WTA Finals w Guadalajarze

Cala grupa jest taka i wydawalo mi sie ze wlasnie z wolno rozpedzajacym sie Miedwiediewem,Hurkacz ma szanse…Szkoda.
Dodam jeszcze by nie lekcewazyc tego Wlocha!Poki ma dosyc sil,potrafi kazdym zakrecic!

1 polubienie

Na oslode…
Iga wygrala z Paula Badosa 7:5;6:4

I to jest krzepiace bo ponoc mecz byl na wysokim poziomie.
Wydaje sie jednak ze to czego Idze najbardziej potrzeba to nie zaprzestanie gier deblowych ale systematyczny rytm turniejowy.
Na razie,koniec sezonu.

1 polubienie

A ja myślę, że osiągnęła kres swych możliwości. Nie wątpię, że czasem dostarczy nam radości i wygra ważny turniej, ale pewnych zawodniczek nie przeskoczy. Mamy tenisistkę w czołówce światowej, ale w TOP 3 jej już jej widzę. Podobnie Hurkacz. A kiedyś Fibak i Radwańska. I cieszmy się z tego, co mamy w nadziei, że może kiedyś pojawi się w Polsce ktoś, kto będzie jeszcze lepszy.

1 polubienie

Ja sie bardzo ciesze i caly czas bede kibicowal.To jest swiatowa czolowka i tego im juz nikt nie zabierze.Na samym topie moze byc jednak tylko Djokovic i zawodniczka ktora rozwinie sie na dluzej niz 1-2 sezony.To ze raczej nie bedzie to Polka to zadna porazka.
Nigdy nie bylo lepiej w polskim tenisie!

1 polubienie

A może będzie lepiej? Kto wie? Ale i teraz mamy się z czego cieszyć.

1 polubienie

Zwyciestwo z Badosą pokazalo ze w tej grupie zawodniczki są na mniej wiecej tym samym poziomie i decyduje dyspozycja dnia.Kazdy moze wygrać z każdym choć na zwyciestwo Igi z Sakkari,chyba jeszcze poczekamy…
Kobiecy tenis nie ma dzisiaj liderki takiej jak męski.

1 polubienie

Jeszcze w sportach motorowodnych byl Waldemar Marszałek. Dzis 80 letni człowiek z bogatym zyciorysem

2 polubienia

Przez długi czas, absolutny dominator w tym temacie.

A polscy lotnicy w lataniu nawigacyjnym, na swych Wilgach? Długo nie było na nich mocnych na świecie.

1 polubienie

Ale to nie o to chodzi a o odradzanie sie,wychodzenie z marazmu czy jakiejś przygnebiającej przecietności.

2 polubienia

Duda kiedyś powiedział, jak pierwszy raz obejmował urząd, że polski sport jest odzwierciedleniem stanu państwa. I tylko w tym jednym miał rację. Po 6 latach tych rządów dobijamy w sporcie do dna.

1 polubienie

Dudy to sie nie powinno na trybuny wpuszczac. Jonasz jest. :wink:

No i Muguruza sie odrodziła w pięknym stylu!Znowu na topie.Bardzo mnie to cieszy.Lubie je grę.

Osobliwa
Inteligentna
@collins02 zmusiles mnie do przyjecia tenisa jako jednej z form zycia :wink:
Biorac pod uwage Igę?
Powinna zrobic sobie odpoczynek od bycia córeczka tatusia