A ja wiem? W grudniu.
Większość obecnych kryzysów rząd sam wywołał na życzenie / w mętnej wodzie trudniej opozycji łowić /, Obecna afera węglowa to początek, za niedługo Covid powróci, kasa z UE z funduszu odszkodowań za powikłania covidowe w uzgodnieniu z związkami górników poszła do nich by ich uciszyć co żle wygląda w oczach UE. Mają kasę i nie kopią, unia powiedziała sprawdzam co dotacjami, a tu rząd /prezydent / ogłasza cenę urzędową na 996 zł/za tonę / nie mówi że cena jest tylko na rządowe PGG składy węgla - tych jest około 30 %, i do nich będą te dopłaty na tańszy węgiel, w pozostałych będzie cena rynkowa około 2600 zł za tonę. Tu składy węgla musiały by każdemu od siebie dołożyć około 800 zł do tony od siebie, by to się wyrównało z ceną rządową . U mnie jedyny skład sprzedaży z 8, który otrzymał chomologacje rządową na zbyt węgla już zrezygnował / zgodnie z obietnicą musi sam wyłożyć kilka milionów do końca tego roku ?, by później otrzymać zwrot wydatków dopłaty z rządu - umowa na gębę i patykiem po wodzie pisana /. Szczęśliwców z rządowego zakupu to max 40% gdzie rząd ma poparcie. Dla reszty chrustu zabraknie. Może szybkie śluby z prezentem 4 ton węgla, by parą nowożeńców sobie wrzuciła do szopki przy rytmie Mendelsona. Wstrzymanie wydobycia kopalń jest sztuczne ale nie wieczne, liczą na kasę z unijnego nowego ładu, nam zostaną dopłaty odsetek karnych do rządowego. Niemcy kopią nadal, nie dzielą na spalenie w dzień i w noc. U nas się zasłaniają ekologią itd
Nic nie poradzisz żyjąc uczciwie
Są jeszcze materiały w necie, ale nie te od miasta. Ale to i tak tragedia
Nawet tego nie czytam
Powiedziec prawde, ze poza próbami seansow spirytystycznych nikt stamtad nie wróci
jakieś ustawy podpisał F-n, jakby nigdy nic rozkręca ten koszmar
Moze wiecej danych źródłowych?
I na Putina
pryjdut gadina.
Job jewo mat,
bladź i skatina.
Tu też jest link do wplat na drony, tylko robią je zespoły ukr.inżynierów.
Wojna w Ukrainie. Jak sztuczna inteligencja zabija Rosjan - Wiadomości (onet.pl)
Przypominam, ze jest to forum polskojezyczne.
Okonek, no nie każ mu tych wszystkich wyrazów pisać po polsku, bo ten… no… nie wypada ich czytać
Pip. Pii nadajemy szyfrem?
Mam to przetłumaczyć? Program nie puści.
No coś Ty. Ja ani jednego wyrazu nie rozumiem, bo nie znam takich wyrazów