Wszystko co śmieszne

"Obywatele mogą się czuć bezpieczni. Jest wystarczająco wielu naczelników i kierowników, że bezpieczeństwo będzie zapewnione, np. podczas Akcji Znicz. Jeśli chodzi o 11 listopada, to wiemy, że KGP szykuje rozwiązania. Ruszą się zza biurek naczelnicy, dyrektorzy, kryminalni, logistycy i wszyscy inni, którzy będą musieli przypomnieć sobie, czym jest niebieski mundur. O ile się w niego zmieszczą "- kończy sierż. Łukasik w rozmowie z pulshr.pl.

To nie jest wcale śmieszne.

1 polubienie

Tak naprawdę, to głupi nauczyciel nie jest tak rozpowszechniony, jak głupi przepis. To te głupie przepisy powodują, że nauczyciele są z roku na rok coraz bardziej ubezwłasnowolniani. Ci bardziej doświadczeni się nie dają i robią swoje, nieraz narażając się na niemiłe konsekwencje.

3 polubienia

Kolezanka @Nunu pewnie ma na myśli, że dorośli sadza, iż dziecko uwielbia ich wyglupy jak sie za klauna przebiorą?
Osobiście i od dziecka uważałam, że jak ktos chce z siebie durnia zrobic to niech sobie czewony okrągły nos przyklei, zalozy kudlata peruke i buty za duże o 10 numerów.
I wystepuje w cyrku.
Bo klasycznych postaci z commedia del arte to czepiac sie nie będę.

1 polubienie

image

3 polubienia

image

6 polubień

Koleżanka @Nunu ma na myśli to, że dzieci mają tak krótki czas skupienia skrócony przez wychowywanie ich smartfonem, że zanim się je poduczy cierpliwości to trzeba samemu zmienić się w diabelski młyn o wyglądzie klauna. Taka trzeba mieć inwencję tfurczo…

Z okazji dzisiejszego święta, trochę makabry:
obraz

I językowy lapsus, który można określić jako freudowską pomyłkę:

5 polubień

Kiedys w Elche jezdzil autobus Hospital - Cementeri Vell.
Czyli w walencjanie - szpital - stary cmentarz.
A wzielo się to od tego, że przy szpitalu jest cos w rodzaju "stacji przesiadkowej kilku linii a przy starym cmentarzu zbudowano centrum handlowe, teraz zmienili na nazwe centrum, L’Aliub, co z kolei znaczy podziemna cysterne na wodę. Czort wie czemu? Historia tych zbiorników sięga czasów starozytnych, ale szczególne znaczenie miała za okupacji arabskiej półwyspu. Zapewnialy zapas wody i możliwość budowania osad w miejscach gdzie tradycyjne akwedukty nie sięgały, a ewentualne rzeki czy inne strumyczki okresowo wysychały.
W kazdym razie nikt by czegos takiego przy cmentarzu nie konstruował.
Choc jest na swoj sposob synonimem dostatku?
No ale dziś jest odsalarnia wody morskiej :wink:

Zresztą z tymi zwyczajowymi nazwami to chyba na całym świecie można “kwiatki” znaleźć. Autobusy kursujące między Los Angeles i Santa Fe? Trasa anioły - swieta wiara po naszemu :joy_cat::wink:

to od paczenia “pacz!”

Wraca dzień wcześniej mąż z delegacji, żona wstaje z łóżka, bo to prawie noc już była, czule się z mężem wita; - skarbie, kochanie, nie mogłam się już doczekać na ciebie.
A tu głos z szafy; - akurat…

2 polubienia

Porządne kobiety mają zasadę, że nie zapraszają kochanka do siebie nawet jak mąż jest w Afryce! :slight_smile:

1 polubienie

Nie porządne a przewidujące…

7 polubień

5 polubień

8 polubień

3 polubienia

Zaniepokojony mąż dzwoni do żony, która prowadzi auto na A2. - Kochanie, jak ci się jedzie?
– Trudno, a dlaczego pytasz?
– Bo w tv mówią, że na A2 jakiś idiota jedzie pod prąd.
– Tylko jeden? Ledwo jadę, bo tu wszyscy jadą pod prąd…

7 polubień

image
co to?

Nakladka na ołowek do nauki prawidlowego chwytu pisarskiego. Czasami pomaga.

3 polubienia

Szukałem gdzie to umieścić i chyba najlepiej tutaj :wink:

Wielkie wypowiedzi K. Harris już ponad 9 miesięcy temu zebrane.

Wiem, wiem, po angielsku, ale chyba wszyscy jakotako chwytają…