Odkąd @Antykwa zaraził mnie woodstockowym ASP to szukam na tubie praktycznie wszystkiego z tym związanego. I myślę, że najbardziej mi się spodobała rozmowa z Xiędzem Kaczkowskim (ś.p.). Ciekawe, co zagorzali katolicy powiedzą na temat tej rozmowy (długa)? Czy ś.p. Kaczkowski to antychryst, czy normalny Xiądz, taki jak powinien być???
Jeżeli dodajesz go na pytamy. Jeżeli oni dodali go na ASP… To przecież musi być jakiś przynajmniej dziwak
Ot, typowe podejście moherowe. Skoro TVP o tym milczy, to dziwak.
Sądząc po czasie odpowiedzi, nie pokusiłeś się o obejrzenie materiału, tylko przekazałeś, co wódz nakazał, niewolniku.
Piszę jak jest. Na pewno dziwak jak na polskiego księdza . Nie znaczy że coś do niego mam.Jeżeli byłby to normalny ksiądz to by nie było go na tym fimie
Czy możesz zdefiniować słowo “dziwak”? To taki co myśli? czuje? Przejmuje się ludźmi? Czy są lepsze kryteria?
Dziwak bo nie wiem jak to określić no taki “lewak” poprostu
A To ten kaczkowski co nie żyje. A to jego lubię, znaczy lubiłem
A co ma lewactwo do chęci niesienia pomocy i wprowadzenie tego w życie?
Troche przydlugi ten wywiad.
Moim zdaniem,wlasnie taki powinien byc ksiadz.
To,ze ktos mimo choroby stara sie zyc normalnie,to wedlog jeyo miary,wychodzi na zero,pomaga sobie.poprzez pomaganie i nym,rowmiez sobie pomaga.
Gdyby usiadl w kacie i wyzywal,dlaczego mnie to spotkalo’‘,pewnikiem,zylby duzo krocej.
Gdyby bylo wiecej takich ksiezy,swiat bylby lepszy.
Powiem jego spowami,to,ze pomaga innym,to zadne kmstrzostwo swiata,to czesc jego .powinnosci,wobec wiernych.
Calkowicie podzielam jego zdanie.
Ludzie czesto zdrowi,mlodzi na oko,majacy wyniki badan na poziomie super dobrze.bywaja chorzy,chorzy emocjonalnie,zzera ich zazdrosc,chciwosc ,lek przed nieznanym,rozbujale ego.
Postawa tego ksiedza,mogla by byc wzorem do wyjscia na zero.wzorem,bycia czlowiekiem.
I wcale nie mam na mysli tu vodzienna msza,klepanie zdrowasiek,lezenie krzyzrm.
Ale troche usmiechu przyjazny gest do innej osoby,zrozumienie innych.
Czasem powiedzenie komus ,bedzie dobrze’’ przyjazne poklepanie po ramieniu,dodaje temu komus otuchy,sily.
A takich gestow coraz mniej
To wyjatkowy Czlowiek!
Zaden lewak, tylko po prostu Czlowiek…
Nie prawda. Wielu jest takich ksiezy, tylko o nich nie slychac…!
Nic nie ma do tego… Przecież piszac o kimś że jest lewakiem, nie pisze ze jest złym człowiekiem.
To pisz lewicowiec. Lewak to określenie pejoratywne
@elsie takich ludzi jest znacznie wiecej,tylko to tematy niemedialne.
Wejdz na jak8s serwis informacyjny.
Gwalty,morderstwa,lub w druga strone,jakas celebrytka pokazala kasek dupy,lub cycka,ktos z kims sie puscil
To sa tematy na czasie
W pojeciu mlodych,NORMALNY czlowiek,to dziwak.
Smutne to,lecz prawdziwe.
To jest ponad godzinny program i nie znajde na to czasu ani dzisiaj ani tym bardziej,jutro…
Mamy jednak w domu ksiazke a poza tym…Pamietam go jeszcze z programow radiowych gdzie mozna bylo uslyszec jego wypowiedzi.
Dla mnie to postac na miare Tischnera,przełamująca wszystkie mozliwe stereotypy,afirmująca zycie oraz mozliwości człowieka jako stworzenia Bożego.
Czlowiek który,podobnie jak ja [choc do niego to mi lata świetlne!] staral sie kazdej chwili,kazdemu zyciowemu procesowi ,nadawac jakis sens lub jakość…
Człowiek przy ktorym niegodziwością byłoby narzekac na cokolwiek.
Nie mam pojecia czy sie z nim we wszystkim zgadzam i prawdopodobnie cos by sie znalazło co by nas rózniło…
Ludzie ktorzy z kims sie zgadzają w 100% albo kłamią albo są politycznie uzależnieni"od wytycznych" lub partyjnej dyscypliny…
A ja uważam ze nie ma na świecie dwóch identycznych “ludziów”…
Zresztą,to taka ulubiona pułapka w ostatnich latach gdy wszystko i wszyscy musza podlegac weryfikacjom…Jak za Stalina…
“O…Lubisz,bijesz brawo a sam czesto mówisz co innego…Obłudnik!”
I juz komputerowy popierdacz ma powód do dumy na cały dzien bo kogoś przyłapał…
Strasznie to prymitywne i moim zdaniem,dość typowe dla polskiego piekła.
A wlasnie ten ksiądz stawial na cos zgoła odmiennego…
Pamietam rozmowe z jakimś radiowym dziennikarzem w której kładł nacisk na szukanie tego co wspolne a czego jest w ludziach mimo roznic,od groma.
Bylo to w jakims programie o sztuce przelamywania wlasnych słabości…
Naprawdę nie miałem nic złego na myśli polecając to ASP. Mnie te spotkania wzięły, innych nie musiały. Ale widzę że też wzięły. Cieszy mnie @Szczery_do_BULU to co piszesz i Xiędza sobie spokojnie posłucham bo jeszcze na niego nie trafiłem.