nabrać odpowiedniej, harmonijnej mądrości, podobnej do mojej, co byście po patologicznym, nieharmonijnym, cywilizowanym, totalnie ogłupianym życiu na Ziemi nie trafili do COR-ów (Czarnych Otchłani Refleksji), w których będziecie sami do bólu w gęstej czerni, a tylko od czasu do czasu będą przypływały do Was ławice małych podgryzających Was rybek, a nic nie będziecie na to mogli poradzić?
Nie zawsze za wiekiem idzie mądrość.
Ale w moim teoretycznie poszła. Ubolewam, że u mnie teoria rozmija się z praktyką.
@harmonik Ja po śmierci wcielę się w skałę. Będę sobie spokojnie trwać i ulegać erozji. Moje życie będzie będzie bardzo harmonijne, a moja mądrość będzie narastała warstwami. Będę zbierać wspomnienia świata, tego co minione… Otchłanie i teorie oświeconych mędrców nie zakłócą mego spokojnego trwania, nie poruszą mego wewnętrznego jestestwa. Bo tylko, temu co harmonijne będę ulegać…
Bardzo mądrze. Sama to wymyśliłaś, czy zostałaś zainspirowana przez kogoś? A nieharmonijny, barbarzyński gatunek ludzki tak zostawisz, by dalej szkodził życiu harmonijnych stworzeń?
ty z wiekiem głupiejesz
my harmonijną mądrość już nabyliśmy na skutek doświadczenia. bardziej harmonijną niż Twoje “harmonijne mądrości”