Wszystkiego najlepszego z okazji DNIA MĘŻCZYZN

Granat niebieski? Bo granat to odcien glebokiej czerwieni :rofl: ale klocic sie nie bede

1 polubienie

I co w związku z tym?

Ja lubię czarny na paznokciach choć niektórzy twierdzą, że wygląda jakbym grzebała w ogródku i nie wyszorowała po tym dłoni.

1 polubienie

Nic, taka ciekawostka

@herytiera , mnie się czarny podoba na paznokciach, ale u kogoś. Sama nie mam odwagi zafundować sobie taki kolor.

2 polubienia

Kwestia lakieru, czarne odstrasza lub kojarzy sie z żałobą?

Ja zawsze robię sobie takie bardzo błyszczące. Chyba nie są żałobne.
Długo malowałam na jagodowo. Czyli prawie na czarno.

Skoro Ci się podoba, to wypróbuj jak wygląda na Twoich paznokciach. Jak będziesz się dziwnie czuła, to przecież będziesz mogła zmyć.

3 polubienia

Robilas kladac lakier typu pekajacego ? Czyli kladzesz podklad z koloru, potem metaliczna i zanim wyschnie to szybko zasycychajaca następną? Warstwa po warstwie

Robię podkład, na to czarny lakier i na wszystko jakieś 3 w jednym, które utwardza, nabłyszcza i wzmacnia kolor. Czasem jest jedna warstwa, czasem więcej. Na koniec daję coś co przyspiesza wysychanie lakieru. O dziwo jest to skuteczne. Wytrzymują do 10 dni. Tydzień to standard.
Zrobiłam zdjęcie ale nie ma efektu blink blink. Wyglądają rzeczywiście jak po ostrym grzebaniu w czrnoziemie. D

1 polubienie

To znaczy paznokcie rosna ci wolniej😉 ale metoda laminatu, czyli warstwa po warstwie? Podobna a probowłas turkusowego?

Ja kładę tak warstwa po warstwie. Rzeczywiście po tygodniu zaczyna być widoczny odrost.
Jeśli turkus to taki bardzie j jednolity. Nie lubię marmurków i wzorów. Może ostatecznie jakiś efekt ombre ale sama raczej tego nie osiągnę.