Za chwil parę; - Rasnow, skocznia średnia, czyli klasyczna, czyli normalna

Jakby kto nie wiedział, Rasnov leży w Rumunii.

Serię próbną wygrał Kubacki, a więc nie jest źle.

1. Kubacki - 95 m.
  2. Kobayshi - 94.
  3. Granerud- 91.
    Na miejscu 7 - Żyła, a na 8 Stoch.
    Wystąpi cała nasza drużyna, ale skoki pozostałych w normie, czyli, takie sobie, delikatnie formułując…
1 polubienie

Nie jest źle po I serii, Dawid z szansą na podium, jest teraz trzeci. Przed nim, stary wyga Fettner, co jest dużym zaskoczeniem. Serię wygrał Granerud.

Zastanawiam się, dlaczego Kamil skacze tak, jakby go zęby bolały?

W sumie mamy sześciu chłopaków w finale.
9 Stoch, 10 Żyła, 11 Wolny.

Z ostatniej chwili. Granerud i Fettner ex equo na pierwszym miejscu.

@efka @collins02 gdzie jesteście, bo tu nie mam z kim gadać…???

1 polubienie

Wygrał Granerud, wrócił Kobayashi, a Kamila przestały boleć zęby. I taka jes kolejność.
Tyle w temacie.

A tak życzylem Fettnerowi wygranej :innocent:
Na takie sensacje jednak trudno liczyć…
Niezly wystep Polaków chociaz znowu nie ma czwartego.Tzn. Stekała skacze przynajmniej rowno a na średniej wygrywają zawsze rutyniarze więc powiedzmy ze to mozna jakos wytlumaczyć…Pozostali nie dorosli do teorii Malysza.Wciąż.
Zbliżają sie mistrzostwa i od razu jakość idzie w góre.Czyli nic zaskakujacego.

1 polubienie

Naszym znów zaszkodziły pierwsze skoki. Coś mnie wydaje się, że na MŚ, że Kobayashi będzie miał coś do powiedzenia.

1 polubienie

Teraz tak to wygląda…A za tydzień?
No ja tego obstawiac nie bede.Na Graneruda żadna sztuka i żadne pieniądze :smile:
To bedzie trojmecz,Polska-Niemcy-Norwegia,plus Kobayashi.
Ale Austriakow bym nie lekcewazył!
Tym razem wydaje mi sie ze bez Słooweńcow…

1 polubienie

Ja też nie mam zielonego pojęcia, jak te mistrzostwa się rozstrzygną?

Muszę spadać, sprawa pilna. Spotkamy się później.

1 polubienie

Nie predzej niz jutro.Nie mam zupelnie czasu dzisiaj.Dokoncze quizy i lece.

1 polubienie

@collins02

Cooolliiins !!! Ale jaja! Granerud i Eisenbichler zdyskwalifikowani w dzisiejszym konkursie za kombinezony!!! Piszą, że bardzo nieprzepisowe były. Tande też poleciał za to samo…

Eisenbichler to wiem ale reszta?Po konkursie na to wpadli???Co najmniej dziwne…Ale ok. Postaram sie doczytac… :thinking:

1 polubienie

… Czyli mała XD nie wiem dlaczego tak się nazywa te skocznie k90, ale dla mnie najlogiczniej jest mówić na nią po prostu mala xd

1 polubienie

To tradycja, bo kiedyś były jeszcze k-70. No i K-90. Wtedy nie było jeszcze K -120, ani lotów.

1 polubienie

Tande “padł” zaraz po swoim drugim skoku. A lider i wicelider zaraz po II serii. Niemcy twierdzą, że już od dawna przyglądano się norweskim kombinezonom i podejrzenia się potwierdziły. A przy okazji wpadł Eisenbichler, którego kombinezon podobnie, jak u Żyły był o 1 cm za szeroki.

A w serii próbnej dzisiejszego mikstu; Granerud 97, a Kubacki 96. Stoch 91,5. Pań nie identyfikuję, a szkoda, że u nas się lekceważy ich skoki.

Po I serii pań, Słowenka wyprowadziła potężny cios - 95 m. I co na to panowie?

Fajne te kobiece skoki. Jestem za. A teraz kolej na panów. Pierwszy skok Francuza - 81. Buahahaha!

Po pierwszej odsłonie prowadzi Słowenia, bo i Prevc poleciał daleko - 94.

Polska na IV miejscu po skokach Twardosz - 84 i Stocha - 94.

Panie startują z wyższej belki.

W następnej serii par, z naszej strony Karpiel i Kubacki. Dawid miał drugi skok w serii próbnej, a nasza zawodniczka jeden z najkrótszych, bo nie przekroczyła nawet 70 m.

Granerud wyprowadził Norwegię na 1 miejsce skokiem - 97 m.

My zaczynamy finał z 5 miejsca.

VII miejsce,
Naszym paniom dużo do czołówki brakuje, Wyniki Kamila i Stocha dają optymizm przed MŚ.
Uwaga na Kobayshi i Fettnera.

Nie oglądałem ale gdyby skakała Kinga Rajda w formie z zeszlego sezonu,byloby lepiej.W ogóle gdzies ją zgubilem i nie wiem czy bez formy,czy kontuzja… :thinking:

1 polubienie