Wszystko co śmieszne

Flaga byla blaszana, bo w przeciwnym przypadku obraz by się rozmazywał.

2 polubienia

To po co miała poprzeczkę na górnej krawędzi? :slight_smile:

Reżyserem tego spektaklu był Stanley Kubrick. Postawił warunek, że sfilmuje tę całą maskaradę, ale wyłącznie w naturalnej scenerii. No i polecieli wszyscy w ślad za panem Twardowskim na Srebrny Glob, żeby nakrecic to oszustwo stulecia! :slight_smile:

2 polubienia

Dla wzmocnienia, żeby w trakcie prezentacji nie odpadła. W koncu jakas tam grawitacja jest.

2 polubienia

No co? Dzieci przeciez bawia się klockami

1 polubienie

Ostatnio w supermarkecie byłem świadkiem takiej scenki. Usłyszałem jak jedna koleżanka mówi do drugiej;
– popatrz, Mariolka na tego faceta, co z żoną stoi przy półce z nabiałem. On, ten facet spojrzał na ciebie i zaraz powiedział do żony, że jeszcze pasztet mieli kupić…

4 polubienia

To nie jest śmieszne
“Coraz więcej zakładów pogrzebowych postanowiło wyjść naprzeciw oczekiwaniom klientów i wprowadzić nietypową usługę. O szczegółach na łamach portalu kulturapogrzebu.pl opowiedziała Agnes Tołoczmańska, tanatokosmetolożka i autorka bloga “Agnes zza grobu”. O jakiej usłudze mowa? Chodzi o zaplanowanie własnego pogrzebu jeszcze za życia.”

A dlaczego nie? W końcu usluga jak kazda inna, do niedawna traktowana jak ekstrawagancja, ale nie jest to glupi pomysł, a i żywym ten czas ulatwia?
Gorzej, bo za tym idą firmy pseudoubezpieczeniowe, zbierajace wplaty na organizacje pogrzebu po stałej cenie, nawet jak to będzie z 20 lat? Piramidką to śmierdzi, ale reklamują się na potęgę. W tym przypadku uwazan, ze stara metoda zastrzezenia okreslonej kwoty i procedury w testamencie pewniejsze. Kasa z banku mniej paruje, a wujki i ciocie powywajace o braku zbawienia w razie nieobecnosci ksiedza na pogrzebie? Najwyzej przypną łatkę antychrysta?

Na pogrzebie swieckim, po ktorym poczestowali szampanem i tartinkami przy dzwiekach jazzu w Hiszpanii bylam ponad ćwierć wieku temu. A od tego czasu zwyczaj sie upowszechnil. Wiekszosc trzyma sie tradycji, ale? Nikogo nie dziwi innosc rozwiązan.
Tym bardziej, ze to jednak kraj, ktory mial swoje kolonie, ale nie tylko chrzescijanska, ale i inna wielokulturowosc jest faktem.
W koncu w Polsce tez już czesto rodziny proszą o wpłatę na okreslony cel zamiast kwiatów?
Pytanie jak tego typu usluga wplynie na wszystkie gałęzie gospodarki związane z branżą?
Już na upowszechnienie kremacj narzekają stolarze? A jeszczs jak zmienią w koncu prawo o przechowywaniu i traktowaniu prochow po kremacji? Cmentarz przestanie byc kaczką znoszącą zlote jajka…

1 polubienie

“Księżna wita się i rozmawia z nauczycielką, jakby to był czlowiek” (H.Mniszkówna, Trędowata)
ps to nie jest wcale śmieszne, chociaż ponadczasowe.

2 polubienia

nauczyciele – zwłaszcza ci zatrudniani w domach zamożnych rodzin – bywali często traktowani przez swoich pracodawców raczej instrumentalnie, a ich pozycja była dość trudna. W wielu przypadkach byli oni postrzegani jako swoisty „personel pomocniczy”, co sprawiało, że znajdowali się w hierarchii społecznej gdzieś między służbą a członkami rodziny. Taki status sprawiał, że byli narażeni na liczne przykrości i lekceważenie.

Traktowanie nauczycieli jako “chłopców do bicia” ma druuugą tradycję.

3 polubienia

Tradycja w narodzie nie ginie. :thinking:

Nie tylko w narodzie.
To oglnoswiatowe podejście.

1 polubienie

Proponuǰę dla gupich nauczycieli wprowadzic nazwę nauczycielak.

Mądrzy nauczyciele mogliby zostać przy swej dawnej formie.

3 polubienia

niech się @benasek tak nie unosi, bo ciekawe skąd pomysły weźmie na ujarzmianie potomka? A taki nauczycielak to jest klaun i szafa grająca w jednym … oczywiście dopóki sam nie dojdzie do granicy (o)błędu :face_with_head_bandage:

2 polubienia

Ja i unoszenie się…

Z moją masą hie hie hie…

Ja nie balon z helem, bym się unosił

hie hie hie :grin:

4 polubienia

na wodzie może się wtedy uniesie jak ponton :thinking: Już możesz zacząć gromadzić biblioteczkę klauna-przyda się na najbliższe parę lat. …Ale i tak @benasek padnie pierwszy zabawiając niż przeciwnik.

Nunu co Ty z tym klaunem? Nie znam zadnego klauna…

1 polubienie

Oni się maskują :face_with_head_bandage: :pensive: Nie chcą być pomyleni (z dzieckiem).