Co do Ukrów,w dalszym ciągu i mimo wszystko,zgadzam się.
Dalej jednak chyba nie rozumiem.Czyjeś nawyki żywieniowe czyli tzw. dieta,budzą w Tobie złość/opór? ![]()
Nie obserwowałem Ukrów bo i nie było powodu.Nawet teraz nie potrafię ich na ulicy odróżnić…
Ty jednak powinieneś pracować w jakimś ministerstwie propagandy.
Ukry nagle pragną być częścią Zachodu???
I może jeszcze wszyscy,co???Bez podziału na wschód i zachód,jktóry jest tutaj kluczowy i świadczy o kompletnej"azji" tego plemienia?
O tych z czasu pomarańczowej rewolty już pewnie nie pamiętasz.Lub nie chcesz pamiętać…Kiedy to ważniejszy był tak Bandera jak i Taras Szewczenko niż COKOLWIEK,nawet w pejoratywny sposób rozumianego europejskiego…
Ale po co tyle gadania.
Masz blisko.Wsiądz sobie do flixbusa na Warszawie wschodniej i posiedz z nimi te 3-4 godziny,chocby do Poznania.Potem pogadamy.
Getta w Łodzi raczej sie nie tworzą. Moze miejscami stare domy, kwaterunkowe z piątej kategorii przejęli Ukraincy. I co ciekawe? W przeciwienstwie do ruskich, ktorzy by tam dobił miejsce do ruin? Zaczeli drobne remonty, usprawnienia, owszem miasto sie dorzucilo to i kanalizację założyli. Efekt? Miejscowi pyskują, że przyjezdnym za dobrze?
Mieli pokoleniowo 60 lat szanse zrobić to samo ?
To pewnie czekali, aż sie rozleci i “dostaną mieszkania w blokach’ ?
A i otworzyli sklep ukraiński niedaleko.
Ichnie pierożki paluszki lizać. Przetwory typu sałatki czy pikle też…
Niezupełnie to, ale blisko. Wkurzam się, gdy ktoś tonem wyższości ogłasza, że za chwilę będzie zdrowy, bo dał sporo miodu do gorącego mleka i to wypił, a potem wszamał kilka ząbków czosnku i był taki dzielny, że pochłonął je w całości biorąc je do buzi. Miód w wysokiej temperaturze traci wszystkie swoje zdrowotne właściwości (podczas gdy “na zimno” bywa pomocny). W ogóle coś gorącego na chore gardło tylko szkodzi a nie pomaga. Czosnek, by stać się zdrowotnym (by się wydzielił alliofil) musi po drobnym pokrojeniu lub zmiażdżeniu mieć kilkuminutowy kontakt z powietrzem (a taki wrzucony w całości do buzi i tam rozgryzany ma tylko walory smakowe a nie zdrowotne). I ta wyższość w ich spojrzeniu, bo “oni wiedzą lepiej”. Nie dyskutuję. Nie chcą wiedzieć, to nie. Niech dalej “leczą się” bezskutecznie. Nie moja sprawa.
Mentalnym ,tak bo niejako sytuacja ich zmusiła.Bez niej nic by się nie zmieniło i bez sowieckiej agresjii,mielibyśmy ten sam pomarańczowy burdel co kiedyś…Z antypolską propagandą.
![]()
Inny świat chyba…Do głowy by mi nie przyszło…
Ale faktycznie!
Nagonka żywieniowa,codzienna niemal presja rozmaitych"zielonych"fałszerzy,kabotynów lub “tylko” inetrnetowych karierowiczów,potrafi wnerwić!
Nie wiem,nie próbowałem dyskutować…Dyskusja w Polsce wydaje mi sie w ogóle stratą czasu.
Bo to nie dyskusja a jedynie walki z okopanym wariatem który nigdy nie przyznaje racji,zawsze wie lepiej itp,itd…Nawet gdy ulica,doświadczenie,tzw.“większość” wiedzą lepiej…
Oczywiście większość nie musi mieć racji i najczęście nie ma.
Chodzi mi o to że na tępy upór nic nie poradzisz.A i nawet to,pół biedy!
Najgorsze jest to,że przekonany o swej wyższości tępak,na tej podstawie DZIELI.Nigdy nie łączy.
@collins02, ja sadze, ze tu nie chodzi koleżance @joko o nawyki żywieniowe, bo każdy jakies potrawy czy produkty omija. A o takie narzucanie, ze cos musisz jeść bo zdrowe, życie ci wydłuży, przed rakiem ochroni? Ja rozumiem dzialania na rzecz ograniczania pewnych składników na rzecz większego urozmaicenia diety, ale obowiązek?
Ja nie mam układu pokarmowego włożonego papierem ściernym i wypełnionego kwasem solnym, podróżujących mam wypracowany rytm zmiany diety, ale przez myśl by mi nie przeszło karmic Ciebie kapuśniaczek czy kolege @birbant kasza na mleku bo to zdrowe?
To, ze ja lubie szpinak nie znaczy, ze każdemu posłuży. A włączasz jakikolwiek portal i tysiac porad co jeść, kiedy i jakieś super food zapewniające wieczna szczesliwosc i długie życie?
Crossover…Już odpowiedziałem
I wielkie brawa dla nich!!!
Takich imigrantów nam trzeba!!!
Pracujących i nie oglądających sie na nikogo.Na całym świecie jest to samo.I było w myśl słów Margaret Thatcher.
Nikt przy zdrowych zmysłach,nie wystapi przeciw czyniącym dobro.No chyba że sam jest chamem.
Ile razy już o tym pisałem? ![]()
Na nowym forum,przynajmniej 5.
Bo pisaliśmy w tym samym czasie, a ze zdanie w kwestii wypełniania naszych zoladkow mamy zblizone ?