Oto 8 najlepszych [bez Ashley Barty] tenisistek świata,startuje w tym prestiżowym turnieju.Zaczynamy dzisiaj!
Iga Świątek na dzień dobry trafia na…Marie Sakkari.Tą samą która wygrała z Polką w turnieju Rolanda Garrosa…Iga jeszcze z nią nie wygrała…
I w ogóle jej grupa wydaje sie trudniejsza.Mamy tu jeszcze Arynę Sabalenkę i Paule Badosę…
6 lat temu Agnieszka Radwańska wygrała ten turniej…
A jak pójdzie Idze?
Wielka niewiadoma…
Iga z Sakkari nie wygrała, to prawda, no to teraz okazja na rewanż.
Sabalenka to wiceliderka rankingu a z Badosą Iga tez przegrała…Zobaczym ale mam wrazenie ze mecz z Sakkari moze ustawic tę grupę
Zobaczymy. Ja już się nastawiam na stan przedzawałowy…
No z pewnością spacerek to nie będzie…
Na tym poziomie spacerki wykluczone są.
To jest koniec sezonu i wielką zagadką jest dyspozycja fizyczna.Barty wolala zrezygnować niż próbować…
Na razie w pierwszej grupie Pliskowa i Kontaveit wygraly swoje mecze.
Jestem zaskoczony latwoscia z jaka Kontaveit pokonala Krejcikova…Estonka jest w zyciowej formie!
Szkoda…Jest zle a porażka z Sakkari,bardziej bolesna niz poprzednie…
Musimy sobie uświadomić i pogodzić się z tym, że, niestety, ale Iga nie jest w stania osiągnąć tego, na co dała nam nadzieję.
No niestety…Na to wygląda…
Bylem w błędzie,sądząc ze Iga juz dalej zaszła niz Aga…
Bardziej chyba należy sie cieszyć ze Iga jest lepszą zawodniczką niż Kenin czy Raducanu.To inne meteory które w jakis dziwaczny sposób,wpadają w naszą atmosferę jedynie po to by sie spalić…
Za szybko te nastki osiągają to,o co ich starsze koleżanki kiedyś walczyły latami…No i potem upadek z takiego stołka boli gdy głowa nie dorasta do reszty ciała…
Ostatnia szansa?
Iga mowi ze nie jest w stanie pozbyc sie stresu…
Tego problemu kiedys nie było…
Martwię się…
na razie wyrównana wojna polsko-białoruska. 5:5 w trzecim secie.
Das Krieg ist verloren.
Nie byłem optymistą przed tym meczem, ale nie chciałem tu siać defetyzmu. Iga chyba osiągnęła w swej karierze szczyt możliwości i wyżej nie pójdzie. Chyba, żebym się mylił.
To sie jeszcze okaze…
Ale wyraznie to nie jej czas.
W zeszlym roku pisalem ze te mlode tenisistki sprawiaja jakies sensacje a potem…Nie sa w stanie dzwigac poziomu jaki wypracowaly…[Kenin,Raducanu…]
Mialem nadzieje ze inteligentnie grajaca Iga nie padnie ofiara samej siebie…
No niestety…
Nie miałbym nic przeciwko temu, żeby się jeszcze okazało, iż nie mam racji i mylę się.
Mistrzami zostają ci, którzy umieją pokonać swoje demony. I dopiero wtedy zwyciężają.
Przykładem jest Adam Małysz i Robert Lewandowski.
Mistrzem nad mistrzami byl Robert Korzeniowski,jesli o to chodzi.A Malysz chyba do konca zycia sam siebie nie zrozumial Czego bron Boze,nie mam mu za zle…
Idze sie nie udalo ale zaczyna swe boje Hurkacz! Polak wsrod najlepszych 8 tenisistow swiata!
Iga i Hubert juz napisali historie!
Na razie po 2 setach z Miedwiediewem jest remis…7:6;3:6
No i, niestety. Ale Hurkacz i tak jest niesamowitym walczakiem.