicja popelnia sporo błędów.
A ludzie spodziewali się jednak twardej ręki w aksamitnej rekawiczce. Niestety tego nie widać.
Jest takie powiedzenie szczególnie dotyczace lub harakteryzujące ten rząd… są rzeczy ktorych nie można… ale jak sie bardzo chce to można.
Dziwicie się ze gosc uciekł? Serio? To wyobraź sobie że nie ma zadnych zasad jesli chodzi o prawo… wszystko zalezy od tego co ustalą na górze. Swietnym przykladem ksiądz… czemu siedział bo w Krs nie mial wpisu dzialalnosci np. Medialnej… i co z tego że warunki konkursu na to pozwalały… decyzja odgorna siedzisz. Prawo Ci nie pomoże.