Za chwil parę; - Rasnow, skocznia średnia, czyli klasyczna, czyli normalna

Jakby kto nie wiedział, Rasnov leży w Rumunii.

Serię próbną wygrał Kubacki, a więc nie jest źle.

1. Kubacki - 95 m.
  2. Kobayshi - 94.
  3. Granerud- 91.
    Na miejscu 7 - Żyła, a na 8 Stoch.
    Wystąpi cała nasza drużyna, ale skoki pozostałych w normie, czyli, takie sobie, delikatnie formułując…

Nie jest źle po I serii, Dawid z szansą na podium, jest teraz trzeci. Przed nim, stary wyga Fettner, co jest dużym zaskoczeniem. Serię wygrał Granerud.

Zastanawiam się, dlaczego Kamil skacze tak, jakby go zęby bolały?

W sumie mamy sześciu chłopaków w finale.
9 Stoch, 10 Żyła, 11 Wolny.

Z ostatniej chwili. Granerud i Fettner ex equo na pierwszym miejscu.

@efka @collins02 gdzie jesteście, bo tu nie mam z kim gadać…???

Wygrał Granerud, wrócił Kobayashi, a Kamila przestały boleć zęby. I taka jes kolejność.
Tyle w temacie.

A tak życzylem Fettnerowi wygranej :innocent:
Na takie sensacje jednak trudno liczyć…
Niezly wystep Polaków chociaz znowu nie ma czwartego.Tzn. Stekała skacze przynajmniej rowno a na średniej wygrywają zawsze rutyniarze więc powiedzmy ze to mozna jakos wytlumaczyć…Pozostali nie dorosli do teorii Malysza.Wciąż.
Zbliżają sie mistrzostwa i od razu jakość idzie w góre.Czyli nic zaskakujacego.

Naszym znów zaszkodziły pierwsze skoki. Coś mnie wydaje się, że na MŚ, że Kobayashi będzie miał coś do powiedzenia.

Teraz tak to wygląda…A za tydzień?
No ja tego obstawiac nie bede.Na Graneruda żadna sztuka i żadne pieniądze :smile:
To bedzie trojmecz,Polska-Niemcy-Norwegia,plus Kobayashi.
Ale Austriakow bym nie lekcewazył!
Tym razem wydaje mi sie ze bez Słooweńcow…

Ja też nie mam zielonego pojęcia, jak te mistrzostwa się rozstrzygną?

Muszę spadać, sprawa pilna. Spotkamy się później.

Nie predzej niz jutro.Nie mam zupelnie czasu dzisiaj.Dokoncze quizy i lece.

@collins02

Cooolliiins !!! Ale jaja! Granerud i Eisenbichler zdyskwalifikowani w dzisiejszym konkursie za kombinezony!!! Piszą, że bardzo nieprzepisowe były. Tande też poleciał za to samo…

Eisenbichler to wiem ale reszta?Po konkursie na to wpadli???Co najmniej dziwne…Ale ok. Postaram sie doczytac… :thinking:

… Czyli mała XD nie wiem dlaczego tak się nazywa te skocznie k90, ale dla mnie najlogiczniej jest mówić na nią po prostu mala xd

To tradycja, bo kiedyś były jeszcze k-70. No i K-90. Wtedy nie było jeszcze K -120, ani lotów.

Tande “padł” zaraz po swoim drugim skoku. A lider i wicelider zaraz po II serii. Niemcy twierdzą, że już od dawna przyglądano się norweskim kombinezonom i podejrzenia się potwierdziły. A przy okazji wpadł Eisenbichler, którego kombinezon podobnie, jak u Żyły był o 1 cm za szeroki.

A w serii próbnej dzisiejszego mikstu; Granerud 97, a Kubacki 96. Stoch 91,5. Pań nie identyfikuję, a szkoda, że u nas się lekceważy ich skoki.

Po I serii pań, Słowenka wyprowadziła potężny cios - 95 m. I co na to panowie?

Fajne te kobiece skoki. Jestem za. A teraz kolej na panów. Pierwszy skok Francuza - 81. Buahahaha!

Po pierwszej odsłonie prowadzi Słowenia, bo i Prevc poleciał daleko - 94.

Polska na IV miejscu po skokach Twardosz - 84 i Stocha - 94.

Panie startują z wyższej belki.

W następnej serii par, z naszej strony Karpiel i Kubacki. Dawid miał drugi skok w serii próbnej, a nasza zawodniczka jeden z najkrótszych, bo nie przekroczyła nawet 70 m.

Granerud wyprowadził Norwegię na 1 miejsce skokiem - 97 m.

My zaczynamy finał z 5 miejsca.

VII miejsce,
Naszym paniom dużo do czołówki brakuje, Wyniki Kamila i Stocha dają optymizm przed MŚ.
Uwaga na Kobayshi i Fettnera.

Nie oglądałem ale gdyby skakała Kinga Rajda w formie z zeszlego sezonu,byloby lepiej.W ogóle gdzies ją zgubilem i nie wiem czy bez formy,czy kontuzja… :thinking: